Måndag och kostschema

Då var det måndag morgon igen. Jag gillar måndagar, okej, jag gillar inte att kliva upp tidigt, men jag älskar att få börja en ny vecka. Det känns som wen nystart. Nya tag, men tillbaka i rutinerna igen.

Fått in två riktigt bra gympass i helgen, ett ben/mage pass och ett axel/bröst pass. Träningsvärk! Idag blir det rygg.

Två dagar på gymmet och jag är äntligen i mental balans igen. De senaste veckorna har jag haft riktiga problem med att hålla fokus, mycket ångest och sömnproblem. Jag blir alltid så när jag inte kan träna, så är otroligt glad att jag äntligen (efter 4 veckor) mår bättre igen. Jag har fortfarande lite hosta på nätterna, så avvaktar med löpningen någon vecka till.

Igår fick jag även profesionell hjälp att lägga ett kostschema, är så otroligt glad för det! Mitt förhållande till mat är inte, och har aldrig varit hälsosamt så känns otroligt skönt att få professionell hjälp med detta, även om våra åsikter gick isär rätt kraftigt. Han vill helst att jag ska äta en normal kost, medan jag vill hålla mig till enbart plantbaserd kost. Vi har rätt olika syn på hur Crohn's ska behandlas. Han hävdar att jag inte kan få i mig tillräckligt med protein för den mängd träning jag utför på enbart plantbaserd kost, men jag tycker att det är tillräckligt och att det fungerar bra med att komplettera med veganskt proteinpulver. Han tror att anledningen till mitt dåliga immunförsvar är min kosthållning. Jag hävdar att det blivit bättre sedan jag började äta plantbaserd. Det fick bli någon form av kompromiss och jag gav med mig på fisk en gång per dag.. egen tycker jag rent moraliskt att mjölkprodukter är bättre, men magen klarar dem verkligen inte. Egentligen vill jag verkligen stanna kvar på en kost helt plantbaserd, men jag ska ändå ge det här en chans 1 vecka och se om jag märker någon förändring. Min hälsa är inte optimal just nu. Blandade känslor, men jag vet att han vet vad han är duktig och jag litar på honom. Han är även påläst och insatt i min sjukdom. Vi kom även överens om att vi skulle ta bort fisken om en vecka om det inte fungerar. Det gör att det känns okej.

Jag har inte ätit kött/fisk på så länge att tanken på det äcklar mig..

Gillar

Kommentarer

Instagram @choices_4_life