Jamen kan en muslim feire jul da?

Noen spør om vi feirer jul, og når jeg sier ja, så har det hendt at det kommer et nytt spørsmål om "jamen kan en muslim feire jul da ? "

Jeg er ikke sånn at jeg tenker så mye på hva en muslim kan og ikke kan gjøre. Det at mannen min kaller seg muslim og ikke følger alle regler og levemåter som du tror en muslim kan gjøre, er jo ikke noe jeg kan gjøre noe med. Nei kanskje han ikke er en "ordentlig" muslim, hva nå enn det måtte innebære. Men det er ikke noe som skader verken meg, eller noen rundt oss. Jeg skjønner ikke helt hvorfor andre folk egentlig skal være så opptatt av det. Jamen en muslim kan ikke gjøre sånn og sånn. Og iallfall veldig spesielt med de som er ikketroende om å vite alt om hvordan en muslim skal være. Er du ikketroende, så burde det jo ikke ha noe å si om hvordan folk velger å leve sitt liv. Jeg går ikke rundt å tenker på at han er muslim og at jeg ikke er det. Jeg tenker at han er min mann og jeg er han sin kone.  Det er liksom oss, sånn vi er. Vi har litt fra begge kultuer. Egentlig mest min, fordi han alltid har jobbet på disse tyrkiske helligdagene. Men jeg hadde bare synes det hadde vært fint om vi fikk mer av de tyrkiske/muslimske dagene og.

Folk må egentlig slutte å tro de vet ting. Alle lever forskjellig, og det viktigste her i livet er vel egentlig å være snille og å respektere hverandre for at man er forskjellig. Julen er veldig viktig for meg, det er en av de beste tidene i året. Jeg kunne aldri akseptert at det ikke ble feiret hos oss. Så det har aldri vært et tema engang.

Dette er et av favorittbildene mine. Jeg synes det er så koselig. Mye varme og kjærlighet i det bilde. Det er en fin tid. Ikke enda da. Julen for meg begynner 1.desember og det er snart to måneder til. Så har litt tid igjen til å planlegge.

Siden mannen min ikke har noe forhold til julen fra barndommen så er det jo meg som må stå for det meste. Men det gjør meg ingenting, det er jo ikke hans feil at han ikke er vokst opp med det. Så vi må jo bare gjøre det beste ut av det. Er han som står for julemiddagen da. Vi har valgt en ny tradisjon for oss her, og det er indrefilet av okse. Det er noe vi skjeldent spiser hjemme, og for oss var det et fint valg til en dag i året. Jeg har hatt tradisjon hjemmefra med kalkun. Tidligere var jeg elendig på å å lage mat, så det var han som sto for all middagslaging. Så da har bare blitt sånn. Sikkert ikke jul for mange, men det er jo bare fordi man ikke er vant til det. Nå er det det som er jul for oss. 

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229