Trevliga besök idag

Rutiner med morgonbad fungerade idag, jag cyklade ner och tog ett bad. Idag hade vattentemperaturen höjts till 17,6 grader, så skönt i vattnet.

Barnbarnet Ebba smsade och ville komma på besök, jag blir så glad. Hon ville komma vid lunchtid och då passade det att hon åt lunch med oss. Efter badet ställde jag mig i köket så det blev ingen promenad. Jag bakade Kanelskorpor först, blev så sugen på dessa när jag tittade i min gamla receptbok igår. Enkla att göra och så goda.

Kanelskorpor

2 ägg 2 dl strösocker 80 g smör 6 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta avsvalnade smöret och mjölet blandat med bakpulvret. Baka ut till två längder ca 4 cm tjocka. Platta till dem. Pensla med vatten och strö över kanel och socker. Grädda 200 grader ca 15 minuter. Skär i sneda bitar medan de ännu är varma och rosta dem lätt i ugnen.

Jag gjorde en Broccolisoppa som jag tänkt länge och nu blev det av innan Broccolin var förstörd. Jag ska försöka föreslå att ha korvslantar till så kanske Harald äter den.

Jag gjorde maten till lunchen, Enkel currykyckling på kokosmjölk. Jättegott, vi hade ris till och Ebba var nöjd.

Efter maten myste vi i soffan en stund, det är alltid så roligt att prata med Ebba. Hon bor i Helsingborg nu men hade sovit i Höganäs hos föräldrarna inatt, hon hade en ledig dag från jobbet.

Idag på Kyrkplatsen var det försäljning av Gräddbullar och vi kunde inte motstå.

Senare i eftermiddag skulle mamma Hanna komma tillsammans med barnbarnsbarnet Edith. Hon smsade efter lunchen och frågade om jag kunde göra ett kort. Jag satte mig direkt när Ebba åkt hem så det blev ingen promenad då heller. Det har ju varit ett fantastiskt väder idag, jag satt en stund på balkongen, men det var för varmt.

Det är inte så ofta de hinner komma och hälsa på numera när båda jobbar och tvillingarna går i skolan. Jag blir så glad när de kommer och vi hade en mysig fika.

Edith visar stolt att hon har ritat gamlafarmor. Edith stannade hos oss medan Hanna åkte iväg för att hämta Alva och Alice på gympan. Hon ville måla då.

Vi gick sedan ner och väntade på Hanna.

En så fin dag på alla sätt. Tack för besöken.

Gillar