Header

BABY

Nu her et halvt år efter jeg blev mor for første gang. Så har jeg jo haft lidt tid til at vende mig til den nye rolle. Den er kommet overraskende naturligt og jeg nyder det virkelig. Jeg elsker at se min lille pige blive større og større, og kunne flere og flere ting, for hver dag der går - det er så livsbekræftende!
Nærmest fra den dag jeg fandt ud af, at jeg var gravid, gik jeg igang med at forberede mig. Både købe ting og sætte mig ind i diverse ting omkring graviditet, fødsel og baby og jeg følte mig rigtig godt forberedt til at hun skulle komme. Men nu hvor fødslen og nybagt mor-følelsen er kommet lidt på afstand, har jeg lavet en lille liste over ting, jeg havde ønsket, jeg havde vidst før jeg fødte.


Undgå babytøj, der skal over hovedet!
Det her var noget jeg slet ikke havde tænkt over! Men det er altså meget lidt sjovt at skulle have en body over hovedet på en nyfødt(!!!!) Så vil virkelig råde alle til hovedsageligt at købe slå-om-bodystockings i de helt små størrelser. Vi havde kun to slå-om body’er ellers var resten nogle, der skulle over hovedet. Så selvom vi var godt forberedt og havde rigeligt med tøj, så var vi alligevel nødt til at købe nyt i str. 50 og 56. For at undgå at skulle have noget over hovedet på hende, flere gange om dagen.

Pakke rigeligt til hospital
Det er måske et råd, der giver lidt sig selv. Alligevel havde vi valgt ikke at lytte til det.. Vi havde jo et ønske om at komme hjem direkte efter fødslen. Og havde åbenbart ikke overvejet, at der jo var en risiko for, at noget kunne ske under fødslen, der gjorde at vi blev nødt til at blive deroppe. Så vi havde kun pakket ét ekstra sæt tøj til Jesper og mig selv og 3 sæt til Ellie. Og vi endte jo med at skulle være der i to døgn til observation - så det var lige i underkanten, hvad vi havde fået med. Så ja, pak rigeligt! Også selvom man måske slet ikke kommer til at bruge det.

Sov inden fødsel
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at en fødsel er hård og tiden efter også er, med manglende søvn osv. Og med mindre man skal have planlagt kejsersnit ved man jo heller ikke helt, hvornår man skal føde. Men når man nærmer sig termin så, hvis man har mulighed for det, så slap af og sov alt det man overhovedet kan. Det vil man virkelig fortryde efter fødslen, hvis man ikke gør. Også selvom man ikke kan sparre søvn op, så vil man helt sikkert tænke efter fødslen "Hvorfor sov jeg dog ikke noget mere inden!?!?".

Lav let Mad til fryseren
Det her råd findes mange steder, men det er nu også rigtig godt. Lav lette måltider og put i fryseren til tiden efter fødslen. Far har måske barsel de første par uger efter fødslen og kan lave mad, men det er måske også rart nok for ham ikke at skulle tænke på det og bare kunne nyde sin familie. Men ikke mindst til tiden efter far ikke har barsel mere - for man bliver virkelig overrasket over, hvor lidt tid man har til noget som helst andet end baby, det første stykke tid. Hvis man ammer er det også rigtig vigtigt at få noget mad, med ordenligt næring i. Både for næringen i mælkens skyld, men også bare for, at man overhovedet producerer nok mælk til ens baby. Så gør dig selv den tjeneste inden, at få lavet en masse retter til fryseren, man bare lige kan tage op og varme. Ellers kommer man hurtigt til at leve af kiks og popcorn. 🙈

Sig fra til barselsbesøg
Dette kan måske være lidt svært at få gjort - det synes jeg i hvertfald det var. Man vil jo ikke virke uhøflig og man kan da også sagtens forstå, at folk gerne vil se den lille ny med det samme. Men om folk ser baby når han/hun er 3 dage eller 3 uger kan jo være ligegyldigt. Det kan nemlig være virkelig uoverskueligt at have alle dage booket op, af besøg fra gud og hver en mand, lige efter fødslen. Og hvis man så også skal have en amning op at køre, så gør det, det ikke ligefrem nemmere. Så mit råd er - sig fra til folk, hvis de spørger om de kan komme lige med det samme. Sig at man rigtig gerne vil have besøg af dem, men om det kan vente en uge eller to, eller hvor lang tid man har brug for. Det burde de fleste kunne forstå. Og til den nærmeste familie, der selvfølgelig godt må komme på besøg, så sig at det kan være et par timer eller hvor længe man orker, så folk ikke bliver halve og hele dage - de gør det selvfølgelig i en god mening, men det kan bare være så svært at overskue i dagene efter fødslen. Man er så træt og man burde egentlig bare udnytte alt det man kan, at ens baby ofte sover det meste af tiden, i starten.


