Instagram christelannsofiInstagram christelannsofiInstagram christelannsofiInstagram christelannsofiInstagram christelannsofiInstagram christelannsofiInstagram christelannsofi

Vändburg

Idag stannade vi i Vändburg, vi hade bara tänkt stanna och fika, men här är så fint så det blev så.

Vi körde iväg tidigt och hade bestämt att först köra en liten tur in i landet. Första stoppet blev Garde kyrka. Det är en av de mest intressanta kyrkobyggnader på Gotland och började byggas på 1100-talet.

Vi fortsatte sedan till Lye som bara ligger några km bort. Vår vän Karin är född här och hon tyckte vi skulle köra dit. Vi tittade på kyrkan som ligger så fint inbäddad i byn. Kyrkan var öppen och det var så vackra målningar i den.

Vid kyrkan finns en keramiker, det var egentligen inte öppet men jag fick titta in.

Nästa stopp var en gammal gård i Bölske som är ett museum och restaurang. De hade inte öppet, vi var för tidigare och gick bra runt och tittade.

Nu körde vi vidare ända längst söderut på Gotland, vi stannade i Vändburg för att fika. Jag stekte pannkakor till oss.

När vi satt där bestämde vi oss för att stanna på denna platsen inatt. Jag tog en liten promenad ner till hamnen och Harald letade fossiler.

Jag ville bada, men vågade inte hoppa i, det var halt och vågorna vräkte in med sådan kraft så jag blev rädd.

Jag satte mig till slut ner och fick vatten över mig till en del.

Resten av eftermiddagen satt vi bara i solen, jag läste och Harald sov. Vi åt rester på kvällen och jag tog en kvällspromenad. Lite längre bort var det mycket raukar och så vackert med växtligheten.

Efter raukområdet var det plötsligt en sandstrand.

Det var en vacker kvällspromenad på alla sätt.

Ikväll kommer vi att somna till vågornas dån utanför oss. Vilken fantastisk plats att fricampa på och det fanns bilar lite överallt.

Gillar

Kommentarer