Det var ett tag sedan jag skrev här. Har inte riktigt haft mycket att skriva om men nu känner jag att jag måste skriva av mig.
Visst kan ni relatera till att vara kär? Så kär så att det gör ont i bröstet och man tror att man ska spricka? Att det känns att man måste göra allt man har i sin makt för att göra den personen glad istället för en själv? Som att den personen du är inte finns längre, att det enda du är till för att göra just DIN PERSON glad & nöjd?
Det kanske bara är jag men så känns det för mig när jag blir så drogad av detta som kallas kärlek.

Jag har träffat många människor som säger att kärlek är överskattat eller att dom hatar det. Men jag tror inte riktigt på det, kärlek är inte det som är problemet. Det är människor. Jag älskar kärlek men alla är olika och agerar på olika sätt när det gäller förhållanden och/eller att ha någon nära. Och när man blir kär så får man förväntningar och förhoppningar att det kommer bli på ett visst sätt eller att dom kommer göra eller agera på ett visst sätt. Men eftersom man är så blind och ser denna person som perfekt enda från början så har man aldrig sett den i stundens hetta.

Men eftersom man får dessa förhoppningar/förväntningar på hur allting kommer bli så är det inte svårt att allting rasar och missförstånden kommer när båda har haft dessa tankar som man inte riktigt sagt till varandra.
Och jag tror det är där vissa människor säger "Jag hatar allting som har med kärlek och relationer att göra".

För let's be honest. Kärlek gör ont, det gör mer ont än vad det känns skönt. Det gör ont för att man älskar för mycket, det gör ont för man önskar att man kunde vara mer intim med än annan människa än att bara ha sex, det gör ont för att man vill denna personens bästa även när den kanske gör tvärtemot av vad du själv tycker är bäst. Bråk, lögner, svek och allt däremellan.

Jag är inte en person som blir kär lätt, jag är mer kär i kärleken. Att vara kär & känna mig behövd och att jag faktiskt har ett syfte att kunna gå upp på morgonen än att varje dag bara vara med vänner och att gå i skolan. Inte för att jag säger att det är fel, men det känns alltid som att det är något mer man behöver. Men iallafall, jag är inte personen som blir kär lätt, men när jag blir kär så är jag inställd på att det kommer att hålla. Väldigt väldigt länge. Jag är inte sån som säger "Men detta kommer bara hålla några månader" och jag tror jag inte är den enda. Och det är nog där problemet sitter, för människor ändras och deras tankesätt också.
Om alla inte hade haft dessa tankar om perfektion i början av allt när man är nykär så hade man nog inte blivit lika heartbroken när saker tar slut.

Jag träffade en gammal man en gång och han och hans fru firade 50 år tillsammans. Jag frågade honom hur dom har kunnat hålla i så många år? För jag vill också en dag kunna säga till mina barnbarn att jag firar 50 år med min andra halva.
Han svarade att ungdomar idag tar saker för seriöst, visst att dom har haft många problem igenom åren. Men man måste också tänka varför det blev just dom två från första början. Ungdomar idag ser ett gupp på vägen & dom åker aldrig över det guppet, dom stannar och tar skilda vägar istället.
Och det är verkligen så sant. Och jag hatar det.

För universum har skapat något så fint som att man kan få sådana här bubblande känslor för en annan människa och jag tycker inte man borde leka med det. Jag tror verkligen inte man har så många man går ihop med, visst att man kan prova från person till person. Men om två personer hittar varandra & ni är lyckliga med varandra, ta vara på det. Ta inte slut på det ni har, det blev ni två av en anledning. Sluta ta saker för givet, för man vet aldrig när saker är borta.

"Real love is always chaotic. You lose control; you lose perspective. You lose the ability to protect yourself. The greater the love, the greater the chaos. It’s a given and that’s the secret." - Jonathan Carroll

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På fredag är det tre veckor sen jag fick sommarlov, jag längtade rätt rejält men nu vet jag inte var det var jag längtade efter egentligen. Sovmorgon är det enda jag kan komma på för tillfället. Man tänker att sommaren kommer vara en ny start och att så mycket saker kommer att hända. Men enligt mig är det ren bullshit, det är ett vanligt lov fast gånger 12 typ. Fast nu ska jag inte vara så negativ, lovet har precis börjat och alla jobbar och sådant. Det blir säkert bättre med tiden.

Det som gör mig riktigt pist också är att om ETT år är jag 18, 2016 fyller jag 18. Om 394 dagar får jag det jag vill, det enda jag tänker på. Då kan man på riktigt säga att mitt sommarlov kommer bli kanon pga att jag fyller mitt på sommaren.

Jag tänkte på det riktigt mycket nu också när min närmaste vän fyllde 18, riktigt roligt för henne! Det man längtar efter mest tror jag är att alla begränsningar försvinner. Nu när man är minderårig så är det enda man tänker på att kunna köpa cigg och kunna dra på klubbar och allt sådant. Och självklart kommer det att vara roligt ett tag när man är 18 också. Men efter ett tag så är det inte lika kul, friheten är kul, men inte allt som man gjort om och om igen som man trodde skulle vara så. Det är bara det jag tror, men jag får väl vänta till nästa år för att ta reda på det.


Grattis i efterskott Pamela <3 <3

Likes

Comments

Gårdagen startade med att vakna tidigt och åka till Vänersborg för att åka till hemmakväll för deras 50% rea på alla filmer! Och filmfantast som jag är så drog jag dit på 2 röda. Sen tänkte jag mig en heldag med att bara kolla film i soffan med chips och sådant. Men crewet tjatade på mig att jag skulle med på Albins 17-årsfest och jag kunde ju inte säga nej. Fast hållt mitt nyårslöfte har jag gjort, dricker gör jag inte! Eller ah.. Inte mycket iallafall. 

