Header

F R I D A Y - WHERE TO START ?

Vi lever i er verden hvor sosiale medier dominerer oss. Vi går rundt i en hverdag hvor fokuset er på de rundt oss. Vi glemmer oss selv. Vi glemmer hva vi gjør, hvorfor vi gjør det, hva vi sier og hva som ligger bak det. Vi går på autopilot, drømmer om fremtiden, glemmer å stå her og nå. Lever i en boble av alt vi ønsker å få til, tenker at "her jeg står i dag er bare midlertidig, gleder meg til drømmene mine går i oppfyllelse".

Se på deg selv, i speilet, på mobilen, gjennom instagram, gjennom snapchat. Hvem er du? Hva ved deg liker du? Ikke ta på deg en rolle som noen andre, la de rundt deg være inspirasjonskilder, ikke målsettinger. For bare du er deg. Ingen andre kan ta din rolle, plass eller identitet. Så hvorfor ville bli som alle andre? Hvorfor leve opp til å se ut som noen andre, trene som noen andre, spise som noen andre?

Vi er egne unike sjeler, vi er flokkdyr og ønsker samhold. Det betyr ikke at vi skal være like. Det betyr at vi liker å omgås, liker å gi og hente inspirasjon. Dele motivasjon. Dette er virkelig viktige saker folkens, for hvordan kan du elske noen andre uten å elske deg selv? Hvordan kan du leve et godt liv uten å like deg selv? Det er jo her det starter; med deg selv.

Om det skulle være noe du er mindre fornøyd med, så står du fritt til å endre det, men gjør det for deg. Ikke for alle andre. Det vakreste jeg kan se er et smil, på en kropp som stråler. Jeg håper vi kan slutte å sammenligne oss, slutte å ønske å være noe annet, eller noen andre. Slutte å tro det er noe galt med oss fordi vi ikke høster inn like mange likes, streaks, kommentarer osv som andre.

Elsk - deg - selv.ChristinaDesign bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

ANNONSE // Sponset innlegg
I samarbeid med BGA Fotobutikk

It's thursday!


Nå var det på tide og vise dere litt av hvordan jeg har det hjemme i min lille, søte og koselige studenthybel!

Jeg er en person som ikke kan leve uten planter, slik har jeg alltid vært. Mine besteforeldre har lært meg alt jeg kan om planter og om sommeren elsker jeg å gå i hagen deres, det er et levende gartneri med alle verdens farger, lukter og fasonger. Derimot har jeg ikke så mye tid til å ta meg av planter, så her går det i enkle arter, og gjerne grønne.


◊ ◊ ◊

I tillegg er jeg veldig glad i å ha mitt eget hjørne til å arbeide. Her er det som regel alltid rent, og jeg har klart å fylle veggene med bilder som inspirerer meg, lys som lukter godt, høyttalere til musikk og gjerne kalendere og diverse notatbøker. I tillegg liker jeg å ha en parfyme, neglelakk, håndkrem eller lipbalm stående.

Plakater fra BGA Fotobutikk

1: HER - 2: HER - 3: HER

I dette innlegget har jeg vært så heldig å fått samarbeidet med BGA Fotobutikk! De har sponset meg med blant annet de 3 plakatene over. Noe jeg synes har vært kjempe stilig og passet godt inn i mitt rom her i Oslo. Jeg elsker quotes og naturbilder, noe de har et stort utvalg av! I tillegg er kvaliteten på bildene god!

Jeg liker å ha et minimalistisk preg rundt meg, og rydder gjerne alt rotet inn i små bokser og inn i skaper og skuffer. Det minimalistiske preget blir bare forsterket da slike plakater kommer opp på veggen.ChristinaLikes

Comments

It's over. 30 dager med intens blogging er over.
#nouw30daychallenge er i mål, og jeg har nå fullført challengen!

Jeg må ærlig si jeg er stolt over meg selv og egne prestasjoner.

◊ ◊ ◊

Jeg har ikke blogget 30 dager på rad før, derfor valgte jeg å ta denne utfordringen for å se hva jeg tenkte om det og hvordan jeg ville takle det.

