En härlig lördag

Ställde alarmet igår så jag kom upp i vettig tid idag. Åkte och handlade bullar samt handlade lite på torget. När jag kom hem så väckte jag Jessica, vi åt frukost och sen åkte vi iväg.
Först till kolonin och lämnade växthuset, sen gick vi till Vångavallen eftersom det var match. Egentligen skulle Jonathan med, men han fick åka till tivolit här och sälja lotter och sköta karusell. Så vi gick och hälsade på honom där när vi var klara på Vångavallen.

Vi höll på i kolonin i drygt 2 timmar. Rensade ogräs, flyttade jordgubbsplantor, satte upp växthuset och vattnade.

Har bundit fast det i staketet med buntband, så det står kvar även om det blåser.

Här är jorden stenhård, men en del har vi fått rensat/flyttat.

Några jordgubbsplantor som fått ny plats. Dom ska få sällskap av fler.

Några jordgubbsplantor har fått flytta in i Jennys och Jonathans lilla "hage". Dom kan ju inte bara ha majs och morötter där 😉 Vad det är som växer bredvid vet jag tyvärr inte. Jag tycker att det ser ut som gullvivor, men det kan lika gärna vara nåt ogräs. Fram tills jag vet, så får det vara kvar.

Isbergssalladen växer och växer. Det kommer ätas mycket sallad hos oss i sommar 😂😍

När vi var klara så gick vi och sa hejdå till Jonathan, sen gick vi sakta hemåt via Folkets Park. Där satte vi oss en stund (bra Pokémonställe). Plötsligt dök det upp lite andra pokémonspelare, så vi pratade lite med dom och njöt av det fina vädret.

Satt väl en halvtimme där, sen gick vi vidare hemåt. Stannade till vid Sybilla/Al-grillen och köpte korv/kebab.

Nu är snart middan klar här. Stekt kycklingfilé och potatissallad.

Nu ska det visst bli lite sämre väder i morgon, men jag hoppas att det ändå blir hyfsat så att vi kan ta ett tag till på kolonin. Jag skulle behöva slipa ner bordet lite och måla det. Och hallonbuskarna behöver tyglas lite, dvs bindas upp och klippa bort det som är dött.
Det är kul att se, att även om vi bara gör lite åt gången, så syns det. Ska bli kul när nattemperaturen är högre, så vi kan sätta in plantorna i växthuset.

Om en stund så ringer Jenny. Hon har skrivit några ggr idag samt skickat lite foton. Det är kul att se att hon varit på samma platser som jag var i höstas. Åh, vad vi har mycket att prata om när hon kommer hem i morgon kväll.
Idag har hon iaf varit på gott humör och inte mått dåligt. Hoppas att det håller i sig resten av resan.

Gillar