Likes

Comments

Man uppskattar verkligen inte sin hälsa förräns man blir sjuk, faktiskt. Jag brukar inte vara sjuk sådär jätte ofta, men nu vart jag det. Inte för att jag klagar men det jag tycker är riktigt sjukt är att 12 personer (inkluderat mig) har blivit sjuka från nyårsfesten. Som jag sa i mitt tidigare inlägg så är det säkert pga delandes på cigg & cider & glas. Eller så kanske jag blev sjuk för att jag var halvnaken 70% av hela kvällen/natten? Jaja, det blir ett mysterium vi inte kommer lösa. Likes

Comments

2015, kommer ta några veckor innan jag fattar på riktigt att det är nytt år men det ordnar sig. 
I onsdags var det fest, har inte festat på två månader så jag kaosa ganska rejält. Men det gör inget känner jag, slutade året på bästa sätt men början det vet jag inte.. Har blivit sjuk & tydligen så är jag inte den enda från den festen som blivit det. Fyra stycken till, men man delar ju allt på fyllan så det är inte så konstigt. Cigaretter, cider osv!
Mitt nyårslöfte iallafall är att jag ska lära mig att ha kul utan alkohol, för på den tiden där för några månader sen när jag festade som mest. Det tog bara energi & pengar från än. Har gjort slut cirka 2000:- bara för nyårsfesten. Så nu 2015 ska jag spara pengar och börja träna med Lois & Ronja! Om jag ska sluta röka det vettefan, vi får ta ett steg i taget!
Kan sammanfatta om att kvällen/natten var underbar! Middag hos en vän och med dom närmaste, festen började vid 20-tiden och det bara trillade in folk. Alla var trevliga & hade riktigt kul!
Gott nytt 2015 gött folk!

Likes

Comments

Nu är det 11 timmar kvar av 2014, inte sorgligt på något sätt känner jag för detta året har varit perfekt på alla sätt som finns! 
Senare i eftermiddag blir det middag hos Julia & annat folk! Ska bli riktigt mysigt. 
Har faktiskt klätt upp mig idag, vet inte när jag gjorde det senast men tycker jag ser riktigt fancy ut nu faktiskt. 
Likes

Comments

Denna terminen alltså, aldrig trott att jag skulle få såna fina vänner som jag har fått! Och ha så roligt som jag har haft under dom här 4 månaderna. 
Avslutning idag iallafall, tänkte dra hem tidigt imorse från skolan men gjorde inte det. Och det är jag jätte glad över!

Bild nummer ett är Es1 Teater (min klass) vi läste upp en dikt men som svenska "kändisar" tillexempel Zlatan, Leif GW, Carola osv. Jag var fett nervös men när jag väl ställde mig där så ägde jag scenen så jag bara körde på! Folk tyckte jag var rolig & skratta så jag gillade det verkligen.
Bild nummer två är när Es2 Teater körde svenska Hollywoodfruar. Bland det roligaste jag sett! Skrattade konstant medans det varade. Riktigt bra Es2, ni var grymma!
Bild nummer tre är också Es2, körde Karl Bertil. Om det är nu så han heter. Har ingen koll..
Bild nummer fyra är alla lärarna körde Thriller. Det var najs! 

Tack för detta läsår Folkuniversitetet! 5 terminer kvar och dom kommer bli prima!

Likes

Comments

Ja, lite pinsamt kanske men kom ju faktiskt på imorses att jag faktiskt har en blogg också som man kanske ska uppdatera så den slipper samla damm. Iallafall, sorry för denna dålig uppdatering! Ska försöka bättre mig så gott jag kan.
Borde ju vara jätte entusiatisk med tanke på att det är jul och så, men det är jag inte. Varken sett 1 minut av julkalendern, satt upp någon julgran, ingen snö. Det enda jag har gjort som faktiskt är "juligt" är att köp julklappar! Men även det kändes lite fejk, för var är julkänslan? Har den försvunnit helt eller? Var på Överby och köpte julklappar för ett par dagar sen och visst, mycket julpynt och julmusik! Eller mycket, överallt kan man väl säga. Men endå så känns det inte som att det är "äkta". Kanske har jag vuxit upp och min kärlek för julen är borta? Eller så behöver jag bara SNÖ! Vem vet..
8 dagar kvar till julafton och har köpt alla julklappar för iår. Men jag har varit så upptagen med att tänka på vad jag ska köpa till folk att jag helt har glömt av vad jag ska "önska" mig. Tror jag skiter i det iår faktiskt, det får bli en överraskning. Fast.. Ett par skor hade inte varit fel, och pengar.. Det kan jag ju skriva upp, låter väl bra? 
På fredag slutar vi skolan för iår! Helt sjukt att det har gått så fort! Har gått gymnasiet i 4 månader nu, kan knappt förstå det själv. Träffat och lärt känna så mycket nytt folk och det är naaajs!

Likes

Comments

Har aldrig varit en jäkel på att rita, och inte varit så intresserad av det häller. Men när man ser såna här bilder så önskar man att man kunde vara såhär duktig! Själv gör man dom bästa streckgubbarna och det är man nöjd men, kommer aldrig vinna några priser för mina teckningar men haha! 
Iallafall, idag var en riktigt happy dag i skolan! Tror inte jag skulle kunna börja denna vecka bättre faktiskt, resursdag så fick jobba med det man var efter i och det gick hyfsat bra faktiskt. Fick bara gjort en uppsats men jaja! 
Sedan Överby med Ronja & Lois, dom skulle kolla julklappar och shoppa och jag kolla runt lite bara. Fönstershoppade som det kallas också. 
Nu blir det öva för min skräcknovell som jag ska säga upp för teatereleverna med "inlevelse".. Fuck life haha
Likes

Comments