Skal du ikke jobbe?

Det er mange som spør om det, eller lurer på det. Og det er jo selvsagt en helt naturlig ting å spørre om. Jeg hadde foretrukket å bli spurt litt penere da. Føler "skal du ikke" er litt negativt ladet. Å bli spurt om "hva er planene dine fremover" eller " har du tenkt noe på å jobb?" at det er lettere å svare på. At det er spørsmål som blir stilt fordi de faktisk lurer på det, og ikke fordi de skal hinte at man faktisk må jobbe. At det skal være en selvfølge. Og ja, så skal jeg svare da.

Svaret er nei, jeg skal ikke jobbe. Jeg har nok å henge fingrene i her hjemme. Jeg har to aktive gutter, og vi har en hund, pluss et hus som krever sitt, Jeg setter ikke bort en ettåring i barnehage når jeg har mulighet til å være hjemme med han. Hvorfor skulle jeg det ? Jeg er heldig som får ha de hjemme i mange år. Unger skal ikke settes bort bare fordi man vil ha noe annet å gjøre. At man ikke har et annet valg blir noe annet.

Aron skal i barnehage til høsten. Noah skal i barnehage når han også blir i den alderen. Altså det året de fyller fire. Aysha begynte også da. Det har gått helt fint, aldri hengt etter verken språklig eller sosialt. Så det bekymrer jeg meg null for.

Når BEGGE guttene har kommet seg i barnehage, så skal jeg faktisk nyte å være alene litt. Dra ned på resturanten vår, hjelpe litt der, være meg selv, stelle og ordne i hagen vår, kanskje få noen flere dyr? Ønsker meg hest, og noen høner den dagen vi har råd og tid. Jeg har vært MYE alene i over 9 år. Så å dra rett ut i jobb bare fordi ungene ikke er hjemme er ikke noe som frister.

Selvsagt om økonomien ikke holder, så må jeg jo det. Nå snakker jeg om hvis vi har mulighet.

Så får folk tenke så mye de vil om hvor rart det er. Men jeg syns ikke det er rart å bruke tiden min med ungene mine. Er derfor jeg har fått dem. Jeg syns det er mer rart at det har blitt så skjeldent for tiden å være hjemme med barn. 

Jeg ville ikke byttet livet mitt bort mot noe annet. Jeg trives med å være hjemme med ungene. Og det er også en av grunnene for at vi bor her. I norge er det jo vanskelig å klare seg på en lønning. Her kan vi klare det, fordi det rett og slett er sinnsykt dyrt med barnehage.

Jeg liker ikke å bli kritisert for å "bare gå hjemme". For for meg er det en fantastisk tid for ungene. De er små bare en kort tid, og det er jeg som vil være der for dem når de trenger meg. De får mye tid med meg, og jeg lærer de masse ting også. Det er en fulltidsjobb, og dagene bare flyr avgårde.

Jeg håper etterhvert at det kanskje kan dukke opp en jobb som jeg kan gjøre hjemmefra. Jeg har litt ideer i hodet, men akkurat nå er det rett og slett ikke tid til det. Så om jeg kunne ha jobba hjemmefra, og tjent litt penger hadde jeg gjort det. Men det er ingen hast, ikke sånn livet vårt ser ut nå iallfall. Så får tiden vise etterhvert. Tilslutt blir det NOE, bare ikke helt enda. Først barna.


Liker

Kommentarer

Kari Østvik
Kari Østvik,
Hei.
Synes det er helt topp at du tar dette valget, og så bra for dine barn. Tror de er mer harmonisk og trygg med en av foreldrene alltid tilstede. Og det tror jeg de kommer til å takke dere for senere. Selvfølgelig er det jo som du sier at ikke alle er like heldige at en av foreldrene kan være heime sammen med barna, men flott at når dere har økonomi til det at du velger dette.
Ikke hør på de som spør deg på en nedverdigende måte, kanskje de bare er misunnelig? Og med de husprisene i Norge så hadde dere kanskje ikke kunne valgt dette hvis dere skulle bodd i Oslo eller annnen plass hvor det er kjempedyrt med bolig m.m.
Det vises utenpå hele din familie (på bildene) at dere har fint, og er harmoniske. Nyt tiden og hverandre.
Klem fra Kari i Norge.
christinabilgin
christinabilgin,
Hei Kari og takk for fint svar. Hvis vi hadde bodd i norge så hadde jeg nok heller ikke valgt å få tre barn, for nei da hadde vi ikke hatt mulighet til å være så mye sammen med dem. Men foreksempel en unge koster jo ikke sååå mye, så da kunne vi heller hatt en, jobba litt mindre og vært mye med den. Men nå er vi her og jeg nyter å være med dem.selvsagt er det jo slitsomt innimellom,men det er jo helt vanlig. Jeg liker livet mitt her og ville ikke byttet det bort. <3nouw.com/christinabilgin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229