Idag fick jag ringa och jaga röntgenavdelningen på MAS för att få till en tid snarast möjligast. De hade satt upp mig preliminärt på en tid 7 november men sa att jag behöver få det tidigare då jag har bokat en resa till NY den 22 november. Resultat av röntgen bilderna måste jag få svar på om de är bra eller dåliga och därifrån ta ett beslut om det är möjligt för mig att resa eller ej.
15 minuter senare ringer Klara upp mig och hade fått en ny tid till mig den 27 oktober. Det är sjukt att man måste ringa och jaga de för att få en tid snarast möjligast. Nu är jag glad och hoppas på positiva svar den röntgen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Trevlig helg i Helsingborg

Vi åkte upp under fredag eftermiddag och första stoppet var Väla där vi gick runt och hoppades på att hitta något kul. Vi hittade ett underlägg till våra salt och pepparkvarnar på Kök och Form, Önska för att slippa göra rent vårt marmorfat så ofta. Efter Väla tog vi bilen till IKEA och fortsatte vår shopping där, det blev badrumsmatta, värmeljus och massa annat som jag inte ens minns vad det är.

Lördag blev det en promenad ner till vattnet för en fika och lite kvalitetstid med nästan hela familjen. Därefter fortsatte jag och Julia in mot stan och resten begav sig hemåt. Vi behövde köpa en ny tvätt från Excuviance på Electa, men de hade inte pumpen kvar så vi skippade det denna gången. Excuviance i Malmö borde ha kvar pumpen och då kan jag samtidigt boka en massage.

Tredje säsongen av gåsmamman hade släppts och då blev det godis och tv tittande i soffan. En riktigt bra serie som jag kan varmt rekommendera!

Till middag blev det oxfile och hemmagjord bea, jag lät Joel göra den då jag fått höra att den är väldigt god. Julia och jag kom fram till att min är bättre.

Söndagen blev det en trip till Höganäs med Julia, Elin och Antonija. En heldag med lunch på Garage och lite shopping på iittala outlet och på Stenströms och Oscar Jacobsen. På kvällen slöt Antonijas bror och familj upp hos Antonija på en deliciös lax middag.

Likes

Comments

För två dagar sen så var det dags att köpa mer bitcoins, priset hade rasat från 38k ner till va 24k. På grund av att jag behövde göra en banköverföring för att slippa alla stora avgifter så tog det tid innan jag kunde fynda på rean! Den hann gå upp till 30-31k och ångrar då att jag inte bara köpte direkt. På den summan jag skulle köpa så tog de en avgift på 450kr för att köpa via kort. Men slutet gott allting gott.

Min miningmaskin tickar på i vanlig ordning, ca 1 ethereum/månaden.

På min Forex har jag gjort en passiv vinst på $109 som jag återinvesterar för att maximera vinsten varje månad. Bra extra pengar som bara tickar. Jag började med en investering på $100 som jag nämnt tidigare, tror jag, och har nu ett totalt värde på över $600.

Likes

Comments


Idag mötte jag upp min bror Nico och tog en liten fika på barista och för att catch up på livet. Halv tre begav vi oss från triangeln för att hämta upp Hailey från dagis 😍 Det var väldigt längesen jag såg henne, men hon kände igen mig ändå och gav mig en kram. Sen sprang hon runt igen och det tog tid innan vi fick på hennes ytterkläder.


Hos nico blev det lite mackor och kaffe innan vår storebror dök upp med sin dotter. Blev en super härlig dag med massa bebis mys. När Joline blev bekväm av dig sträckte hon sig upp efter mig och hon gick sitta i mitt knä. 10 sekunder senare ville Hailey också komma upp, det var himla mysigt att ha båda i famnen.

Likes

Comments


Började dagen med att gå upp 08.00 och tog min antibiotika för magen och åt lite frukost. För att börja min nya rutin har jag bestämt mig för att börja läsa minst 30 min varje morgon. Läste 1.5h denna morgonen i Elon Musk.

Därefter gjorde jag de huvudsakliga hemmasysslorna. På eftermiddagen var det dags att storhandla inför veckan och sen var det dags för bio. Jag och Oscar hade bokat biljetter till IT. Bringade fram barndomsminnen, haha. Vi började med en sväng till hemmakväll för lite gotte, jag försökte inte ta så mycket och Oscar likaså. Jag landade på 0.5kg och Oscar på 1kg! Han har svårt att plocka lite när han väl är igång!
Väl inne på bion blev det den största menyn med popcorn och läsk! 😍 Filmen var två timmar lång men kändes inte alls som det. Kan lätt rekommendera den för er som sett originalet även för er som inte sett den 👌🏽

