My Travel Stories:

A hike up Lion's Head


Jag tänkte att jag skulle ta med er på vår hike upp för berget Lion's Head förra lördagen. Jag måste säga att den vandringen (och klättringen) fick mig att inse hur dålig kondition jag har för tillfället. Det är långt i från den längsta och jobbigaste hiken i Kapstaden så jag tror att jag behöver få upp min kondition så att jag orkar ta mig upp för Table Mountain när den dagen väl kommer. Jag fick erbjudandet att följa med på en TM-hike i morse men de skulle starta klockan fyra för att hinna upp till soluppgången så jag tackade vänligt nej till det. Det får bli nästa gång.


Vi började med att köra upp till startplatsen på Signal Hill, och där Lion's Head börjar. Bara utsikten härifrån var ganska imponerande.

Där sitter Fia och Betina i väntan på att starta.

Såhär ser det ut på vägen upp. Här är vi inte ens halvvägs. Rakt ner ser ni Clifton Beach.

Jag var inte riktigt lika rutinerad som de här tre, men de var väldigt tålmodiga och väntade alltid in mig.

Här är en bild med utsikt över stan.

Hur fantastiskt är inte det här?

Vid ett parti var det så brant att vi var tvungna att klättra med hjälp av kedjor och järnstänger. Detta var nog bland det läskigaste jag gjort i hela mitt liv. Här hade jag gråten i halsen.

Till slut kom vi hela vägen upp och jag vågade sitta vid kanten.

Här sitter jag och ser ut att vara helt chill med situationen men solglasögonen gömmer skräcken i mina ögon.

Såhär ser det ut där uppifrån. Rakt fram ser man Signal Hill.

Energipåfyllning. Torkad mango är min nya grej. Så himla gott.

Jag tog ett par bilder på det här söta paret. Hur gulligt är det inte att han kallar henne för Winkles? Vet dock inte storyn bakom det.

Är detta en Mård? Någon som vet? Han kom i vilket fall och hälsade på oss.

Det var så häftigt med molnen som omringade bergen.

Tillbaka samma väg som vi kom.

Efter att vi gått hela vägen ner igen på skakiga ben så körde jag och Fia ner till stan och satte oss på Bacon on Bree. Även Brett joinade oss för en smarrig frukost.

Den här måltiden smakade riktigt gott efter ett par timmars klättring och vandring.

För att få bästa upplevelsen på en hike upp för Lion's Head så skulle jag tipsa om att starta tidigt på morgonen. Särskilt om du gör det på sommaren. Det ska helst vara så vindstilla som möjligt också och ta med en långärmad tröja för på toppen kan det vara lite kyligt. Ungefär 45 minuter tar det att ta sig upp så gör du det på morgonen är det en helt perfekt start på dagen. Just det, för allt i världen, glöm inte kameran!


//Last weekend I hiked up Lion's Head, which is one of the mountains that surround the city of Cape Town. I was a bit scared at some parts of the hike since I'm terrified of heights, but the only way to concur your fears is to defy them. Right? I went with my friend Fia and two of her friends and even if they were much more experienced in this, they were kind enough to wait for me when I got a little bit behind (also because I'm in a terrible shape at the moment). When we got to the top it was more than worth it. The view is just stunning. I'll let the pictures speak for this amazing experience. We ended the hike with a well-deserved brunch at Bacon on Bree.

Gillar

Kommentarer

Amina,
Alltså wow! Fytusan vilken härlig morgonhike. Skulle dock också varit lite smått nervös av att sitta vid kanten hehe... själv har jag precis börjat träna igen efter julledighet och resande och känner också av att konditionen inte är vad den var. Vi får peppa varandra! Går du på något gym eller så där eller blir det löpning och hemmaträning som träningsform?
www.sustainableluxury.se
christinestories
,
Ja det var lite läskigt! Åh duktig du är! Jag tränar inte särskilt hårt, haha. Tränar mest hemma eller så försöker jag springa, men borde kolla upp om det finns något gym. Måste kolla in din nya sida ju! Kram
Tina
,
Det var riktigt modigt gjort. Jag får nästen svindel bara jag tittar på bilderna 😊 Och vilken söt liten "mård" som kom och hälsade på.