Gleder meg til vinteren jeg

Sommeren er lang i tyrkia, og enkelte måneder er for varme etter min mening. I år er vi jo så heldige å være i norge, så vi har sluppet unna endel varme dager. Når vi kommer 21 august, så er det fortsatt ganske varmt. Og det er sommer ut i oktober. November og desember kan og være varme, og de månedene er jeg veldig glad i. Spesielt desember. Det å sette frem julepynten, telle ned sammen med barna til jul. Handle julegaver, glede oss, se julefilmer sammen. Det er en fin tid. Dagene brukes til mange turer, parker, og å være masse ute. Om det er opphold selvfølgelig. Man kan jo få masse regn også. Det liker jeg ikke.

Men vinteren liker jeg. Det kan godt være litt kaldt etter min mening. Sålenge det er opphold og man får noen timer ute hver dag. Vi har jo vedovn nå, så denne vinteren blir nok fin. Kadir har ordnet pipe og det har blitt så fint nå. Gleder meg virkelig til å se det når jeg kommer. Så det å fyre om vinteren er så koselig. Blir en fin varme av det.

Akkurat nå mens Noah er liten så er det litt styrete å være på strand eller ved basseng alene med alle tre. Og det er for varmt på lekeplass. Derfor liker jeg vinteren bedre. Jeg er veldig glad i å være i park med barna. De koser seg masse, leker og har det gøy. Mens jeg kan slappe av med venninner og hyggelig prat. Da får jeg på en måte litt tid for meg selv, selv om de er der. Da blir ikke lengselen så stor med å ha alenetid.

Jeg er jo mye alene med barna, men kjenner ikke på det behovet for å ut om kveldene. Selvsagt en kveld innimellom sier jeg jo ikke nei takk til. Jeg prøver å treffe folk i helgene, og får på en måte dekket det behovet sålenge ungene koser seg og har det gøy. Vi er sosiale sammen med barna. Så det er veldig godt. Det hadde ikke vært noe særlig å ha et kjempebehov for å dra ut om kvelden, når mannen jobber som han gjør.

Om han en kveld har fri, så ønsker jeg å tilbringe den sammen med han. Ikke dra ut så fort han kommer hjem. Han vil jo ha mer tid om vinteren til å være med oss, så det er jo også en av grunnene til at jeg gleder meg til vinteren.

Det er ikke sånn at jeg gleder meg til å komme hjem til den varmen nå. Jeg er rar ja, jeg liker den ikke. Jeg liker sommer ja, sånn som nå i norge. At man blir varm i sola og kan ha på sommerklær. Men det at man blir blaut på armen bare fordi man sitter inntil noen, det at man klistrer seg fast i en stol om man har på en shorts, eller en kort kjole, det at det er tungt å puste, det at ungene er så svette at sanden klistrer seg til hele huden, det at man blir svett med en gang man har dusjet, at det er for varmt å leke i hagen, DET er jeg ikke noe fan av. Og det blir litt mer ork når man har små, små som blir sure i varmen, små som vil bli bært. Det er litt slitsomt. Men det blir jo bedre og bedre for hvert år som går. De er jo små enda, så alt blir jo litt ekstra da.

Så ja, jeg ser frem til en deilig høst og vinter jeg. DA koser jeg meg så masse. Og så har jo begge guttene bursdag, så det blir jo koselig å ordne til. Jeg koser meg med lange gåturer i den fine naturen, uten å svette sånn altfor mye. Vi finner nye veier, tar vakre bilder. Vi drar ut på grilling i helgene, vi har piknik, vi drar på lekeplasser. Så det er mye koselig man kan gjøre da også. 

Men først, så skal vi selvsagt nyte de siste to ukene før Aysha begynner på skolen. Vi skal bade masse og spise is. Aysha elsker å bade, så det blir veldig gøy for ho. Så flyr nok tiden så fort at vips er det vinter. 

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229