Snabba frågor

Godmorgon kära ni som tittar in hos mig. Jag har en späckad dag framför mig, men startar med Fem snabba frågor som @mariasvardag utmanar oss med.

1. Vad är jättesvårt att sluta äta när man väl börjat?

Jag kan inte sluta äta lakrits, alltså sötlakrits. Därför har jag det sällan hemma, äter jag för mycket på kvällen kan jag inte sova.

2. Har det någonsin hänt att du köpt en julklapp redan i november?

Ja, jag vill alltid ha köpt julklapparna tidigt. Numera köper vi inte så många julklappar.

3. Sover du vidare om du vaknar och ser en spindel i taket?

Ja absolut, den kan inte göra mig något.

4. Har du kört eller åkt bil snabbare än 200km/h nån gång?

Nej aldrig och kommer inte att göra det heller.

5. Har du ringt polisen någon gång?

Ja en gång. Det är lite dråpligt nu i efterhand. Harald och jag var på väg hem på cykel från en födelsedagsfest, vi bodde i vårt hus så det har varit i början av 90-talet. När vi kom till kyrkan här mötte vi ett gäng killar som frågade vad klockan var. Harald svarade sådär lite tufft att de kunde titta på kyrkklockan. När vi cyklat över Kyrkplatsen kom gänget ifatt oss med bil, en kille hoppade ut och slog ner Harald så han hamnade på marken. Då blev jag rädd och sprang hem till mor och far, som bodde här och ringde polisen. Harald blev inte direkt skadad, bara lite rädd och vi fick följa med till polishuset och anmäla det. Det allra dråpligaste var att det stod i tidningen med rubriken "Artig cyklist nedslagen i Höganäs". Han var inte alls artig kan jag säga haha. Nästa dråpliga situation i detta var att mitt på julafton (detta hände i början av december) stannade en polisbil utanför vårt hus när vi hade den stora jullunchen hos oss. Polisen ringer på för att be oss identifiera några foton på killarna. De åkte fast, men det var ju inte något allvarligt brott, idag tror jag inte ens att det blivit någon anmälan.

Ett gammalt foto får pryda detta inlägget, helt utan någon anknytning till frågorna. Det är från Teneriffa tror jag och taget av vår vän Bengt. Nu ska jag börja packa ihop för två födelsedagsfirande idag, vi ska först åka till Bunkeflostrand för att fira barnbarnsbarnet Evy som fyller 6 år. Jag ser så fram emot denna dagen, det var längesedan vi hade större födelsedagskalas. Nu börjar det!

Gillar

Kommentarer