Jeg har jobbet hardt, og lagt mye arbeid i innleggene. Jeg var redd en periode at det bare ville bli "fyll"-innlegg siden det var så mange dager. Det ble det ikke! Jeg har virkelig jobbet hardt for å få innleggene til å være inspirerende og interessante å lese. Jeg har vist dere hva denne bloggen inneholder og hvilke innlegg dere kan forvente fremover.Det har vært en lærerik periode, hvor jeg har pushet meg selv, kreativiteten og ikke minst ferdighetene. Sist men ikke minst har det vært kjempe gøy og jeg håper dere som har vært med i denne 30 dagers perioden føler det samme!

Jeg setter stor pris på alle tilbakemeldinger, likes og kommentarer fra dere. Det betyr ekstremt mye og jeg synes det er morsomt å se hvordan bloggen har utviklet seg. ChristinaLikes

Comments


Snøen daler, flakene henger i luften som om det skulle vært dyn fra ei pute. Himmelen er helt hvit med skimt av lyseblått. Grantrærne er dekket med et melisdryss av snø. Lysekronen reflekterer i vinduet. Snart blir himmelen grå, så blir den blå, og til slutt svart.


PICTURES FROM MY VSCO 


◊ ◊ ◊

I dag våknet jeg på Løkka, hvor vi hadde klart å presse 4 stk inn i et lite soverom. Jeg og ♥ hadde besøk av et vennepar i går, det var kjempe koselig. For en god start på uken! I dag tidlig tok jeg toget hjem til familien min, pappa har bursdag i dag. Vi har nå bakt kake og venter på at middagen skal bli klar.

Ellers denne uken er det jo vinterferie, men jeg har kun fri i dag og forelesninger ellers. I tillegg er det en del arrangementer på skolen, så jeg kommer til å tilbringe mye tid der. Til helgen skal jeg på jentetur med mamma, ei venninne og moren hennes! Det blir deilig.


Ha en strålende uke!


ChristinaLikes

Comments

I August 2016 satte jeg meg på flyet til Barcelona, jeg hadde ingen aning om hva som ventet meg. Jeg var alene, første gangen jeg flyttet hjemmefra, ikke kunne jeg særlig mye spansk, og jeg dro fra alt; venner, familie, kjæreste, hund osv.

Jeg dro med EF til Barcelona for å studere spansk og lære meg dette språket, samt kombinere det med en opplevelse og et eventyr utenfor den norske grensen.


Det ble et eventyr, det ble en opplevelse som sitter i hjertet mitt til hjertet slutter å slå. Jeg angrer ikke et sekund, jeg vokste, lærte og ble enda mer nysgjerrig på verden. Det var en perfekt "pause" etter videregående, og reisen fulladet batteriene mine, og fylte på med motivasjon og inspirasjon.

SKOLEN OG LÆRINGEN

Skolen i seg selv var kjempe fin, den var moderne, det var mange fine fasiliteter for oss studenter og lærerne var dyktige. Dette var lærere som var spesifikt valgt ut for oss. De hadde en enrom god karisma og evne til å lære bort. I tillegg lå skolen såpass sentralt at du kunne gå til både sentrum og stranden før/etter skoletiden.

Det jeg synes var bra med skolen var at de faktisk førte fravær, det er ikke bare bare å "droppe" en dag, det er faktisk en skole hvor du skal lære noe. For å kunne komme opp i gradene måtte du delta og ta prøver. I tillegg ble det gitt karakterer.

Det var et godt system på skolen, de ønsket at vi skulle delta, gjøre lekser, prøve og feile. Hvis målet ditt er å bli stødig i språket anbefaler jeg å ta et kurs på 6-9 mnd. Det tar lang tid å komme seg videre i læringen, og siden EF har studenter som kommer hver mandag, er det enkelte perioder hvor man må "vente" på medelevers nivå fordi klassene blir bare mindre og mindre desto vanskeligere pensum blir. Dette er et lite minus men også positivt fordi det skjerper omstendighetene til de som faktisk ønsker å lære seg språket.


VERTSFAMILIE

Jeg bodde hos en vertsfamilie for å komme enda mer inn i kulturen, der delte jeg soverom med 1 jente til og til sammen var vi 4 studenter + familien på 4 stk. En liten og koselig leilighet hvor vi fikk hjemmelaget mat hver dag, vasket, snakket og hadde det kjempe koselig med familien. Selvfølgelig blir det vanskelig å knytte sterke bånd når vi studentene er mye ute og sosiale med andre studenter.

