Är det det här som är lycka?

Så har ännu en vecka gått. Det händer så mycket roligt i mitt liv just nu. På vägen till skolan igår så satt jag och lyssnade på musik på bussen och tänkte igenom vad som skulle hinnas med under dagen. Jag var pigg och glad, trots att klockan bara var 7.50. Jag kände mig förväntansfull inför dagen. Vad skulle jag få lära mig i skolan idag? Hur skulle jag planera eftermiddagen? Alldeles för många saker att göra, men det stressade mig inte alls. Det kändes bara roligt. Det slog mig i den stundenatt jag helt ändrat syn på min vardag. Ingenting känns längre jobbigt. Jag är inte längre så lätt stressad som jag alltid varit. Jag slog upp blicken och kollade på mina medresenärer. Alla satt lutade mot ett fönster, med nedslagna blickar. Varför var det bara jag som satt rakryggad, med lyft blick och ivrig för att dagen skulle starta? För en stund så kände jag mig som ett barn. Men sedan tänkte jag att det är precis såhär som livet ska vara! Alla borde få känna såhär!


Även senare på kvällen när jag var på väg hem så överraskandes jag av mina egna tankar. Jag pratade med min granne i trapphuset och gjorde bort mig eftersom min spanska är fortfarande långt ifrån bra, men istället för att hata på mig själv så skrattade jag. Jag fylldes med en varm känsla, det blev ganska roligt. Det kändes så konstigt.

Jag är så otroligt glad över hur mitt liv ser ut just nu. Att ta beslutet att börja plugga igen var ett av de svåraste i mitt liv. Självklart har jag många bitar som jag fortfarande måste lösa, och ekonomin är minst sagt tuff. Men det har gett mig så mycket mer än jag någonsin kunnat ana. Det har gett mig en glädje, ett lugn och en känsla av att vara tillfreds med livet. Jag har aldrig känt såhär. Jag tror att det är ser här som kallas lycka.

Gillar

Instagram @choices_4_life