Jag Hatar Dig.

Innehåller affiliate-länkar

Då är jag inne på antibiotika kur nr 2 på 3 veckor. Det ger inte med sig. I 3 veckor har jag haft feber och någon form av hals/körtelinfektion nu. Jag ber till gudarna att kroppen ska klara det här. Snälla magen, ge inte upp nu! Den antibiotikan jag har fått nu är riktigt stark, jag mår verkligen dåligt på den. När jag tar den så börjar jag omgående svettas och hjärtat slår fortare. Jag blir illamående och får fruktansvärda sendrag i benen. Jag ogillar verkligen antibiotika och vad det gör med kroppen, men ibland är det ett ont måste... Jag försökte in i det sista med alla naturliga medel. Gurkmeja, ingefära, vitlök, citron, chili, c-vitamin, näringsrik kost osv... Men efter flera veckor med symptom som sakta blev värre så fick jag slänga in handduken..

Jag hatar att vara sjuk. Sjukdom har präglat den större delen av mitt vuxna liv. Leverproblem, körtlar som spökar, värden som inte är bra utan anledning, återkommande allergiska reaktioner (utan att ha någon allergi), exem som krävt sjukhusvård och så givetvis min kära livskamrat crohns.

Det är så mycket känslor som bubblar i mig just nu. Känslor som jag inte kan hantera. Troligen så är det här bara en envis halsfluss som satt sig på lymfkörteln. Men jag är livrädd. För att antibiotika ska slå ut hela mitt immunförsvar och trigga igång ett skov igen. Jag vet att min kropp är skör och smaken som jag har i munnen nu kommer alltid innan jag blir riktigt sjuk i ett skov. Jag hoppas verkligen att det bara är en tillfällighet, för jag klarar inte en vända till. Jag gör det inte. Jag har kämpat som en idiot hela året och äntligen börjat känna mig stark och frisk igen. Bara tanken på att det kanske är slut nu får mig att vilja hoppa från balkongen. Jag har inte den mentala styrkan att ta mig igenom ett skov till. Jag ger upp i så fall.

Att leva med den här sjukdomen är ett helvete. Jag försöker ofta låtsas som ingenting, som att den inte finns. Jag berättar helst inte för folk om att jag har en kronisk sjukdom. Jag försöker vara positiv, hitta alternativa vägar, alternativ medicin, kämpa, vara stark. Jag vill tro att jag kan leva mitt liv som alla andra. Jag vill inte ge sjukdomen makten över mitt liv. Inget blir bättre för att man lägger sig ner och ger upp. Man får arbeta med det man har och gör det bästa av det. Sjukdomen är bara ett fakta jag vill glömma. Ibland känns det som att om jag inte tänker på den så finns den inte, men med jämna mellanrum så blir jag ändå så bittert påmind.

Jag hatar känslan av att alltid snava på målsnöret pga av att min kropp ska ge upp. Det blev DM 1 år av 3 planerade, Det blev inget SM som jag satsade allt på. Jag gick aldrig ut grundskolan pga av för låg närvaro pga av sjjukdom (givetvis läst upp detta på komvuxi efterhand). Det blev inga jurudikstuder, det blev ingen befodran på jobbet. Det blev många ångestfyllde nätter i ensamhet och utebliven inkomst. Jag hatar den är sjukdomen. Jag gör det verkligen.

Ge mig styrka att fortsätta kämpa!

Gillar

Instagram @choices_4_life