Problems

Det er et meget oplagt emne er at tage op her i slut april start maj, fordi det er nu alle skal til at trække til eksamenen og skal til skriftlige prøver, så lad os lige tage en snak om eksamensangst.

Jeg kender selv problemet. Jeg har skriftlige prøver her i næste uge, og selvom jeg ikke frygter dem så meget, så er det anderledes i forhold til sidste år. Sidste år havde jeg altid i baghovedet, at jeg skulle i tiende, så der kunne jeg ligesom ændre på tingene, men nu er vi så nået til at det virkelig gælder.

Det de fleste frygter er de mundtlig eksamener, og mange vil sige at der ikke er noget at frygte, men hvis jeg skal være helt ærlig, så skal man altid frygte det lidt, men... Så slemt er det heller ikke. Det er på en måde bare en samtale, og så længe du virker selvsikker, så skal alt nok gå. Jeg plejer at snakke meget med mine veninder eller min søster om det, fordi de ved selv hvordan det er, så kan man ligesom dele sin frygt, og det hjælper altid at snakke om tingene.

Mange får den tanke om, at de er helt sikre på, at de kommer til at gå kold, når de går ind, men det troede jeg også. Det er som om, at når du først er kommet ind, og har sat dig ned, så ved din hjerne godt hvad du skal gøre. Nogle ting gør kroppen bare bevidst. F.eks. Jeg var mange for, at jeg ikke ville kunne slå om til engelsk, da jeg skulle op i mundtlig engelsk, men din krop ved godt at nu skal du snakke engelsk, og når din lærer og censor også sidder og snakker engelsk, så ved din krop det godt.

Din lærer er der for at hjælpe dig, og selvom at det er censor der har det sidste ord hvad angår karakterer, så vil din lærer selvfølgelig gøre alt for at hive dig en karakter mere op. Din lærer giver dig også rigtig mange ledetråde, og de kan se på dig, hvis du ikke kender svaret, og så kan de ligesom stille et nyt spørgsmål oveni eller omformulere spørgsmålet, så man bedre forstår det.

Hvis nogen af jer frygter de skriftlige prøver, så kan samtalegrupper være en rigtig god ide, hvis I har muligheden for det. Samtalegrupper er at man lige inden en prøve får lov til at sidde 4-5 mennersker sammen og læse og tale om opgaver og f.eks i dansk, fortælle hvilken opgave man vil skrive hver især og give hinanden gode råd. Jeg var selv med i en samtalegruppe inden min skriftlige dansk, og det hjalp virkelig meget.

Alt i alt, så skal alt nok gå, selvom det kan se sort ud. Snak med din lærer, dine venner eller dine forældre og kom ud med din angst, de skal nok hjælpe dig, og så skal du nok komme igennem det.

Hvad har jer niende klassere egentlig trukket, og hvordan har I det med det? Og hvilke emner har I trukket i dansk, engelsk, måske matematik, idræt, samfundsfag, historie, kristendom osv. Går i tiende så skal selv op i dansk, matematik og engelsk både skriftlig og mundtlig i alle. I dansk med emnet 'Noveller med teamet fristelser' og i engelsk med emnet 'Violence and fear' og det er vildt gode emner, så jeg er glad!

Håber I kunne lide dette indlæg.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Problems

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle lave et dissideret negativt indlæg, men jeg kan simpelthen ikke holde mine frustrationer inde længere.

I har nok set den nye trend med snus, som "alle" lige pludselig skal være afhængig af. For et års tid siden skulle ”alle” pludselig begynde at ryge, fordi "uha, alle andre gør det, så vil jeg også, fordi det er jo sejt". Nu skal alle tage snus. Hvorfor?

Jeg ved godt selv at det kan være svært at sige fra, men andre skal ikke bestemme om du vil ødelægge dit liv. Det er så dumt, at begynde på at ryge eller tage snus osv. Du bliver så afhængig.