Likes

Comments

Idag skulle varit en dag då 6 härliga människor skulle träffas i Helsingborg för en mysig söndagsbrunch på Sillen & Makrillen. Det blev inte så på grund av diverse anledningar som jag inte kommer att nämna för att inte hänga ut vissa personer., men brunchen som jag såg fram emot så mycket blev inställd. Jag tyckte att det skulle vara kul att komma ut lite nu när jag mår bättre efter operationen. Ett oväntat samtal kom vid 12.30 och jag missade samtalet då jag alltid har min telefon på stör ej för att slippa telefonförsäljare! Jag ringde upp och det var min bror som ringde för att kolla vad vi hade för planer för dagen. Han och hans fru tänkte att de skulle komma och hälsa på oss här i Lund för att dricka lite kaffe och snacka lite skit. Jag har inte träffat den sen jag kom hem från sjukhuset i Palma, de skulle egentligen kommit ner och löst av Julia och Joel, men det var bråttom att köpa nya biljetter då de steg något fruktansvärt under bara några timmar. Tobbe och Zeina skulle lösa hundvakt på ett hundhotell och det tog lite längre tid än beräknat så Julia och Joel bokade biljetter för att slippa betala ockerpriser. För att nämna så hade priserna gått från 1200kr/st till 4000kr/st och det var det absolut inte värt att betala.
Vi bestämde att de skulle komma runt 14-14.30 och jag begav mig ut för att köpa lite fika vid 13. Det duggas lite lite när jag gick hemifrån men på vägen hem så pissade det ner och trots paraply så var mina skor dyngsura och mina byxor var ganska blöta. Tobias och Zeina dök upp strax innan 15 och vi satt och pratade till klockan 18, det var riktigt trevligt och tiden gick så himla fort därav inga bilder från dagens aktiviteter. Jag får se det som positivt, desto trevligare man har desto mindre sitter man med mobilen ;)

För att få med en bild så bjussar jag på en gammal på mig och deras dotter Joline från Malmöfestivalen 😍👌🏽Jolines mormor passade henne under helgen så hon var inte med och fikade.

Likes

Comments

Idag har jag varit duktig och beställt hem den resterande kurslitteraturen för terminen.
Vi har två kurser kvar innan det är dags för vår LIA, Projektledning och Key Account Managent (KAM). Så snart de dimper ner i brevlådan är det dags att börja läsa ordentligt. Jag anser att dessa böcker är av sådan kvalitet att det är värt att spara de och gå tillbaka och läsa periodvis för att hålla kunskapen vid liv. Många vet att det är lätt att glömma det man läst och pluggat om man inte använder det aktivt i sitt arbete. Jag kommer inte att komma ut i arbetslivet förrän nästa år samt under min LIA som börjar i november. Kunskap är makt och ju mer du har desto mer vill du lära dig och desto längre kommer du att komma i livet.

Här är en riktigt bra bild med Jim Rohn. Använd vad du har varje dag annars kommer du att förlora det.

Likes

Comments

Som jag lovat så kommer här lite fler bilder från min sjukhusvistelse.

Slangar från halsen med grönt skit ner i en påse, mitt dränage från magen ut i en annan påse, samt en lite bättre bild på klamrarna i magen. Sist men inte minst första kvällen när jag kommit ut från sjukhuset.
Ni ser vilken skillnad i storlek och det är bara på 11 dagar!! 😳

Likes

Comments

Fredag och tenta.

Idag var det dags att skriva hemtentan i försäljning2. Ställde klockan på 07.15 och var riktigt trött när jag gick upp, ville vakna till liv innan tentan skulle skrivas 09.00. Till min förberedelse inför tentan läste jag igenom vår kurslitteratur två gånger för att jag skulle känna mig säker inför tentan då jag missat hela kursen pga min operation. När klockan slog nio och det var dags börja skriva så kändes det OK, men blev svårare och jobbigare ju längre in i tentan jag kom. Där var 8 frågor och tre av de var väldigt tunga frågor, vilket gjorde att det blev lite tidspress. Ett annat problem för min del var att där var nästan inga frågor som man kunde relatera till boken innehåll. Jag fick använda sunt förnuft och logik och hoppas på det bästa. Jag skickade in tentan med 7 minuter kvar av tiden. Det är den enda tentan jag gjort som man var osäker när man var klar, alla andra har känts självklara att man skulle sätta högsta betyg. Blir jag godkänd på denna så är jag nöjd med tanke på mina förutsättningar.

På kvällen blev det fisksoppa och Wahlgrens värld! Detta avsnittet var så jävla kul, Bianca och Benjamin skulle ta en intensivkurs för att ta sitt körkort. Ni måste börja se det programmet om ni vill ha något lättsamt och underhållande.


Likes

Comments

Ursäkta min frånvaro, men det har varit lite saker som jag inte kunnat påverka.

