hva skjedde med det magiske med julen ?

Som jeg har skrevet flere ganger før, så gleder vi oss veldig til julen. I norge elsker jeg hele desember, elsker førjulstiden. Jeg elsker å kjøpe julegaver til folk. Noe jeg har lært mine barn og som jeg skal fortsette med er at de ikke skal få mye ting ellers i året. Det skal gledes til bursdag og jul. Ikke at det bare skal handle om gaver altså, men at det skal bli ekstra gøy for de. Er mange barn som tar gavene og jula for gitt, fordi de er så vant med å få ting hele året. Jeg synes det er så trist. At de ikke skal kjenne på magien det er med å glede seg til om man får det man har ønska.

Jeg husker godt fra jeg var liten hvor gøy det var å se og kjenne på alle gavene. Det var så stort. Og jeg bytta aldri en eneste gave. Helt seriøst, jeg har alltid blitt glad. Og det kunne heller ikke falle meg inn å bytte noe som andre har brukt tid på å kjøpe til meg. Selvsagt, om det er feil størrelse i noe så blir det noe annet.

Foreldre legger ut spørsmål på facebook der de spør etter tips til hva de skal kjøpe til ungen sin fordi de har alt og ikke har noen øsnker. Ja, men hvorfor har de alt? Kan dere ikke heller vente med å gi enkelte ting til julaften? Så trist det må være å ikke ha noen ønsker! Ønsker og glede, spenningen på å se hva man får er jo magisk. Jeg elsker at mine barn opplever det.

Jeg håper jeg klarer å bevare julen magisk for de. Ja de gleder seg til gaver, og jeg ser ikke noe feil i de. Men det er ikke noe hysteri rundt det. Det er ikke mange tusen kroner som ligger under treet. Det er små og store gleder. Og Aysha setter veldig pris på det. Vi koser oss med å pakke opp gavene. Alle ser på den som pakker opp og vi får sett den nøye.

Jeg syns det er helt sykt at det brukes mange tusen kroner på pakkekalender og flere tusen på gavene. Jeg har ikke noe med det, men jeg kjenner at jeg er glad for at Aysha ikke går i norsk skole nå. Og jeg er glad hun ikke forventer en hel haug. Hun ønsker seg ting men forstår at ikke alltid man kan få alt. I år har hun faktisk to ønsker, det er kjoler og pet shops leker. Men jeg finner nok noe annet og å overraske henne med.

En jul ønska aysha seg elsadukken, furbi, elsakjole, og lego. Hun fikk alt, og hun fikk masse lego.. Hun fikk rett og slett for mye det året at det var vanskelig for henne å se hvor mye det faktisk var. Hun var bare fire år da, men det fikk meg til å tenke litt. At det ble rett og slett for mye for ho. Så man trenger ikke overdrive.

Folk må gjøre som de vil, men det å gi lite ellers i året vil gjøre at de setter mer pris på julaften og på det de får.

Liker

Kommentarer

hayatiim
hayatiim,
Ganske enig. Emir sier endel ting han har lyst på, men æ svare alltid bare du får vente å se til jul. Hvem vet hva julenissen har med i år. Og da sier han at om julenissen glemme det, så kanskje han får det til bursdagen sin. Selvfølgelig glede små unger sæ til gavene, det gjorde jo æ også. Men så veks man til og ser de andre magiske aspektene med jula <3nouw.com/hayatiim
christinabilgin
christinabilgin,
ja jeg syns det er bra han ønsker seg noe og kan glede seg til det =) jeg syns det er trist med de som ikke ønsker seg noe fordi de allere har alt. Dumt å ha "alt" da setter man jo ikke like pris på det man fårnouw.com/christinabilgin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229