Du velger selv hvordan du vil leve ditt liv

Jeg har som sagt tidligere endel bagasje fra tidligere, Jeg har ikke hatt det lett, og det dukker stadig opp ting som gjør at livet blir litt ekstra vanskelig. Jeg har slitt lenge og i mange år. Det er det mange som gjør. Og mange kommer seg aldri videre. Mange er på samme plass i livet år etter år. Men hvorfor ? Hva venter de på ? At noen skal redde dem ? Jeg husker før at jeg alltid ventet på at noen skulle hjelpe meg. Enten om det var en psykolog, eller andre behandlere. Jeg tenkte ofte "hvorfor er det ingen som vil hjelpe meg " Men det er jo ingen som kan hjelpe om man ikke vil det selv. Du må ta jobben, du må ta ansvar for DITT liv. For det er faktisk du som velger om du vil ligge på sofaen hele dagen, eller gå ut, gå en lang tur, se på naturen rundt deg, få inn nye inntrykk i livet ditt. Det er veldig usannsynlig at du blir bedre av å bare ligge på sofaen.

Jeg husker at jeg ble irritert om folk sa det jeg sier nå. Jeg tenkte at de ikke skjønte hvor hardt jeg hadde det. Men det har ingenting med det å gjøre. Man kan ha det vanskelig, men å tvinge seg selv til å se anderledes hjelper virkelig. Det er lettere enn man tror. Ting trenger ikke være så avansert som man tror. "Det er lett for deg å si" Ja, det er det. Det er lett å si når man ikke er i andres sko. Men hva er egentlig alternativene da ? Medikamenter ? Det er faktisk ikke så mye annet man kan gjøre enn å endre sin egen tankegang. Du kan ikke vente på at andre skal fikse deg, for du må gjøre det selv. Jeg har vært i mørket, og det var vanskelig å komme seg opp, jeg vet det. Jeg vet at det ikke er bare bare. Men man må prøve. Jeg ristet på hodet selv av folk som ba meg om å gå en tur. Hvorfor skulle jeg det når livet likevel var meningsløst ?

Det er faktisk mye en tur kan gjøre. Det å komme seg ut fra huset. Se litt annet enn det vanlige livet ditt. Ta deg en fjelltur, gå på stranda, se og lytt på havet. Plukk blomster, kjenn lukten av de, se at livet har mer å tilby enn mørke tanker. Prøv å finn det gode i livet. Ikke fokuser på at det er så synd på deg, at jamen du har det vondt og orker ikke. Hvem skal gjøre det om du ikke orker ? Da blir det aldri bedre da, og da har du tatt det valget selv.

Uansett hvor hardt det er, så må du gjøre jobben selv, og du kan faktisk styre mye av livet ditt selv. Selv om du kanskje har 5-10 angstanfall hver eneste dag og at "ingen" skjønner hvordan det er, men må de skjønne det da ? Må alle vite og skjønne hvor hardt du har det ? Kanskje de har det like hardt selv, eller kanskje tilogmed verre, men de prøver å leve livet likevel.

Det er ikke for å bagatellisere problemene til andre at jeg sier det jeg sier nå. Jeg vil bare at folk skal se det som er fint i livet. Ikke sitte fast i mørket. Om du prater om det hele tiden, så tiltrekker du deg mer negativitet. Og det stemmer faktisk. Jo mer positive tanker du klarer å tenke, jo lysere blir hverdagen din. Du kan tro du er den eneste som har det så vondt og at ingen skjønner deg. Men jeg vet med meg selv, at jeg kan ha en veldig mørk dag, jeg går ikke rundt og forteller det til alle, deler og sprer det rundt meg, jeg prøver heller å tvinge meg selv til fine tanker. Sprer du negativiteten din rundt, så ødelegger du ikke bare for deg selv, men også andre. Selvsagt om man har en god venn eller en mann så har man lyst å dele det med dem. Er ikke akkurat det jeg tenker på. Men det at "alle" til enhver tid hele tiden skal vite at du har det så vondt.

Man kan bli veldig sliten av å bli proppet full med problemene til andre. Noen ganger har man faktisk nok med sine egne. Prøv å tenk det, Vil du egentlig få noe ut av å dele alt med alle ? Vil det hjelpe deg ? Vil du komme noe videre med det ? Hvis svaret er nei, så prøv å tenk at du da kanskje ikke trenger å dele alt med alle. Alle har ikke behov for å vite at livet ditt føles ut som dritt hele tiden. Hvis du klarer å se behovene til de også, så vil du se at dine problemer kanskje ikke er så store likevel. At det ikke er verdt å bruke så altfor mye tid på dem. Jo mer tid du vier til problemer og negativitet jo mer tiltrekker du deg det vonde. Klarer du å se lyspunktene i livet ditt, så vil du klare å se flere gode ting, kanskje nye ting for hver eneste dag. Ting du tok for gitt før. Du vil tiltrekke deg glede. Bare prøv. 

Prøv å ta tak i livet ditt, for det er bare du som kan styre det.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229