Den 17e augusti blev det lite sol och semester till Palma, helt underbart och ååhh vad jag har längtat. Det har inte direkt varit någon sommar här hemma och nio dagars sol och bad var något vi såg fram emot.
Vi ställde klockan på 03.30, om jag inte minns helt fel, för att ta flyget 06.05 på Kastrup.
Första dagen hann jag sola och bada rejält samt lyssna färdigt på en ljudbok, How to win friends and influence people av Dale Carnegie. För mig kändes allt väldigt självklart i ljudboken, men det är lätt glömma bort då man som person oftast är fokuserad på sig själv och andra människor kommer i andra hand. Har ni inte läst den så kan jag verkligen rekommendera den! 👌🏽

Dag 2 började lika bra som dag ett, vi vakade åt lite frukost och gick och la oss nere vid klipporna för lite sol och bad. Som vanligt på semestern blir det massa snacks, läsk och vin. När vi väl kom och och fick duschat och gjort oss i ordning var det dags att bestämma kvällens aktiviteter. Antingen skulle vi äta hemma eller gå ut och äta på någon restaurang i närheten. Resten av vår vistelse hade vi bokat bord, så kände att det kunde vara skönt att fixa något hemma då vi var fortfarande lite trötta. Helt plötsligt fick jag väldigt ont i magen och gick in på toaletten och spydde, därefter la jag mig i sängen och låg i fosterställning då smärtan var så hög. Smärtan eskalerade och den blev så påtaglig att Julia fick ringa ambulans, jag har aldrig känt den smärtan tidigare. När Julia åkte ner i hissen för att möta upp ambulanspersonalen så kunde de höra mig skrika från hissen redan från fjärde våningen, vi bodde på tionde våningen.
Jag minns inte så mycket och hade ingen tidsuppfattning och helt plötsligt skulle jag opereras akut för en perforerad tunntarm. Jag hade då redan legat på sjukhus en dag och lördag kväll blev det operationen utförd.

Julias lillasyster flög ner på lördagen om jag inte minns helt fel och stannade till på onsdag då Joel, Julias pappa, flög ner och löste av Elin. Att känna så mycket stöd, support och kärlek från familjen Andersson är obeskrivligt. De tog taxi fram och tillbaka två gånger per dag för att hälsa på mig, varje morgon och kväll.
Jag hade en slang ner i halsen, en slang i urinröret, en slang i magen samt 4 slangar i min högra arm och två i min vänstra. Jag kunde inte röra mig överhuvudtaget i sängen. Att vara sängliggandes så många dagar resulterade i liggsår och blåsor på ryggen.

Några dagar innan det var dags att flyga hem frågade jag läkarna om det var möjligt att flyga hem på vår avsatta tid och det trodde de inte skulle vara helt omöjligt, vilket gjorde mig glad. Snart uppstod det lite komplikationer efter operationen, såret hade blivit infekterat. Jag märkte det när jag äntligen fick lite flytande föda i form av pure och soppor. Jag satt upp i sängen och det helt plötsligt börja rinna från magen ner på golvet. Hela mitt nattlinne blev rött och jag tryckte på larmknappen och la mig spikrakt i sängen. Ingen härlig upplevelse och känslan att få komma hem såg allt mer mörk ut. Läkarna tog nya röntgenbilder på fredagen är att se om det var en ytlig infektion eller en djupgående infektion. De hade lovat mig att meddela resultaten och jag hade hoppats på att bli utskriven på kvällen. Kvällen kom och läkarna sa att det var en ytlig infektion vilket var väldigt positivt, jag firade redan min hemfärd från sjukhuset i huvudet. Strax därpå kom ett MEN, min mage var väldigt svullen och de ville ha kvar mig under helgen för att hålla mig under uppsikt. Blev ledsen och kände mig väldigt uppgiven, magen såg dock ut som om jag hade en fotboll under nattlinnet. Jag vidarebefordrade de dåliga nyheterna till familjen Andersson att jag kommer vara kvar på sjukhuset under helgen.

Måndagen kom och då var det äntligen dags att få besked om jag kunde få komma hem eller ej. Läkarna kom in på morgonen och sa att allt såg bra ut och att jag kunde få gå hem. Jag frågade när jag kunde få gå och så sa de att alla papper skulle bli färdiga under morgonen. För att få veta mer specifikt så frågade jag ungefär hur lång tid, innan tolv? Läkaren svarar, under morgonen. Klockan tickar och den närmar sig 14.00, jag går ut till receptionen och frågar när läkarna kommer med mina papper och vad som menas när de säger ner morgonen. Till min förvåning räknas deras morgon fram till 15.00 och det är inget man tror när de säger morgon. Läkaren kommer vid halv tre och hade hoppats på att jag inte hade försvunnit utan alla papper och jag blir äntligen utskriven.

På kvällen går vi ut och äter på Sorrentos, en liten restaurang i närheten där vi bodde. Det var väldigt gott och det var skönt att äta annat än sjukhusmat. Jag kan säga att efter dessa 11 dagar på sjukhus så hade jag säkerligen gått ner 10kg! Det kommer upp en bild hur liten och tunn jag är inom det närmaste!

Efter en hel del kontakt med SOS International lyckades vi boka min hemresa redan nästa dag och vi alla var lyckliga att vi kunde åka hem till Sverige igen.

Likes

Comments