Håber mine råd kan være behjælpelige til især førstegangsforældre.

Kys Christiane Zeniia 💋

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

BABY

​Hej venner

I dag har Ellie været til 5-måneders undersøgelse + vaccination. Hun klarede det super flot og græd kun lige kort, da hun fik vaccination nr. 2. Og det gjorde i virkeligheden nok mest ondt på moren. 

Hun er blevet 64cm lang og vejer 7280gr og følger sin kurve fuldstændigt, så det var dejligt at få at vide. Sidst hun blev målt og vejet, var af sundhedsplejersken, hvor hun kun var to måneder gammel. Så jeg var ret spændt på at høre præcis, hvor meget større hun var blevet. 

Nu har hun stort set sovet hele eftermiddagen, hun har kun lige været vågen en time, for at få lidt at spise. Hun er nok desværre lidt påvirket af vaccinen. Så jeg krydser fingre for, at hun ikke får alt for meget feber. Ved 3-måneders vaccinen fik hun kun en lille smule feber, så håber på det samme nu. 

Kys Christiane Zeniia 💋​

Her sidder Ellie og venter i venteværelset. Beklager dårlig kvalitet - det er et snapchatbillede. 

​PS​. Alle småbørnsforældre, vacciner jeres børn, hvis de er sunde og raske! Det er så super vigtigt. Ellers risikerer vi at smitte babyer og syge børn, som ikke selv kan vaccineres. 

Likes

Comments

SUNDHED

Hej derude

Nu kan vi jo snart ikke komme tættere på det nye år. Og efter snart en måned med julemad, slik og andre godter, er jeg så klar på det!

Egentlig synes jeg at nytårsfortsættet er ret dumt. Ikke at man gerne vil ændre noget eller gøre noget anderledes, men at man venter til det bliver 1. (eller 2.) januar, med at gøre det.
Man kan jo ligeså godt ændre det, når man kommer på, hvad man gerne vil ændre.

Men ak ja, jeg gøre det jo selv. Nogle gange skal man måske også lige bruge lidt tid på at tage sig sammen eller samle mod eller hvad der nu kræves.

••• MINE NYTÅRSFORTSÆT •••

Under min graviditet tog jeg knapt 16 kg på, hvilket jeg havde det rigtig svært med. Heldigvis forsvandt de fleste ret hurtigt efter, uden at jeg skulle gøre det helt store. Egentlig ingenting overhovedet, jeg har været minus-aktiv og ikke spist særlig sundt. MEN det skal være slut.

Jeg mangler at tabe ca 5 kg og det er et af mine nytårsfortsæt for 2018 og så vil jeg kunne passe mine gamle bukser igen, haha!

Derudover skal jeg helt sikkert til at spise sundere igen. Engang gik jeg rigtig meget op i, både hvad jeg spiste og at træne. Jeg har ikke umiddelbart et mål for at skulle igang med at træne så meget igen. Vil selvfølgelig gerne, men tvivler på tiden lige bliver til det.
Så derfor starter jeg med kosten. Jeg vil spise sundere igen og gerne skære lidt ned på kødet - selvom det i forvejen ikke er det jeg spiser mest af. Men gerne endnu mindre.

Rigtig godt nytår til jer alle 🎉✨

Kys Christiane Zeniia 💋

Likes

Comments

HVERDAGSTANKER

Hej derude og glædelig jul!

Jeg håber I alle har haft en fantastisk en af slagsen og nogle gode juledage, efterfølgende.

Det har jeg i hvertfald! Vi havde den skønneste juleaften. Vi slappede af, hyggede og legede hele dagen. Vi holdt jo som nævnt tidligere, blandt andet jul med Jespers niece på 2,5 år. Så det var rigtig hyggeligt.
Da klokken blev 18-18:30 spiste vi lækker julemad og derefter ris a la mande. Og gæt hvem der fik mandlen (mig!!!!).
Senere dansede vi om juletræ og åbnede gaver.
Ellie fik så mange gaver, det er helt vildt! Og Jesper og jeg fik lige hvad vi ønskede os. Nu glæder jeg mig bare endnu mere til, at vi flytter i vores nye hus, så vi kan få vores julegaver på plads. Vi havde virkelig en dejlig dag og jeg kunne ikke ønske mig en bedre første jul for Ellie.

