Trives du i tyrkia?

Det er et spørsmål jeg får ofte. Enda oftere nå som vi har resturant. De blir jo nysgjerrige på "norske kona til han som jobber der" Mange som ikke tror at det bor flere norske her fast. For de spør om det er ensomt, om jeg ikke savner venner og familie osv. Jeg har jo flere venner her, og jeg ser somregel noen hver helg. Ukedagene går så fort når det er skole, middag, husarbeid osv. Så ikke så ofte jeg ser folk da.

Og jo jeg savner jo ofte vennene mine fra norge, de har jeg jo kjent siden jeg var bitteliten, så de kjenner meg jo på en helt annen måte. Men vi snakkes ofte, og ses jo når jeg er i norge.

Jeg savner familien og ja, men det går greit. Noen av de kommer jo hit innimellom, da koser vi oss masse, og så er jo jeg snart i norge. Er jo ikke sånn at vi ses kjempeofte i norge heller. Dagene blir travle med jobb, barn, skole og lekser. Jeg jobba ofte i helgene også da vi bodde i norge. Pluss at jeg hadde lite overskudd da jeg først hadde fri. Da ville jeg egentlig bare ta det helt rolig med min egen lille familie.

Så til tross for savn, så trives jeg kjempegodt. Jeg har fått meg venner for livet. Aysha er knallflink på skolen, har gode venner, og er en veldig snill og rolig jente. Kadir jobber mye, men det er han jo vandt med. Økonomien har vært et stress i hverdagen vår, men det har løsnet nå. Så da er det enda lettere å trives og nyte dagene. Hus, bil, og mat har vi. God helse. Så jeg syns vi har det veldig fint. Det vil alltid være et savn uansett hvor vi bor når vi hører til to land. Men vi er jo da også ekstra heldige. At vi kan få smakebiter fra begge land. Jeg har et håp om at vi har råd til norgestur hver sommer. Så da får vi jo oss en god dose hvert år. De har lange sommerferier her i tyrkia, noe som er bra for oss, og gjør det lettere med reiser osv.

Jeg savner norge veldig innimellom. Men savnet er ikke stort nok til at jeg vil bo der fast. Vi har det fint her, og det er her fremtiden vår ligger. Hva som skjer om noen år aner man jo aldri, men jeg har stor tro på at vi ender opp gamle her. Det er jo her vi har alt av verdi også.Vi eier ingenting i norge, og det er ikke bare bare å få seg en fast jobb heller. Så fremtiden er nok her, og det ser jeg frem til.

​Vi, både jeg og Kadir, savner tyrkia mer når vi er i norge, enn det vi savner norge når vi er i tyrkia. 

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229