Jeg vet det er mange negative tilbakemeldinger om vertsfamilier. Dette er fordi man hører om alle skrekkhistoriene - selvfølgelig. Jeg derimot, har INGENTING dårlig å si om vertsfamilie. kanskje jeg var heldig? Ikke vet jeg, men jeg synes det var kjempe koselig. Vet at mine medstudenter som bodde på studenthjem likte det også, men jeg personlig likte å bli enda mer inkludert i kulturen.


BARCELONA SOM STED

Hvor skal jeg begynne? Byen ligger i hjertet mitt og jeg lengter etter denne byen alt for mye! Jeg MÅ tilbake og det snart.

Byen er en perfekt kombinasjon av strand og by. I tillegg er det mange turistattraksjoner og mange steder som er mer lokale og ikke minst aktiviteter og utesteder som er studentvennlige. Det er shopping, kultur, museumer, strand, lokale butikker, utesteder osv. Får ikke rost denne byen nok! Det var renslig og fint der, politiet var aktivt ute sent på kvelden og jeg følte meg aldri utrygg og ble heller aldri mett på hva denne byen kunne tilby.


#nouw30daychallenege


Jeg lagde også reisevlogger under hele mitt oppholde, de kan du se HER


ChristinaLikes

Comments

▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸▸

Søndager er herlige, det har blitt en type "hellig" dag for meg. Hvor jeg velger timeplanen selv, det er sjeldent noe jeg , men heller mange ting jeg ønsker å gjøre. På søndager er liksom alt lov, og ofte er skolebøker dyttet langt bort. Jeg elsker å ligge lenge i sengen på søndager, tulle meg inn i dyna og la kroppen våkne i eget tempo. I tillegg er det superdeilig å starte dagen med ♥.


On sundays i like to....

På søndager er det mange forskjellige ting å gjøre. Det er godt at butikker er stengt, det er ingen jobbdag i min verden. Skolen har ingen forelesninger eller tidsfrister. Ja, søndager er virkelig den dagen hvor jeg kan bruke tid på det jeg vil og det som gjør meg klar for den kommende uken.
Jeg liker blant annet å:


Sove ut - La alarmen være avslått og våkne av meg selv. Som regel er dette rundt 08/09. Så da har jeg fortsatt en god del igjen av dagen.

Lage en god frokost - Bruke tid på å lage en god frokost, kose seg med kaffekoppen og bare skravle med ♥ om alt og ingenting.

Vanne planter - Søndager er min vanne-dag! Dette er en god rutine slik at jeg ikke glemmer de "fine grønne".

Rydde og vaske - Jeg setter som regel av litt tid på søndager til å brette klær, tørke støv, vaske kjøkkenet og eventuelt skifte på senga. Er så godt å våkne til et ryddig sted på mandagsmorgen.

Ansiktsmaske - La huden være uten sminke, og heller treate den med god fuktighet og rens.


​Meal prep
- Lage et par måltider for resten av uken som er lett å varme opp eller ta med på skolen.

Planlegge uken - Dette er favoritten på søndager. Planlegge og passe på at alt er kommet med i kalenderen. Er så deilig å vite hva jeg skal!

Meg-tid - Bruke tid på meg selv og det jeg liker å gjøre. Ofte er det å lese litt, male eller scrappe, se litt YouTube eller Netflix.

Gå en tur - Om jeg og ♥ har hele søndagen sammen liker vi å gå ut, sette oss på en café, høre på musikk og bare lufte oss litt før vi lager en god middag.


▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸

Ha en god søndag!


ChristinaLikes

Comments

Vienna, Austria 

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Jeg gleder meg så ekstremt mye til å dra til Wien! I Januar bestilte jeg billetter til Wien. Jeg setter meg på flyet rett etter bursdagen min i Mars, da jeg kommer hjem er det påskeferie og etter det drar jeg til Miami. En skikkelig reisemåned!

Jeg skal til Østerrike for å besøke ei jente jeg bodde med i Barcelona. Vi er 2 jenter som drar for å besøke henne; meg og ei fra Sverige. Så dette blir en skikkelig reunion med roomies fra Barcelona. Gleder meg til å se hva Wien og Østerrike har å tilby.