Da jeg startede i tiende i sommers, var jeg ikke rigtig i tvivl om hvem der røg, og hvem der ikke gjorde. Jeg lagde mærke til at dem der ikke røg, som gik sammen med dem der gjorde, pludselig også begyndte at ryge. Det kaldes gruppepres friends, og det er ikke en god ting. Sig fra. Mange er bange for, at hvis de siger fra over for sine venner, så gider de ikke at være venner med en mere, men hvis de ikke vil det, så husk lige på, at så er de ikke dine rigtige venner. Folk siger altid at det skaber et fællesskab at ryge, og at man for venner af det, men er det dine rigtige venner?

Man kan også tage sådan en almindelig ting som at drikke. Og ja, nu skrev jeg 'almindelig', men det er altså lige så almindeligt ikke at drikke. Det er et valg i livet man tager med sig selv om sine forældre. Husk at snakke med jeres forældre om det, ellers kan det gå roligt galt (har selv været det). Hvis du ikke vil eller ikke må drikke, så skal du lade være! Man kan godt have det sjovt alligevel, hvis man er sammen med personer man elsker og holder af.

Det er ikke fordi at jeg har noget imod folk der ryger eller folk der tager snus, men jeg har noget imod gruppepres. Og det er altså ikke sejt at tage snus eller ryge, det er faktisk ret dumt. Jeg skal ikke sidde her som en forældre, men tænk jer nu lige en ekstra gang om, og sig fra hvis I føler den mindste tvivl.

Gå ikke under for gruppepres.

Hvad er jeres mening om gruppepres, og hvordan oplever I det?

Likes

Comments

Inspiration

Nu er februar slut, og jeg har fundet 10 sange, som jeg har hørt rigtig meget i denne måned.

1. Den første sang som jeg hørt helt vildt meget i denne måned er ’Love$ick’ med Mura Masa og A$AP Rocky. Jeg ved ikke hvad der er med den her sang. Det er normalt ikke en sang som jeg ville høre, men jeg hører den hele tiden og elsker den!

2. Den næste sang jeg har hørt meget er ’I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)' med ZAYN og Taylor Swift. Nu har jeg været inde og se ’Fifty Shades Darker’ i biografen 3 gange, så tror ikke jeg behøver at komme med nogen yderligere forklaring.

3. Endnu en ’Fifty Shades Darker’ sang. Jeg har hørt ’Not Afraid Anymore’ med Halsey helt vildt meget siden, jeg så filmen, såååå… Den er bare pisse god.

4. Den fjerde sang jeg har hørt meget er ’Shape of You’ med dejligste Ed Sheeran. Til at starte med forstod jeg ikke, hvorfor alle var helt oppe at køre over denne sang, men f**k den er god!!

5. Den næste sang er selvfølgelig også med Ed Sheeran. Det er nemlig 'Castle on the Hill'. Fantastisk sang, selvom jeg ikke rigtig forstod hvorfor alle elskede den til at starte med.

6. En sang jeg virkelig også har hørt meget er ’I Feel It Coming’ med The Weeknd og Daft Punk. Normalt hører jeg ikke The Weeknd, men jeg har en veninder som elsker ham, og hun tvang mig så til at høre den, og nu elsker jeg den.

7. Nu til en dansk sang. Hører normalt ikke så meget dansk musik, men ’Tror Vi Er Nem’' med Amanda er bare så true. Altså man kan virkelig sætte sig ind i den sang. Elsker det.

8. Nu til en dansk sanger. Vi alle elsker jo Christopher på en eller anden måde. I februar måned har jeg hørt hans sang ’Free Fall’ ret meget. Den er bare virkelig god, og han er bare virkelig dejlig!

9. Jeg blev for lidt tid siden anbefalet at høre ’September Song’ med JP Cooper, så det har jeg da selvfølgelig gjort, og det er jeg glad for, at jeg gjorde. Super sød og god sang.

