En vår i karantän

Det är nu 2 månader med hemmastudier. Har handlat för mycket prylar på internet, ätit för mycket snacks, bakat mer än vad vi orkat äta och lagat nya spännande rätter, bland annat nässelsoppa och kirskålpesto. Greta har varit världens lyckligaste hund iallafall då hon sluppit hundgården och bara myst hemma i soffan hela dagarna. Det är säkert en hel del hundar därute som lever sina bästa liv nu när de slipper vara ensamma om dagarna.

Maria som blev hemskickad av universitetet i England är boendes hos mig så mitt i allt kaos så är det faktiskt riktigt mysigt med en roomie. Vi har lagat en hel del mat tillsammans och passat på att ha myskvällar med Netflix och djuren.

Förutom matlagning och mys så har jag även börjat dansa balett igen, något jag verkligen har saknat och tycker är perfekt träning för mig. Nästa termin tror jag till och med jag får gå upp en klass, har fått beröm iallafall så det är kul! Tyvärr fick min danslärare Corona i hushållet så de sista danspassen är antingen inställda eller körs online, lite oklart ännu.

Innan viruspandemin hann vi med kurser i Allmän Sjukdomslära som inkluderade både virus, bakterier, parasiter och patologi så nu kan vi (typ) allt om friska och sjuka djur. Efter en tenta passade vi på att gå ut och firade SalVetor när de exade och var med på deras examensbal. Det var en fin kväll på slottet inne i Uppsala!

Två helger passade även jag och Greta på att hänga i Danderyd med lite hundfolk. Greta som egentligen inte är så förtjust i andra hundar stormtrivdes på den öppna golfbanan med ca 30 andra shelties!

Nu har vi bara 1 tenta kvar och hoppas på att den här kursen ska flyta på. Vi läser Speciell Farmakologi, dvs läran om läkemedel så det känns ganska relevant iallafall. Nu ska jag frysa in focaccian jag bakat och ta ut bananbrödet ur ugnen.
Kramis

  • 18 visningar

Gillar

Kommentarer