Da har gutta fått seg nye pass

Hvis vi skal ordne pass i tyrkia så må vi inn til hovedstaden som er Ankara. Det er et godt stykke unna oss, så det passer best med fly da. Det kan fort bli dyrt det for alle oss. Så det letteste var å ordne det her, når jeg alikevel skulle hit i sommer. Ankara er ikke noe spesiell by som jeg har lyst å feriere i heller, så hadde sikkert blitt en rask tur. MEN note to self, ta med passbilde fra tyrkia neste gang. Barn under 3 år må jo ha med eget passbilde, og fy søren, 250 kroner kosta det. Det er jo helt villt. Og jeg angrer på at jeg ikke fiksa det i tyrkia først ja. Men nå vet jeg det. Aron kunne heldigvis ta der, ellers hadde det blitt dyrt. Selve passa ble på rundt 500 for begge to, så det var ikke galt. De har dobbelt statsborgerskap alle sammen. Aron er født i tyrkia, så da måtte vi til Ankara for å søke om norsk personnummer og norsk pass. Gikk veldig greit det. Det norske statsborgerskapet er veldig bra for de når de bor i tyrkia, det vil jo gi de masse muligheter senere i livet. De kan reise mange plasser, jobbe, og bo mange steder som de fleste tyrkere ikke kan like lett. Så det er utrolig heldige.

Aysha har pass i noen år til, så hun trenger ikke å fornye enda. Jeg vil at de alltid skal ha gydlig pass, har lyst at vi kan dra fra tyrkia når som helst. Enten om noe skjer hjemme i norge, eller om noe skjer i tyrkia. Så føles det godt ut å ha pass klare. Tyrkisk pass har de ikke, fordi det ikke gir noen flere fordeler enn det norske. Så det norske er nok.

Jeg bestilte time allerede da vi var i tyrkia, itlfelle det skulle være fullt her. Og jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har sjekket den timen. Det er så typisk meg å surre med sånt. Heldigvis er alt ordnet nå, så da er det bare å vente på at det kommer i posten. Veldig godt å ha det i orden. Så er det to år til neste gang vi må tenke på noe sånt. Passa til de små varer bare i to år.

Jeg aner virkelig ikke hva vi skal gjøre til neste år. Lillebror skal gifte seg, og jeg har selvsagt lyst til å ha med meg mannen min. Men da er Noah også over tre år, så det vil si at vi må ha hele fem billetter. Det blir sinnsykt dyrt. Så jeg vet ikke hvordan vi skal få det til. Kanskje det bare må bli Aysha og jeg som reiser, og at guttene er hjemme med Kadir. Men det er jo litt trist det da. Å ikke ha med alle i bryllupet. Håper vi får råd. Selv om vi er heldige med billettene så er det også dyrt å bo her. Jeg håper vi får det til. Bryllup er viktig. Og iallfall til lillebror.


Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229