Besök i Portugal

Fortsättning på mina livsberättelser, juli månad 2008. Jag bor själv i båten i Sines i Portugal medan Harald är hemma för FK:s utredning, ytterligare en. Första veckan gick åt till att måla däcket på Aurora och att jaga internet och telefonkort. Portugals Coastguard låg i hamnen och hade lovat Harald att ha lite koll, varför det nu skulle behövas, jag klarar mig bra själv och gör jag inte det så löser jag det. Jag passade på att äta fisk, de har en fin fiskmarknad här.

Min syster Anita kom på besök hos mig, det blev jag glad för. Vi hade fina dagar och en dag åkte vi till Porto Covo som är ett fantastiskt ställe.

Härliga bad i höga vågor.

Vi shoppade, åt på restaurang och fikade.

När vi var där hade jag lyckats ändra inställningar i min kamera till svartvitt.

Besök i saluhallen och på kvällarna levande musik.

Efter att Anita åkt hem fick jag besök av barnbarnet Jonathan med sin flickvän, Hanna.

Senare dagen efter kom även barnbarnen Ellinor och Amanda. Så duktigt av Ellinor att våga åka med Amanda som har ett funktionshinder och det gick jättebra.

Vi badade på dagarna, spelade spel på kvällarna och hade det jättemysigt.

Jag fick hjälp i pentryt. Jonathan och Hanna reste sedan iväg till Lagos några dagar.

Vi andra tog en dagsutflykt till Porto Covo där vi shoppade och badade.

Solglasögon och solhatt.

Jag var så tacksam över dessa besök och ett minne för livet. Jag fick en infektion och läser i loggboken att jag hade 38,7 grader i feber, men det minns jag inte, har bara glada minnen.

Jonathan och Hanna kom tillbaka och vi hade en riktig utekväll innan det var dags för dem alla att återvända hem.

Hejdå till dessa fina barnbarn och Hanna och vad tomt det blev. Jag visste ju inte när Harald kunde komma tillbaka, men det dröjde inte så länge.

Nu var det karneval i Sines och detta fick jag titta på själv.

Harald hade nu varit hemma i 5 veckor och gått igenom utredning och arbetsträning. En fullständig katastrof, jag har skrivit en hel bok (ej utgiven) om utmattningsdepression utifrån en anhörigs upplevelse. Jag har läste det igen nu efter 25 år och denna utredning och arbetsträning var nog bland det värsta. Arbetsträningen, som var en helt galen sak utifrån hans tillstånd fick avbrytas efter 3 dagar då alla var allvarligt oroade för honom. En av utredarna sa till honom att "din hjärna har ju kollapsat" och ändå blev det den ena förnedringen efter den andra. Jag får ju tillägga att det man vet idag om utmattningssyndrom, det visste man inte då. Han lyckades ta sig tillbaka med hjälp av Mias förberedelser och telefonkontakt med mig. Jag var så glad och lättad när han var på plats igen. Jag kände knappt igen honom, han hade låtit skägget växa och så inte klok ut. Det åkte av samma kväll.

Han sov i flera dagar, men när vi fått en bra väderprognos kastade vi loss mot Porto Santo som ligger nära Madeira. Vi visste ju att det var bra för honom på havet, borta från allt annat.

Vi hade 4 dygns segling framför oss och var glada över att vara på väg igen. Det var skiftande styrka i vindarna, men det gick bra. Dock började jag tänka att jag kanske inte ville segla över Atlanten.

Jag vet inte vad jag spanade på, det var kolmörkt på nätterna och Aurora seglade på.

Vi hade ändå fina stunder på denna segling och var glada över att vara tillsammans igen. Vi var ändå väldigt nöjda när vi siktade Porto Santo en tidig morgon.

Vi kunde lägga oss på en boj och tog det lugnt i flera dagar, Harald sov jättemycket.

Vi var iland också, en trevlig ö och en liten fin stad. Här är det tradition att seglare målar på piren och vi hittade många vänner som målat. Det var svårt att hitta en plats att måla på, det fick bli en liten en.

När Harald fått tillbaka lite ork kastade vi loss igen och seglade en dagssegling till Madeira. Det kommer i nästa livsinlägg.

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,

Så kul att följa era resor 😍

nouw.com/mariasvardag
christelovergaard
christelovergaard,
Gunnel
,

Vilken styrka du besitter Titte...blir imponerad att läsa...och Harald också..vilken kamp att kämpa mot alla som trodde dom visste bättre. Tack för att du berättar och varför inte ge ut den där boken? Kram Gunnel

christelovergaard
christelovergaard,

Tack Gunnel, ja inte var det helt lätt, det förstår jag när jag läser vad jag skrivit, tur att kärleken är stark, men detta att inte bli trodd är nog det värsta. Nej, känns liksom passerat även om jag kunde fortsatt, Harald blev aldrig riktigt bra.

nouw.com/christelovergaard
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Tack för trevlig rese berättelse 🤗
nouw.com/passionbagareokock
christelovergaard
christelovergaard,
Ingajohansson
Ingajohansson,

Trevligt att följa er ☀️

nouw.com/ingajohansson
christelovergaard
christelovergaard,

Tack, så kul att du vill läsa

nouw.com/christelovergaard
Susann,

Så trevligt att läsa om er resa 😊

zinnie.se
christelovergaard
christelovergaard,