Det er altså utroligt, hvordan julen får en helt anden betydning, når man har børn. Så handler det bare så meget om, bare at glæde dem ❤️

Julekys Christiane Zeniia 💋

Likes

Comments

HVERDAGSTANKER

Halløj derude og glædelig lillejuleaften!
Håber i alle har haft en dejlig dag og er blevet helt klar til i morgen.

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

I dag har Jesper været på arbejde og imens var Ellie og jeg hjemme ved vores gamle naboer for at julehygge et par timer og lige aflevere en julegave. Det var super hyggeligt, de er som familie, så ingen jul uden dem.

Derefter var vi en tur på kirkegården med en buket og et lys til mine forældre. Det vil nok altid være mærkeligt at fejre jul uden dem. Juletiden er jo en tid man måske savner, dem man har mistet lidt ekstra. Det vil alle, der har mistet, nok være enige i.

Her til aften har vi været oppe ved Jespers far og hans familie, med julegaver, spise aftensmad og ønske en glædelig jul. Vi holder jo som nævnt i et tidligere indlæg, jul ved Jespers mor i år.

Nu slapper vi af hjemme ved Jespers mor, spiser juleslik og ser Alene Hjemme 2 - de film skal man bare se til jul! 

Kys Christiane Zeniia 💋


Likes

Comments

BABY

Jeg har ammet Ellie og det fortsætter jeg med, jeg har ingen planer om at stoppe med det. Det anbefales jo også at amme i 1 - 2 år, så det gør jeg, så længe vi begge trives med det - men hun kan jo ikke blive ved med kun at få mælk.
På det seneste er hun begyndt at skulle ammes KONSTANT. Hvis ikke mælken lige kommer hurtigt nok, bliver hun sur og ked af det. Og vi er vågne sådan ca. hver time om natten for at amme.. Så selvom hun ikke er 6 måneder endnu, er vi nu startet ligeså stille op på grød.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne ville have fuldammet hende længere, hun er jo kun 4,5 måned nu. Men det er trods alt vigtigere, at hun bliver ordenligt mæt og derved også kan sove bedre. Så vi er nu startet op på at give hende grød. Her i starten får hun det til aftensmad ved 18-tiden. Og så opgraderer vi gradvist eftersom hun vender sig mere og mere til det.

Jeg var virkelig spændt på, hvad hun ville sige til det, første gang hun skulle smage det. Men hun tog overraskende godt imod det. Hun har været vandt til at få d-dråber på en ske, så hun var faktisk rigtig god nok til at synke grøden og ikke bare spytte det hele ud igen hver gang.

Indtil videre har hun kun fået boghvedegrød, med lidt æblemos på engang imellem, som jeg selv laver. Tænker det er godt at skifte lidt imellem forskellige grødtyper og smage, men når det er så nyt, skal hun jo også bare have lov at vende sig til en anden smag end mælk. Men tænker da snart hun skal prøve nogle andre grødtyper og se om det bliver en ligeså stor succes.

Kys Christiane Zeniia 💋Likes

Comments

BABY

Næste år til maj skal Ellie døbes. Til den tid vil hun være 10 måneder. Vi har valgt at vente med dåben af flere årsager. Dels (ret overfladisk) fordi jeg godt kunne tænke mig, at holde den om sommeren, med forhåbentlig godt vejr. Men mest pga. af lidt mere praktiske årsager. Jeg havde ikke lyst til at skulle holde en fest, da hun var helt nyfødt og jeg dårligt havde lært at være mor endnu. Og skulle vi så vente til hun var blevet 3-4-5 måneder, ville vi ramme ind i flytning, december, jul osv.. Så derfor har vi valgt at vente til sidst i maj 2018, så har vi også et par måneder til at komme nogenlunde på plads i vores nye hus. Plus at vi så også kan vise huset frem til de af gæsterne, der på det tidspunkt, endnu ikke har set det endnu.

Jeg glæder mig ret meget til rigtig, at skulle igang med at planlægge festen.
Indtil videre er det mest bare blevet til lidt research og inspirationssøgning på især Pinterest. Men dåbskjolen er fundet og tror også, at jeg har besluttet mig for, hvordan invitationerne skal se ud. Dem skal jeg bruge januar på at lave.
Vi håber selvfølgelig på godt vejr og har snakket om at leje et stort telt, som vi pynter op og gør fint. Men der er faktisk også et ret stort ekstra rum i huset, som sagtens kan gøres til en form for gildesal, men som rummet er nu, er det ret råt. Og det er jo ikke sikkert, at vi lige når at få gjort så meget ved det, de første to måneder vi bor der. Så det overvejer vi stadig lige.

