En kommentar jeg sårt trengte

I går da jeg hentet Aron så snakket jeg litt med barnehagestyreren der. Hun lurte på hvordan det gikk med meg. Så svarte jeg at det gikk fint men at det var sårt at Aron var så mye lei seg før han ble levert, og mye sinna da jeg hentet han. Hun fortalte at han var veldig rolig i barnehagen, han var mild og god, hun kunne se at han fikk mye kjærlighet hjemme men også en fin oppdragelse. Han gråt ikke der, kosa seg og var flink med andre. Du er en god mamma og han er heldig som har deg sa hun.


Jeg kjente at det trengte jeg virkelig å høre det. Jeg føler meg ikke sånn nå, jeg sier det ikke for å få medlidenhet eller at noen skal si at jeg er det. For det er fakta, jeg har ikke vært en god nok mamma akkurat nå. Det beste med det er jo at jeg selv vet om det, da kan jeg jo endre det.

Det har vært tunge stunder, og vanskelig å vite fasiten på hva man skal gjøre i enkelte situasjoner. Man googler og prøver å følge en "oppskrift" som ikke funker i det hele tatt. Og man blir litt likegyldig. Føler at alt man gjør er feil. Den største feilen er nok at Aron kanskje har blitt stor veldig fort. Han er ikke engang fylt 4 og vi har kanskje forventet for mye av han.

Det er ikke sånn at mine barn er supervanskelige. De er veldig snille og rolige alene. Men det er guttene sammen som blir litt av et kaos. Hva som gjør det vet jeg faktisk ikke. For jeg føler de får like mye oppmerksomhet begge to.

Jeg har vært så sliten, jeg har grått, jeg har gledet meg til sengetid, jeg har skammet meg over å glede meg, jeg har vært sint, frustrert, jeg har kjeftet, jeg har ikke vært god nok.


Men nå får jeg ta litt tak i meg selv, kanskje lage et belønningsystem som vi kan følge sammen. Og prøve å holde guttene litt adskilt. At noenganger kan Kadir ha en av de og jeg den andre. Slik at de begge får alenetid med oss.

Det er ikke lett å være mamma, og iallfall ikke så mye alenemamma. Men jeg kan se mine feil og prøve å rette opp i det. Vi må sammen prøve å få en bedre harmoni hjemme. For akkurat nå er det litt kaos.

Jeg har tid nå til å holde hus og måltider bedre enn før. Bare det hjelper. Hadde det vært dette kaoset 24/7 så hadde jeg ikke hatt mye overskudd til noe som helst. Det å kunne komme meg litt mens han er i barnehagen er bra for oss alle. Jeg kommer til å bli en mye bedre mamma nå med mye mer energi. Håper at når Aron er mer kjent i sin nye hverdag at han vil kose seg mer hjemme når han først er hjemme. Så blir det veldig fint her.

Akkurat nå trenger jeg bare en pustepause.

Uttrykket pick your fights, det er noe som stemmer greit, men hvordan vet man egentlig hvilke kamper man faktisk skal ta. Jeg føler jeg tar feil hver eneste dag.

Jeg er iallfall takknemlig for den kommentaren jeg fikk og tok den til meg. Jeg vet at den ikke stemmer akkurat NÅ men generelt ellers så vet jeg at jeg er flink og god mamma. Og tilbake dit skal jeg.

Nei, i dag bestemmer jeg at vi skal få en fin dag og kveld. Jeg håper virkelig at jeg får rett. Grip dagen.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229