My Travel Stories:

African wax print skirt


Just nu sitter jag i loungen på Köpenhamns flygplats och väntar på boarding. Flyget till Nice går 09.40 så jag landar omkring lunchtid. Med i bagaget har jag den här vackra kjolen som jag köpte på Old Biscuit Mill Market veckan innan jag åkte hem från Sydafrika. Tyget är av typiskt afrikanskt vaxmaterial. Lite styvare och "grövre" om ni förstår hur jag menar. Tänk er typiska dräkter, hårsjalar och klänningar som många afrikaner använder så är det just sådant. Det finns massor med vackra african wax prints (som det här, eller detta och detta till exempel), men jag gillade både färgerna och mönstret i denna kjolen. Rött och blått är favoriter tio gånger om. Tygerna kommer oftast från länder i Västafrika som Kongo och Ghana men säljs över hela Afrika. Eftersom att alla plagg sys för hand och i ett exemplar så blir det alldeles unikt. Det är alltså en väldigt liten chans att jag stöter på någon med exakt samma kjol. Jag är inte så mycket för att klä mig i "one hit wonder"-plagg så denna kommer vara ännu mer speciell att bära. Sådant man tar hand om och aldrig gör sig av med.

Bilderna är från området Bo-Kaap, en före detta kåkstad i Kapstaden som för några år sedan började rustas upp och sedan ar alla husen målats i olika färger. Jag ska skriva mer om det området vid ett senare tillfälle. Ursäkta denna tillfälliga narcissism men jag tyckte att bilderna blev så fina med den färgglada bakgrunden. Tack Eva för fotona!


Gillar

Kommentarer

Anna,
Vilket häftigt koncept, hade jag ingen aning om! Jag försöker att köra lite både och vad det gäller kläder, lite slit och släng och lite högkvalitativt.
wienerzucker.blogg.se/
teruko
,
Snyggt! (Är du lång? Har du aldrig funderat på modellyrket?)
Jenn - forever abroad,
Vilka fina bilder (älskar väggen och kontrasterna) och cool kjol! Ha en så fin resa nu :*
jennifersandstrom.se
Tina
,
Så fin du är i kjolen 😊
christinestories
,
Tack!
christinestories
,
Tack söta du! <3
christinestories
,
Tack för den men jag är nog för kort för att vara modell 😉
Maria i Toulouse,
Underbara färger, foton och modellande!
frankrikerunt.blogg.se
christinestories
,
Tack du! <3