Ur-guide - Hvilken slags ur skal du vælge?

Købet af sit første ur er en stor ting for enhver mand. Uret er, og har i mange år været, den moderne mands foretrukne smykke. I dag er urets praktiske formål så godt som meningsløst, da stort set alle mennesker har adgang til et digitalt ur alle steder, blandt andet på vores computer, telefon, fjernsyn, tabler osv.

Men selvom armbåndsurets praktiske formål ikke er, hvad det har været, er dets popularitet steget de seneste år. Uret er i dag er et spørgsmål om stil og udsmykning. Et ur kan hjælpe dig godt på vej til at udstråle det, som du ønsker at at udstråle.

Mulighederne er mange, derfor er det lettere sagt end gjort at vælge det rette ur. Jeg købte mit første ur for en del år tilbage et par dage efter min konfirmation. Jeg havde heldigvis mulighed for at få et råd eller to fra min far, men i tilfælde af, at du ikke har nogen at rådføre dig med, får du her min guide til, hvilke overvejelser du bør gøre dig før du skal købe et ur.

Behov

Det første du skal spørge dig selv om er, hvilke grunde der ligger bag dit ønske om at købe et ur?

Hvilket ur du bør vælge afhænger i høj grad af, hvordan din hverdag ser ud, og hvornår du ønsker at bruge dit ur.

Hvis du ønsker at bære dit ur hver dag, og ikke arbejder som håndværker eller et lignende erhverv, bør du købe et ur, der kan bæres med mange forskellige slags outfits. Medmindre du trækker i et jakkesæt hver dag, er et ur fra Michael Kors et godt bud på et hverdags-ur. Urene er af en god kvalitet til prisen, har et maskulint udtryk og kan bæres i mange forskellige sammenhænge, da det hverken er for casual eller et “dress” ur.

Ønsker du derimod at købe et ur, du udelukkende vil benytte i mere formelle sammenhænge, hvor du typisk også vil have formelt tøj på, bør du købe et ur med en mindre urkasse og læderrem.

Skagen Ure laver for eksempel udelukkende ure, der er særligt egnede til at benytte i mere formelle sammenhænge, og som komplimenterer et formelt sæt tøj på en stilig og ikke-larmende måde.

Hvis du dyrker meget sport, og gerne vil have et ur der kan passe i de sammenhænge, bør du nok kigge efter et sportsur.

Dette er blot eksempler på, hvilke overvejelser du bør gøre dig i forhold til dine behov. Det vigtigste er, at du gør det helt klar med dig selv, hvornår du vil bruge uret, hvor meget, og hvad du ønsker at udstråle i de sammenhænge.

Køb et kvalitets-ur

Noget af det værste du kan gøre, ifølge mig, er at købe dit ur for billigt. Hvis du køber et ur af god kvalitet, og passer på det, kan det være din faste følgesvend igennem årtier. Ure går ikke af mode på samme måde som tøj og andre smykker, især ikke, hvis du køber et, der har et klassisk udtryk, og ikke har en videre stor urkasse.

Det kan i høj grad anbefales at gå i stik modsatte retning ved at købe et eksklusivt og antikt ur, som en alternativ form for investering. Mange antikke ure, især dem der er special editions, fra de helt eksklusive brands vil typisk ikke miste deres værdi, men derimod stige i værdi.


Synes godt om

Kommentarer