My Travel Stories:

oui, jelato ~ High quality Italian ice cream in Nice


Jag tycker att vi firar denna återkomst av sommaren med lite glass (det blir det i alla fall för mig idag!). Även om kan vara modig vad gäller livet, så är jag inte lika villig att gå ur min comfort zone vad gäller mat, eller glass som i det här fallet. Varför ändra ett vinnande koncept? Så brukar jag ofta tänka när det gäller mycket som är ätbart eller dryckbart. Om jag väljer de glassmaker som jag gillar så vet jag att jag inte kommer bli besviken. Det är inte annorlunda med glasställen faktiskt, även om jag såklart är öppen för att prova nytt.

En gelateria jag besökt två gånger i Nice är oui, jelato. Första gången i september 2014, och så nu sist jag var där i juni. Företaget är familjeägt - av italienare såklart - och har funnits i Nice sedan tio år tillbaka. Förutom den krämiga glassen har de olika fruktsmoothies och glassbakelser som jag dessvärre inte har provat, men något säger mig att det inte var sista gången jag åt glass på oui, jelato. Jag var lika nöjd andra gången jag gick dit som första. Just denna kvällen valde jag kokos, pistage och hasselnöt. Nästa gång tror jag att jag kommer våga prova en mer spännande sort. Vad sägs om glass med smak av champagne, bubbelgum, calvados eller saffran? Även choklad med apelsin verkar smarrigt.

oui, jelato ligger precis vid Place du Palais de Justice i Vieux Nice.


Mina glassiga favoritsmaker...

♥ Noissette (= hasselnöt)
♥ Noix de cocos (=kokosnöt)
♥ Chocolat
♥ Pistache
♥ Caramel au beurre salé (salt karamell)
♥ Café

Som sagt. Jag gillar klassiska smaker. Tur att jag är lite kryddigare i min personlighet.

//Even though I'm not a person who is afraid to step out of my comfort zone in life, I'm pretty classic when it comes to food and flavours. When I like something, I often stick with it more than one time. Why change a winning concept? That's my motto. So when I was in Nice in 2014 and discovered the gelateria oui, jelato I had to go there again. So I did (you might remember this post from Nice in June?) It was just as good as I had remembered. Owned by an Italian family, this is high quality gelati. As I said, I'm pretty basic so my favourite flavours are coffee, caramel, pistachio, chocolate, coconut and hazelnut. Although, if you're a bit more edgy than I am, you could also try exciting flavours like champagne, saffron or bubbel gum.

The gelateria is located just by the square Place du Palais de Justice in Nice old town.

Gillar

Kommentarer

christinestories
,
Haha, älskar ju pistage! 😊
Celine,
Åh så gott!
celinelf.blogg.se
Sandra,
Men åh DREGLAR!! Jag dör va gott det såg ut att vara!! Salt karamell låter verkligen som något jag hade tyckt om! Nice verkar vara ett sånt drömmigt ställe!
tantsandras.blogg.se
christinestories
,
Ja det var smarrigt minsann! 😊
christinestories
,
Ja det är grymt gott. Det får du prova om du stöter på det. Allt sött med salt är gott tycker jag 😊
christinestories
,
Ja 😊
Amina,
Det är tur att Nice inte är så långt från Milano och att vi redan innan flytten hit sa att vi skulle åka till Nice någon helg. Nu är ju saken klar det hör jag det. Måste måste måste smaka salt karamell. Upptäckte ju Häagen-Dazs salted caramel nångång tidigt i våras och tycker ju det är typ det godaste nånsin. (Fast nu har ju Martinucci en plats i mitt hjärta för alltid). Tack för tips iaf. PS. Pistage är ju sååå gott
www.aminas.se
christinestories
,
Men du bor ju i gelatons land!! 😉 Måste ju finnas massor med najsiga gelaterias i Milano. Du får gå på glassjakt, hehe.
Cornelia,
Gooott! Jag älskar också noisette (eller hur det stavas) haha!
www.corneliae.blogg.se
Ljuva Julia,
Sååååå allergisk mot pistagenötter :/ Men jag är himla klassisk i min godissmak, förmodligen också i glassmak. Godis: polkagrisar, punschknappar och sockerbitar... hehe. Non stop också 😉 Glass: vanilj, mint, romrussin.
ljuvajulia.se