Att tröstäta

När jag mår dåligt eller blir stressad så vill jag hantera detta genom att äta sött och dricka läsk. Trösta mig själv. Något som är helt förödande för min sjukdom. Jag har alltid hanterat mina känslor med mat, men på många olika sätt. Sorgligt nog. Tidigare i mitt liv har jag slutat äta när jag mått dåligt och övertränat, men senaste året har det varit tröstätande som stått i fokus. I sjukliga mängder. Det är som att det inte finns något stopp. Jag kan äta tills jag inte kan andas mer. Först när jag mår så dåligt att jag skakar av överkonsumtion av socker kan jag sluta. När jag mår så dåligt fysiskt att jag fokuserar på det istället för själva grundproblemet. Och då mår jag givetvis ännu sämre.

Det är inte bara det att alla normala människor inte mår bra av att äta stora mängder socker, utan jag är dessutom redan skör innan tack vare sjukdomen. Jag tar sönder min kropp något oerhört vid varje tillfälle. Efteråt så förstår jag aldrig hur jag kan göra såhär mot mig själv. Hur jag kan skada mig så mycket. Varför jag aldrig kan stanna upp och tänka till innan. Det ett sjukligt beteende. Det värsta av allt är att jag mår dåligt i 3-4 dagar efter en stor socker konsumtion. Kroppen reagerar direkt med att svullna i leder och smärtorna kickar in i hela kroppen. Magen kan vara totalt ur balans i veckor efteråt. Tröttheten.

När jag mår bra och är stabil mentalt så skulle jag aldrig tänka tanken på att varken dricka läsk eller äta något som inte ingår i en antiinflammatorisk kost. Aldrig.

Idag hade jag dock en sådan där hemsk kväll. Det var väldigt mycket känslor som bubblade upp och jag kände verkligen bara att "fuck it". Jag ville bara ge upp. Men av någon anledning så kom jag på bättre tankar precis innan jag släppte kontrollen. Jag är så otroligt tacksam för detta! Jag vet inte vad som hände, eller varför jag faktiskt klarade av att tänka denna gång. Men tack! Tack för att jag inte förstörde en vecka till av mitt liv! Tack för att jag valde den friska, välmående vägen! Tack för att jag kommer kunna vakna imorgon utan smärtor, för att jag kommer kunna ta min löprunda, för att jag kommer kunna ha en fin helg. Livet kan vara bra om man gör rätt val. Om man aldrig ger upp och alltid gör sitt bästa.
Gillar

Instagram @choices_4_life