10. Den sidste sang som jeg også har hørt ret meget i februar måned er ’Just Hold On’ med Steve Aoki og Louis Tomlinson. Måske ved nogle af jer, at jeg har været kæmpe One Direction fan for et par år siden, så selvfølgelig skulle jeg høre Louis’ sang, selvom jeg ikke kunne lide nogle af deres individuelle sange i starten. Men den her sang er bare vildt god.

Det var 10 sange som jeg har hørt ekstra meget i februar måned. Jeg håber, I kunne lide indlægget og bruge det til noget inspiration. I må meget gerne skrive, hvis I kunne tænke jer flere af sådan nogle indlæg.

Likes

Comments

Fashion


Jeg ved, hvad I tænker, Hvad er små håndtasker? Og det kan jeg godt forstå, I tænker. Det er fordi, at for mig er en taske med lang hank, som du kan have oppe om skulderen, ikke en håndtaske. En håndtaske for mig har en lille hank, som du kan have ”i din inder albue” (haha, aner ikke hvad det hedder) og så skal tasken ikke være meget mere end 30 cm i længden eller højden.


Jeg har valgt en masse forskellige tasker i forskellige prisklasser, forskellige mærker, forskellig form og forskelligt udseende. Jeg har i hvert fald prøvet.

1. Den første taske jeg har fundet er denne skønhed fra Dorothy Perkins som kan bestilles på Zalando her for kun 249 kr. Jeg har valgt denne taske, fordi dens mønster og glans er jeg helt vild med. Jeg synes den er så sød, prisvenlig og skøn.

2. Den anden taske jeg har fundet kan også bestilles på Zalando for kun 199 kr her. Tasken er fra New Look og er super sød og lille. Jeg elsker virkelig dens størrelse og form. Denne taske kan både fås i sort, men også i caramel med sorte kanter, hvilket virkelig også er flot, selvom jeg mest er til sorte tasker.

3. Den tredje taske koster 349 kr på Zalando her (ja, jeg elsker Zalando) og er fra Miss Selfridge. Denne her taske har nogle super søde detaljer bla. Den der fluffy bold og dyreprintet for neden. Super sød, lille og billig taske.

4. Den næste taske er rigtig original, hvis man kan kalde den det. Den koster 299 kr på Zalando her og er fra LYDC London. Den her taske har ingen særlige detaljer, men jeg synes stadig den er super sød, selvom den er enkel. Den fås også med hvide kanter.

5. Denne her taske er lidt mere i den dyre ende og koster 899 kr. Den er fra Belmondo og kan bestilles på Zalando her. Jeg elsker virkelig formen og farven på den her taske. Farven er sådan lidt af kradset, så den ikke er helt matsort, hvilket bare gør et eller andet specielt. Synes virkelig den her taske er sød.

6. Yay, du gættede rigtigt. Næste taske kan også bestilles på Zalando her. Tasken er fra L. Credi og koster 549 kr. Jeg har valgt er fokusere mest på denne taske i farven Stone, så alt ikke bliver sort, og så er den bare super sød i den farve også. Den har en lille, sød, sølv firkant hvor der står mærket på og en snor med en lille sølv ring, hvilket bare giver den sådan et lidt piget og stilet look.

7. Den næste taske har jeg valgt at fokusere på i blå, selvom den også kan fås i rød, den der af kradsede sort og nudo, som er sådan lidt beige lyserød. Denne taske er fra Valentino by Mario Valentino og kan bestilles for 949 kr på Zalando her . Ligesom mange andre, elsker jeg Valentinos designs, og selvom at det eneste på denne taske og de små sølvpile på hanken, så er den bare super sød og det gør bare et eller andet ved tasken, men den er lidt dyr.

