Cykeltur och besök

Jag bestämde mig för att cykla idag, tänkte en bit och gå sedan, så blev det inte. Innan jag gav mig iväg fick vi besök av Haralds syster Inger, det är alltid så roligt när någon tittar in och det blir en pratstund. Jag blir påmind om att det kommer en annan tid. idag har Folkhälsomyndigheten sagt att efter tre veckor med vaccin kan vi umgås och kramas. Nu räknar jag dagarna.

Jag ångrade mig under cyklingen, kände inte för någon promenad utan cyklade för att handla närodlade potatis istället. Först till Lindegården utanför Nyhamnsläge, där köpte jag potatis., men fotade rotselleri.

Men det var ju egentligen inte dit jag skulle, så jag tänkte jag provar ett annat ställe.

Vad jag njöt, finns inte mycket bättre än en nyharvad åker, den doften bara slår mig i bröstet, mina barndoms dofter och lärkans ljud. Jag kom till Blomsterlandet och gick in där, har faktiskt aldrig varit inne där. Så mycket fint det finns där.

Vacker färg på dessa. Nu var det egentligen inte hit heller som jag egentligen skulle. Det får jag leta upp en annan dag.

Jag köpte årets Cykelorienteringskarta så nu ska det cyklas och då brukar jag få Harald med mig. Jag tog hand om mina inköp i Blomsterlandet när jag kom hem.

Några tulpanlökar samt pärlhyacinter.

Denna blomman som finns i flera vackra färger älskar jag. Alltså nu har jag glömt vad den heter, den har rosettliknande bladverk. Denna blev så vacker i fönstret.

När jag var ung fanns det nästan bara Petunier att plantera som sommarblomma i balkonglådorna. Jag blev väldigt trött på dem. Idag kändes de nästan lite exklusiva och jag köpte en till bordet på balkongen. Jag har annars inte tänkt köpa en massa blommor som ska vattnas när vi är ute och kör.

Senare i eftermiddag fick vi besök av barnbarnet Ebba och vi tog en fika tillsammans.

Det är alltid så roligt att få besök av henne, vi har mycket att prata om. Hon jobbar mycket nu, har två olika jobb och har inte så mycket tid, men tar sig ändå tid att hälsa på oss. I slutet av maj flyttar hon till Helsingborg, har fått en lägenhet mitt i centrum.

Fredagkväll och jag önskar alla en fin helg, det är vårväder, ut och njut.

Gillar