My Travel Stories:

108 - The Corner cafe in Copenhagen


När klockan ringde halv åtta var jag så trött att jag snoozade i en timme. Nu sitter jag vid mitt skrivbord med en text som jag måste skicka iväg innan dagens slut.

Det får bli vanligt presskaffe sittandes framför datorn idag för att få upp energin, men dagdrömma om lyxigare kaffe och en mysigare omgivning går alltid an. Som till exempel när jag var i Köpenhamn med Louise och Kat för några veckor sedan. Då var det en helt annan fika-miljö. Vi fyllde på energidepån med en cappuccino från kaféet 108 - The Corner, vilken ligger precis innan man svänger av till Papirøen. Precis intill ligger en tillhörande restaurang som drivs av ägarna till den världsberömda Michelin-restaurangen Noma (som stängde i slutet av förra året och ska öppna i en ny lokal i sommar). Eftersom att dricksvattnet i Köpenhamn smakar riktigt illa (enligt min åsikt) så tycker jag ofta att kaffet får en märklig bi-smak, men det märktes inte här som tur var. Väldigt gott kaffe som man kan ta med medan man strosar längs med kanalen i Christianshavn.

Btw. Pajen jag lagade igår blev inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Jag gav upp vid 21.30 när den fortfarande inte hade blivit fast och åt i stället mackor till middag. Nu står den i kylen och förhoppningsvis var det inte total fail på det matprojektet så att jag kan äta den till lunch åtminstone. Jag har för övrigt en brutal träningsvärk idag trots att jag inte tränade särskilt hårt igår, vilket säger ganska mycket om hur mycket jag underhållit musklerna i kroppen de senaste månaderna. Nada. Niente. Rien. Igår klarade jag av att göra tre armhävningar. Innan jag flyttade till Sydafrika kunde jag göra 12 på raken. Jag smsade Stina för att berätta det och fick svaret: "Awwwh". Haha!

Nu måste jag fortsätta skriva om jag ska hinna bli klar. Tjingeling!

Gillar

Kommentarer