8. Den her taske har virkelig mange detaljer og er også fra Valentino by Mario Valentino. Den koster 849 kr og kan bestilles her på Zalando. Den her taske er lidt lille, men ikke for lille. Jeg ville faktisk sige, at den her en ret god størrelse. Den har en masse deltaljer med forskelligt dyreprint og et fint bånd på med et V for Valentino. Super detaljeret, lille og praktisk taske. Fås også i rød.

9. Den næste taske er fra Dune London. Jeg kan simpelt ikke vælge om denne taske og sødest i grå/hvid eller sort. Så I får link til begge. Den grå koster 799 kr og kan bestilles på Zalando her. I sort koster den også 799 kr og kan bestilles på Zalando her. Den detalje den her taske har, med den lille lomme foran, er super sød. Den her taske er faktisk lidt opdelt, men i et rum, hvilket faktisk er ret smart synes jeg. Tasken har også en lille lomme bag på, som også bare er super praktisk. Super sød taske.

10. Endnu en taske fra Valentino by Mario Valentino. Denne taske koster 849 kr og fås både i nudo (beige lyserød) og i sort. Den kan bestilles på Zalando her. Jeg elsker at den her taske er sådan lidt rund i det. Det synes jeg faktisk er ret fedt. Tror virkelig den er praktisk, og så er den jo også super sød.

11. Og ja, endnu en Valentino by Mario Valentino taske. Den her taske er lidt større og har en meget andet form. Det er lige før jeg ville sige at denne taske er for stor til at være en håndtaske, men jeg synes simpelthen den er så sød. Den koster 949 kr og kan bestilles på Zalando her. Denne taske er smal i toppen og det ligner faktisk lidt en computer taske. Den fås også i nudo (beige lyserød) og er bare rigtig flot.

12. Så er der ikke flere som kan bestilles på Zalando. Denne taske kan bestilles på ASOS her for 479,99 kr. Kender ikke helt størrelsen på denne taske, men den ser ud til at være okay. Den har nogle super søde detaljer med lynlåsene på siden og den matte sorte farve. Tasken er fra Lipsy, og er super flot synes jeg.

13. Den næste taske kan også bestilles på ASOS her og er ret enkel, men super sød. Tasken koster 589,99 kr og er fra Marc B. Jeg elsker den her taske. Jeg synes den er så flot og enkel med de firkanter, som bare gør et eller andet. Elsker den virkelig og må bare have den.

14. Endnu en taske fra ASOS. Denne taske koster også 589,99 kr, er fra Fiorelli og kan bestilles her. Jeg elsker luftige taske som er sådan lidt poseagtige ligesom den her. Jeg synes måske den er lidt dyr, men farven og formen på den er bare perfekt. Og så har den en lidt tyk hank, hvilket jo altid er ret synes jeg.

15. Den sidste taske kan bestilles på H&M her. Det er ikke lige en taske jeg normalt ville gå efter, men synes da den er ret flot. Tasken koster 349 kr og kan fås i sort, pudder og lysegrå. Det er egentlig en ret stor taske og er lidt min stil og så alligevel ikke. Jeg ved ikke, hvad der er med den, som får mig til at tænke nej, når det normalt godt kunne være min stil, men ja. Sød og okay billig taske.

Det var alle de tasker jeg har fundet. Jeg havde fundet nok 20 mere, men jeg kunne jo blive ved. Så jeg prøvede at finde lidt forskelligt. Håber I kunne lide indlægget og kunne bruge det til noget inspiration. I må meget gerne skrive, hvis I kunne tænke jer flere af sådan nogle indlæg.


Likes

Comments

My life

Jeg har endelig taget mig sammen til at tage det her blogging halløj mere seriøst, da jeg har haft en anden blog i et godt års tid, men aldrig rigtig syntes at jeg kom nogen vegne. Nu har jeg fundet på en masse fede ideer til nogle indlæg, som jeg glæder mig helt vildt til at dele med jer.

Hvis I elsker fashion, beauty og livet lige så meget som mig, så følg med!😜


Likes

Comments