Vi körde vidare med Lisa

Efter det härliga besöket på Eklaholm körde vi vidare till Dag Hammarskjölds Backåkra. Vi har länge velat besöka detta ställe och nu var vi ju nästan där.

Det var nästan en andlig känsla att komma dit.

Vi gick runt inne i huset, läste och förundrades över denne man som blev så betydelsefull för världen. Vilken fantastisk och ändå enkel man. Så sorgligt att han inte fick leva. Jag var 14 år när hans flygplan störtade i Afrika och jag minns det så väl. Ändå var man inte så medveten om världen som man är i dag.

Det var lärorikt att gå runt och läsa.

Minnesmärket som står utanför FN-huset i New York.

Det är en kringbyggd gård och i en av längorna är rummet där FN:s säkerhetsråd hade möte 2018. Tänk att här satt en del av världens viktigaste män i nutid.

Det är en otroligt vacker natur runt gården och en bit ifrån har det gjorts en meditationsring, något som Hammarskjöld hade planerat.

När vi gick därifrån låg gården så fint. Vi var så nöjda med detta besök, kändes så viktigt.

Vi började bli hungriga och körde vidare till Olof Viktors Kafé.

Ett underbart väder och vi valde att sitta ute på gården som bildats genom 4 längor av hus. Inne fanns det massor av plats i olika rum med så fin inredning. En njutning att gå omkring i.

I ett av husen var det butiken med serveringen och i ett var det försäljning att ha med sig. Vi hade ett levainbröd under armen när vi gick därifrån.

Vi började bli trötta, särskilt Harald och bestämde oss för att köra till Landskrona för en sista övernattning. Det finns en parkering vid Citadellet som vi testade, där stod vi jättebra. Harald lade sig för att sova och jag tog en promenad i området.

Jag tycker så mycket om Citadellområdet och parken ovanför. Överhuvudtaget tycker jag om Landskrona ända sedan jag jobbade där.

Mitt kära Öresund, nu var vi på rätt sida igen.

Med Ven i sikte-

När jag var tillbaka i Lisa och Harald vaknat tyckte vi båda att det kunde vara nog. Vi kör hem istället och vaknar hemma i lugn och ro. Det har varit intensiva dagar och vi har upplevt så mycket. Jag är helnöjd just nu över att vara hemma igen.

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
passionärsliv,
Så skönt att kunna köra hem när man är nöjd på upplevelser.
nouw.com/passionärsliv
christelovergaard
christelovergaard,
Ingajohansson
Ingajohansson,

Mycket fint

Vi bor i Barkåkra församling, vår Barkåkra kyrka ligger fint.

nouw.com/ingajohansson
christelovergaard
christelovergaard,

Tack. Jag skrev fel, det heter Backåkra. Ja er kyrka är fin.

nouw.com/christelovergaard