Rutiner?

Den nya rutinen fallerade redan andra dagen, jag ska nog inte bry mig om sådana, det blir som det blir. Barnbarnet Anna skrev imorse och frågade om jag ville komma bort till henne under förmiddagen. Det är ju faktiskt mycket viktigare än morgonbadet.

Som vanligt skulle katten Lola ligga hos mig, det går absolut inte att värja sig och hon bökar och spinner. Jag blir full av katthår och får köra med en rulle i dubbla omgångar innan jag går hem. Det var mysigt att få en pratstund med Anna, precis som alltid, det blir inte så ofta nu när hon jobbar igen.

På hemvägen gick jag in på Jysk för att titta efter några lådor och då såg jag matbordsstolar med nedsatt pris, precis sådana som vi vill ha. Våra Ikeastolar har utsliten klädsel och det går inte att få ny klädsel eftersom de har bytt modell. Sådant är irriterande nu när man ska sluta med slit och släng.

Lite senare idag fick jag Harald med mig dit för att få ett godkännande. Tyvärr fanns de inte inne, men beställdes till det låga priset, 849 kr för 4 stolar. Jag får visa dem när vi får dem, troligen nästa vecka. Två st lådor till vår hylla följde med hem. Nu är jag helt klar med allt i vardagsrummet, inte golvet, det tar jag till slut när köket också är klart. Våra nya pass är också hämtade idag, skönt att ha dem klara nu i fem år.

Den tredje och sista etappen av ombyggnaden av Storgatan har startats och nu är vägen avstängd. Jag kan ta mig fram ändå med cykel när jag ska ner och bada. Idag blev det inget bad.

Utmaningen idag hos @minresatumörmittliv är denna

8. Dela med dig av ett favoritrecept.

Vad i jösse namn ska jag välja tänkte jag först. Sedan tog jag fram min gamla receptbok och började titta i den. Så många goda recept som jag helt glömt bort. Men ett recept återkommer vi till emellanåt och då kan det väl kallas ett favoritrecept. En billig vardagsrätt som är så god.

En gammal handskriven receptbok som jag skrivit i under många år innan annat sätt tagit över. Vissa sidor är fläckiga och välanvända, här har även något av mina barn ritat, jag misstänker Joel. Jag kommer nog att laga mer från boken framöver så det var ju jättebra att jag fick titta i den.

Gillar