My Travel Stories:

Afterwork on a floating beach


Louise frågade om jag ville följa med till Köpenhamn idag men sådan lyx har jag tyvärr inte råd med. Jag var alldeles för slösaktig med mina pengar sista tiden i Kapstaden och under resan till Frankrike (jag kan erkänna nu att det var ganska dumdristigt att stanna kvar några extra dagar - you live and you learn and then you make the same mistakes again), vilket jag får sota för nu. Jag vägrar röra något mer av mina sparpengar så jag är så sniken man bara kan bli. Särskilt eftersom att jag förhoppningsvis har en kompis som ska komma på besök om några veckor. Tur att hon är sådan grandma som med största sannolikhet inte kommer efterfråga dyra barkvällar.

Jag måste förresten tipsa om ett av mina favoritställen i Köpenhamn när det kommer till afterwork. Sist jag var i Köpenhamn så tog jag med Louise och Kat till Kayak Bar, som ligger på Børskaj 12 precis vid kanalen intill Christiansborg och Nationalbanken. Det är ganska mysigt att promenera dit via Christianshavn och kanalen med småbåtar (från/till Papirøen) eller Slotsholmen (om du kommer från eller ska till København H/Tivoli).Här sitter du på en flytande strand med palmer och dricker Aperol Spritz i solstolar. De har dessutom en massa olika events och så kan man såklart hyra kayaker av dem. Bäst är det tidiga kvällar och innan solnedgång, men det är lika trevligt mitt på dagen också. De serverar olika sorters maträtter och om jag inte minns fel så var deras musslor riktigt bra.

Servicen är inte tipptopp när det är mycket folk, men så är ju danskar lite mer chill än vad vi är. Dessutom är det ganska härligt att kunna ta av sig skorna och känna sanden mellan tårna - mitt i en storstad. Här är det njutning deluxe som gäller, men det lönar sig nog att påminna de som serverar om att du faktiskt beställde drinkar för 20 minuter sedan.


Gillar

Kommentarer