Christina


Likes

Comments

F R I Y A Y,  I'VE MISSED U


Det er fredag, og det er deilig!
Jeg synes ukene går så ekstremt fort, plutselig er det torsdag og da kommer fredagen rett etter! Heldige meg har ikke forelesninger på fredager, så her er det "langhelg" hver uke. Neida, fredagene går til lesing, jobbing og diverse annet. Sjeldent jeg tar meg 100% fri på en fredag. I tillegg er studentlivet sånn at helgene fylles gjerne med ekstra jobb. Og ulempen med det er jo at helgene føles mye kortere, men jeg har blitt flinkere til å utnytte helgene og virkelig få den helgefølelsen!

Så her er noen tips du kan nappe med deg før fredagskvelden kommer:


★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Tips til hvordan DU kan utnytte helgen din!

★ Finn frem din favorittserie, bok eller magasin, sett deg ordentlig til rette i sofaen og ha noe godt i glasset.

Ta deg et bad og lag ditt eget hjemmespa. Det er fantastisk godt å få en makeover fra topp til tå!

Inviter til jentekveld! Be noen jenter over, bak en kake og finn frem en film!

★ Lenge siden du har hatt alenetid? Grav frem hobbyen din og bruk tid alene.

★ Gå ut! Pakk sekken med pølser og termos, ta med deg gode venner og gå en tur i skogen.

Mamma-datter kveld? Når var sist gang du og mamma hadde en kveld, bare dere to?


Gå ut å spis, ta deg den friheten til å gå ut å spise. Det er ikke hverdagskost, men det er lov å gjøre noe for seg selv i ny og ne.

Ta bilder av de forskjellige tingene du gjør i løpet av helgen og da søndagen har kommet kan du se på dem og tenke "jeg fikk gjort mye fint i helgen, jeg koste meg".

Prøv en ny oppskrift! Har du litt ekstra tid? Hva med å finne frem kokeboken og prøve den oppskriften du alltid har hatt lyst til?

Tøm klesskapet, vask, rydd og selg! Det finnes nok mange skatter i norske klesskap! Alle tingene du ikke bruker lenger, selg dem eller gi de bort!


Ha en fin helg!


ChristinaLikes

Comments

God torsdag!

I dag ble en litt annerledes dag enn planlagt, ♥ måtte ta et tidlig fly til Bodø for en spillejobb, så da ble det omrokkering i planene. Det gjør ingenting! I tillegg ble forelesningen min avlyst i dag, så det ble enda mer tid til å jobbe hjemme, fikk en god treningsøkt og er nå på vei hjem for å besøke mamma og videre dra på personalmøte på jobben!


◊ ◊ ◊

På tirsdag filmet jeg en "vanlig" dag i livet mitt. Så tenkte å ta dere med på reisen inn i hvordan en vanlig dag for meg er, selvfølgelig er ikke alle dager like, men dette var en god indikator på hvilke ting som ofte gjentar seg i mitt liv!


Enjoy!


Likes

Comments

Se noen
Føle noen
Snakke med noen
Gi til noen

Jeg aner ikke hvem du er
Jeg vet ikke hvem det er
Men hvem er jeg til å snakke?
Og hvem er det jeg snakker til?

Bind for munn
Dekkede øyne
Knyttede hender

Ville bare se noen
Ta på noen

Somebody


Har du noen gang følt deg litt utenfor? At du står stille mens hele verden snurrer rundt deg i rask film? Du lurer på hvem du er og hva du gjør. Hva er meningen med livet på jorden, hva gjør du med livet ditt, alle andre har funnet en veg, men ikke du. Det føles i allefall sånn. Du lengter etter noen å snakke med, øyne å møte, varme fra en annen kropp. Du føler deg rett og slett utenfor. Du hadde så store drømmer og visjoner, så mange ord å dele. Nå står du der som en tung og forlatt kropp som kanskje skulle gjort mer enn du makter. Skulle vært flere steder til flere tider, skulle ha lest fler bøker, sett fler filmer, besøkt familien oftere, gjort lekser, skrevet tekster, drukket tekopper og skravlet til langt på natt.

Du er bare et menneske. Det er alltid ting vi gjerne skulle gjort mer av, bedre, oftere. Det er greit å ikke rekke over alt, strekke til overalt. Du er bare deg. Vi er bare oss. Noen lever i sake film og ser tilbake på fortiden, noen lever i raskt tempo og gjerne i fremtiden. Bare vær bevisst, så du ikke går inn i dagen uten å vite noen ting. For dagene kommer og dagene går, VIT at dette er livet.


Likes

Comments

Instagram@christinajahren