En av de største kulturforskjellene

Vi kommer fra to forskjellige kulturer og to forskjellige religioner. Helt ærlig så er det faktisk lite vi tenker på den i vanlige hverdagen. Det går helt fint. Vi har bare glidd fint sammen når det gjelder det. Vi pratet litt sammen om religion helt i begynnelsen. Jeg husker jeg spurte han før vi ble sammen om han kunne vært sammen med en ikkemuslim. Og ja det kunne han, for han likte allerede en som ikke var det. For de som lurer så er ikke han noe mer utpreget muslim enn det mange "Kristne" er kristne i norge. Han går skjeldent i moske, jeg hadde uansett ikke hatt noe imot om han gjorde det. Han går ikke i noen spesielle religiøse klær, og forventer ikke at jeg skal kle meg noe anderledes. Han tror på gud og det å være et godt menneske. Noe særlig mer enn det er det ikke. Vi har aldri hatt noen krangler eller noe når det gjelder det. Aysha vet og svært lite om religion. Så er ikke noe fokus her hjemme på det.

Men religion er jo en ting, så kommer jo kultur og. Det er ganske store forskjeller på den typiske norske familien og typiske tyrkiske. Vi er nok en god blanding der på godt og vondt. Men vi tenker ikke så veldig over det. Vi har bare blitt som vi selv har ønsket. Jeg kunne gjerne ha ønsket meg mer familieliv, men det er jo også noe han egentlig vil, men som han ikke får til pga jobben sin. Jeg er mye alene, og han jobber mye. Når han har fri så er vi heldigvis mer sammen. Familien hans er og herlige mennesker, de har godtatt meg fra første stund, selv om jeg er laaangt ifra en flink tyrkisk kone som de er. Jeg føler at de har mer fokus på rydding, vasking, oppvarting av mannen, servere te, mat, stå mange timer på kjøkkenet. Det gjør ikke jeg, og det er helt greit for de. Heldigvis.

Til poenget, vi har det ganske bra når det gjelder kultur og religion. Men det er en ting som er en liten utfordring, ikke et problem, men et savn. Det er julefeiring. Vi feirer selvsagt jul, det er jo den beste høytiden av alle. Han har ingenting imot det, hadde han hatt det hadde vi aldri blitt et par i utgangspunktet for å si det sånn. Han syns det er koselig og alt det der. Men han har jo ingen minner fra jul, ingen ønsker om hvordan det skal være. Vi kan ikke sitte å snakke om minner fra julen fra vi var små, eller om ting vi ønsket oss til jul. Det er jo ikke han sin feil, og er ikke et problem, men et savn. Jeg føler det er litt trist å dra igang en julefeiring helt alene. Spesielt her i tyrkia. Hadde vært lettere i norge for der er det jo jul overalt.

Heldigvis har jeg Aysha som elsker jul like mye som meg. Det hjelper jo selvsagt å glede seg sammen med henne. Men likevel så er det noe jeg føler på. Skulle ønske han hadde minner om julen, og kunne se hvor viktig den egentlig er. Jeg blir så utrolig gla når noen fra norge skal feire jul med oss. Det hjelper så på julestemning og alt. Jeg blir gladere av det. Så jeg ble utrolig glad da min lillebror og kjæreste kanskje skal komme hit. Håper virkelig de får det til. Det å sitte å se julefilmer sammen, handle julegaver sammen, det gir meg en glede og en fin julestemning.


Som sagt ikke et kulturproblem, men heller et savn. Jeg skulle ønske for hans egen del at han og visste hvor stort og fantastisk det er. Hvor magisk julen er. Har så lyst å dele det med han. Smiler bare av tanken. Men vi får gjøre det beste ut av det. Vi har det alltid koselig så. Kan også vise en julefim fra i fjor. Den er jo ikke laget for en blogg da men mer for meg selv. Så kanskje litt lang. Men ta en titt. Jeg syns den er kjempefin. Fint minne å ha. Gleder meg allerede til neste film. 

Liker

Kommentarer

Mette Ask
Mette Ask,
Hei. Bare lurte på om dere bor i Tyrkia fordi dere ønsker eller fordi dere ikke fikk familiegjenforening? Har selv en tyrkisk kjæreste (er forlovet) og vi må bosette oss i Norge, om vi skal bo sammen. Det på grunn av at jeg har barn fra før av som ikke kan flytte vekk fra faren sin. Er så redd for at drømmen om en felles fremtid blir knust av en tredje part. avstandsforhold er vanskelig og jeg kan ikke leve slik resten av livet!metteask.blogg.no
christinabilgin
christinabilgin,
Heisann ♡ nei vi har ikke søkt. Jeg hadde ikke fast jobb. Det kommer et innlegg norge vs tyrkia snart der jeg skal forklare litt mer 😊nouw.com/christinabilgin
Øyvind Andersen
Øyvind Andersen,
gleder oss masse til jul i Tyrkia med dere😄
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229