Hva vi har gjort inne i huset

Hovedoppgaven med huset var egentlig masse utendørs. Men nå skal jeg vise hva vi har gjort innendørs også. Det ble egentlig gjort mer enn det vi hadde planlagt da jeg dro til Norge.


Det er blitt malt. Vi hadde en beige farge før. Jeg synes det var fint med en lun og lys farge. Men jeg ble lei av den. Det er fem år siden jeg plukka den ut. Uansett så var veggene så slitte etter barn, leieboere osv. Så det var på tide å male. Det måtte gjøres.

Det er vanskelig å få frem fargen på bilde for den varierer jo litt etter lys. Men jeg er veldig fornøyd. Den er mer kald enn varm. Men jeg liker den, jeg ville ha noe annet enn tidligere. Vi har også satt inn ventiler i alle rom. Det var ikke det her, noe som er helt idiotisk egentlig. Vi hadde masse fukt på veggene i vinter. Så håper vi slipper det nå.
I vinter kjøpte vi vedovn. Det blir ganske kaldt her faktisk på de kaldeste dagene. Stua vår er åpen mot kjøkkenet og åpen opp til trappa så det er vanskelig å få en god varme med aircondition. Jeg har aldri likt den varmen heller. Jeg klør i halsen og det blir ekkel luft. Så vi fikk satt inn en ovn. Men da med bare røret ut gjennom kjøkkenet. Så nå har de fått fiksa pipe, og jeg virkelig elsker veggen bak ovnen. Synes den er helt nydelig og den gjorde stua veldig fin.
Da vi bygde huset så hadde vi ikke mer penger enn vi trengte. Måtte prøve å spare på endel ting. Vi kjøpte en billig benkeplate. Og tenkte at den får holde i fem år og så bytter vi den ut. Den var veldig fin så var ikke noe med det. Men den var slitt og hadde fliser seg opp litt. Tror hele plata kosta rundt 200 lira. Så at den varte i fem år er jo veldig bra. Nå har vi kjøpt svart marmor som kommer til å vare i mange år. Har også kjøpt plate istedenfor fliser. Flisene som var der hadde sprukket flere plasser og det så ikke pent ut.
Vi har kjøpt ny sofa. Den kom i dag faktisk. Jeg er veldig fornøyd. Utrolig god å sitte i og så fin ut. Da vi flyttet i huset vårt hadde vi ikke med oss ET eneste nytt møbel. Alt hadde vi fra før. Så det å endelig unne seg ny sofa var deilig. Er faktisk 8 år siden sist. Den vi kjøpte da var sinnsykt stor for vi leide en stor penthouse. Klumpete og stor og den så ikke ut etter vi hadde leid huset ut. Vi fikk en sofa gratis som vi bytta den ut med. Men den var liten, og den er flytta opp til tvrommet. Ellers så har vi ikke gjort noe mer innendørs annet enn å kjøpe noen nye lamper,og å flytte noen møbler. Vi har tatt bort alle møblene i stua. Aysha har fått den ene sjenken på hennes rom. Og et skap er flytta i leiligheten ved siden av her.


Jo forresten den ene veggen bak sofaen,der var det en stor og unødvendig dobbel skyvedør.  Den er tatt bort og heller satt inn vindu. Det var ikke noe vi planla før jeg dro. Men jeg er utrolig fornøyd med at Kadir foreslo det. Det var en helt tåpelig plassering av skyvedørene. Fordi ytterdøra er på samme vegg så man kunne jo like greit bruke den.

Ene døra på sjenken må jeg fikse. Men det ser ut som Aysha har fått et helt nytt rom. Bare av å flytte ut en svær hylle hun hadde og heller inn med den. Og hengt opp noen bilder som hun fikk til bursdagen. På vårt og guttenes rom er det ikke noe nytt annet enn ventiler og maling.
Mangler kjøkkenbord, det vi hadde var og 8 år gammelt. Slitt og stygt. Så har kastet det ut. Og så litt småting som hyller,bilder og å henge opp gardiner. Etterhvert vil jeg også ha et lite bord med to enkle fine stoler til i stua på en vegg rett ved vedovnen. Der som sjenken sto før. Det er jo ikke noe som haster. Men sånn vi vil ha inn etterhvert. Og så må vi ha et sofabord og få hengt opp tv-en på veggen.


Jeg er veldig fornøyd. Føler vi bor i et nytt hus nå. Blitt veldig fint her og gleder meg til alt er på plass. Uansett fornøyd i mellomtiden.Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229