My Travel Stories:

Dagdrömmar om fjärran länder


Om allt går som planerat så kommer snart en stor del av världens mest sårbara befolkning snart vara vaccinerade mot Covid-19. Kanske har det att göra med att jag är tillsammans med en sann optimist, men en strimma hopp om att snart kunna lämna landet kom till mig i morse när jag fick ett nyhetsbrev från SAS. Jag har inte rest utanför Skåne sedan februari och idag var första gången på ett halvår som jag fönstershoppade flygbiljetter. "Vad sägs om Grekland?" frågade pojkvännen och jag började genast dagdrömma om krämig fetaost, ljummet medelhavsvatten, svajande palmer och goda drinkar i solnedgången.

Förvisso går jag nästan alltid runt och dagdrömmer om resor till fjärran länder där man inte behöver klä sig i fyra lager för att hålla kroppstemperaturen uppe. Jag saknar verkligen känslan av att vara på väg någonstans, inte minst den sprudlande och internationella atmosfären på en flygplats. Mer än någonsin längtar jag efter att få uppleva nya platser och möten med spännande människor. Efter nästan ett år utan att ens ha lämnat länet är jag minst sagt sugen på att beskåda annat än Skånes slätter och höra andra dialekter än den där pronomen "honom" och "henne" inte existerar.


Lite sådant här snart eller? Ja tack.


Nu får jag sluta dagdrömma och gå in i duschen. Om en stund ska jag möta upp M för att ta ett glas vin med en av hans vänner som är på besök i stan.


Gillar

Kommentarer

MarbellaTanten
MarbellaTanten,

Ja, jag vill också resa, men till Skåne... Har inte varit i Sverige på två år 😔...


God fortsättning 🙂

nouw.com/marbellatanten
christinesstories
christinesstories,
Ja då förstår jag att du längtar hit! Hoppas att du snart får till en resa till Skåne då 😊 Tack detsamma! <3
nouw.com/christinesstories
Daniel på FlyingDryden,

"...den sprudlande och internationella atmosfären på en flygplats.". Skojar inte att jag också saknar den! Och nej, jag räknar inte Arlanda.

www.dryden.se
christinesstories
christinesstories,
Äh Arlanda är ju ganska internationellt, eller? Men jag fattar. Köpenhamns flygplats är trots allt inte Sverige 😉
nouw.com/christinesstories
Daniel på FlyingDryden,

Haha exakt så. Jag fick nog min överdos av Arlanda fram till förra året i alla fall. Det är ändå något mer internationellt där alla inte pratar svenska. Så då vete fan om ens Kastrup räknas. Å tredje sidan, då slipper man försöka göra sig förstådd på danska. 😉


Äh, Kastrup är fin. Det är en av mina absoluta favoriter. Punkt. Och jag blir inte ofta avis men jag gläds med er som har så nära till den!

www.dryden.se
christinesstories
christinesstories,
Jo jag förstår vad du menar. Men Kastrup är förvånansvärt internationellt ändå. Är trots allt en ganska stor flygplanshub, hehe. Sen gillar jag verkligen Kastrup. Tycker att det är en av de bästa flygplatserna i Europa!
nouw.com/christinesstories
Ingajohansson
Ingajohansson,

Härliga bilder

nouw.com/ingajohansson