Jeg tænker, at jeg løbende vil opdatere jer om planlægningen, i takt med, at vi får nogle flere ting på plads.

Jeg har tilføjet lidt billeder fra Pinterest, som jeg har gemt og synes er rigtig fine. Jeg er især vild med 'gæstebogen' lavet af alle gæsternes fingeraftryk, sådan en vil jeg helt sikkert lave til Ellies dåb.  

I må have en dejlig torsdag derude! (PS. 10 dage til jul) ❄️​

Kys Christiane Zeniia💋​

Likes

Comments

HVERDAGSTANKER

Hej venner

Da vi nu er ved at være nogle dage inde i december, vil jeg fortælle hvad vi skal juleaften.

Ellie, Jesper og jeg skal hjem til Jespers mor og hendes kæreste. Hvor at Jespers søster, hendes kæreste og datter på 2,5 år også kommer.
Det bliver så hyggeligt og vi glæder os virkelig.
Denne jul bliver jo også ekstra speciel, da det er Ellies første jul og faktisk også første jul, Jesper og jeg skal holde sammen. Så det er også dejligt, at det bare bliver med de aller nærmeste.

Jesper skal arbejde den 23. december, så når han har fri skal vi op til hans far og hans familie med gaver og ønske god jul. Alt efter, hvor sent Jesper har fri, spiser vi nok også aftensmad deroppe.
Derefter kører vi hjem til Jespers mor og hygger resten af aftenen. Det var faktisk den 23. december sidste år, at vi fortalte Jespers forældre, at vi var gravide - der var jeg kun ca. 8 uger henne, tænk der allerede snart er gået et år!!

Vi sover ved Jespers mor fra den 23 - 24 december, så vi bare kan slappe af og hygge os hele juleaftensdag. En vigtig del af juleaften, i min verden, er Disneys juleshow! Når det kommer kl 16, så får jeg virkelig bare følelsen af JUL. Det er så rart, så sidder hele familien og ser det sammen, der begynder så småt at dufte af julemad, der er lys i juletræet og hvis det så også sneer udenfor, så kan det ikke blive mere perfekt, efter min mening.

Jeg glæder mig virkelig til jul i år. Jeg håber også, at I glæder jer til jul og ikke mindst har en dejlig december! Jeg er næsten færdig med julegaverne, tror jeg mangler to. Så jeg ved slet ikke, hvad jeg skal bruge alt den tid på i år, Hihi.

Rigtig glædelig december 🎄
Christiane Zeniia 💋

PS. Billederne er fra sidste år

Likes

Comments

HVERDAGSTANKER

Hej derude!

Ja overskriften afslører jo nok det meste, men siger det lige igen! VI HAR KØBT HUS! Eller det er faktisk et par dage siden, men handlen er først endelig gået igennem i dag, hvilket vil sige at det nu helt er officielt! Det er bare så fedt!
Huset ligger lidt uden for Skanderborg, hvilket også vil sige, at vi faktisk ikke kommer så langt væk fra, hvor vi boede før, kun ca. 15 minutter. Og jeg havde egentlig lidt forberedt mig på, at vi ville komme noget længere væk fra Aarhus, så det er bare ekstra fedt.

Huset er et lidt ældre hus, på ca. 200 kvm, som er rigtig godt vedligeholdt og moderniseret. Men stadig med mulighed for, at vi kan sætte vores eget præg derpå, hvilket vi jo gerne vil have mulighed for. Der er en kæmpe have dertil, som er helt vild, virkelig! Den ligner noget fra et havemagasin - så vi skal virkelig til at være havemennesker haha! Ej, den skulle vidst være rimelig let at holde..

Glæder mig til, at vise det hele frem når vi engang for nøglerne til den 1. marts 2018.

Kys Christiane Zeniia 💋


Likes

Comments

Contains affiliate links HVERDAGSTANKER

Halløj!

Den anden dag delte jeg Ellies juleønsker for i år - kan I se HER, hvis ikke I allerede har set det.

Tænkte, at jeg også lige ville dele mine. Jeg er typen, der næsten altid, har en lang ønskeseddel, da jeg skriver det ned i løbet af året og så har alt for meget når vi når til jul. Heldigt for mig, har jeg allerede fødselsdag i februar, så jeg bruger som regel den samme ønskeseddel.

Har tagget links til de forskellige ting nedenunder - hvis nogle skulle være interesseret i noget af det.
PS. Striktrøjen er fra Boozt.com og af mærket SamsøeSamsøe, linket virkede ikke lige..

Kys Christiane Zeniia 💋

Likes

Comments