Tjena!
Sitter i bussen påväg till Stafettkarnevalen som i år ordnas i Vasa. Vi startade kl.13.00 från skolan så jag missade sista timmen. Stannade och åt lite vid Tammerfors. Jag åt hamburgare, de va gott🍔🍟
Nu har vi ungefär 180km kvar. Ska nog bara sitta här och kolla lite på karnevalen via yle live o bara lyssna på musik o sova typ😂 om nån timme ska vi typ stanna nånstans o köpa kvällsmat. När vi kommer fram ska vi inkvartera oss i en skola någonstans i Vasa.
Imorgon ska jag springa 600m o kanske grässtaffet ifall någon skadar sig eller något i den stilen. Kommer säkert bli lite långtråkigt när jag bara ska springa en stafett, men vi får si😉 När alla har sprungit färdigt imorgon startar vi hem mot Borgå igen. Vi e framme nångång efter midnatt så det blir en lång lördag/söndag.
Nu ska ja bara chilla o vänta på att vi komer fram!
Ha de bra o håll tummarna för oss imorgon så kanske någon tar medalj🙈🏆👋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan!
Har varit lite dåligt med uppdatering på sistone. Det har varit ganska stressigt i skolan med 2 projekt som skulle vara färdiga förra veckan+läxor! Förra veckan jobbade jag bara på projekten och tränade.

Idag började jag skolan 8.00 med slöjd första timmen, sedan hade jag hälsokunskap, gymnastik och geografi. På dagen regnade det och var tråkigt väder och när jag kom hem började solen lysa😊 Jag gjorde inte så hemskt mycket där hemma, såg på youtube och gick ut med Cleo. När klockan började närma sig fem gick jag till Melissa. Vi åkte till Virvik för att orientera. Det gick jätte bra så nu fick jag äntligen lite självförtroende tills imorgon när det är tävling. Nu sitter jag i bilen påväg hem. När jag kommer hem skall jag duscha och äta kvällsmat. Tänkte kanske laga en smoothie eller bananplättar😜
Ha de gött!👋

Likes

Comments

Tjena!
Idag har jag varit på prao på mammas jobb! Jag fick jobba med lite olika saker på dator. Var där i ungefär 6h. När jag kom hem gick jag ut och gå med Cleo! Det var typ 20°c varmt😍 När jag kom in jobbade jag lite med alkoholportfoliet som ska vara klart imoron. Sedan åt jag mat snabbt och hoppade i bilen för att fara på träning till kokon. Där hade vi ett test som vi komer ha en gång i måndaden! Vi hade "loikka" hopp, kasta en 5kg boll så långt man kunde och så hade vi 2 olika spring test!
Nu kom jag just hem och skall äta kvällsmat, duscha och göra färdit skolprojektet!
Ha de bra!☺

Likes

Comments

Hej! Förra veckan hade jag tänkt att jag skulle bloggaa mycket men men det blev inte riktigt så :( Så jag tänkte nu idag berätta lite om vad jag gjorde förra veckan;)

På måndagen åkte jag med Ann-sofi (min faster) till Askola för att orientera! Vi tog en bana som var 4,7km och det gick ganska bra:) Iallafall var det roligt! På tisdagen gjorde jag inte så mycket annat extra utom att jag var i skolan och på gumppa timmen sprang jag 600m test! De gick int bra:( Det ösregnade och blåste...

På onsdagen hade jag kort dag i skolan och på kvällen cyklade jag och mamma till "for ladies only" gymmet som ligger där när bibban;) Jag var inte alls motiverad att fara dit men det gick väl helt okej ändå. Fint kvällsväder iallafall! :)

Torsdagen var en regnig och tråkig dag:( I skolan hade jag typ alla tråkigaste timmar, slutade 14.30. Det som var bra med torsdagen var att vi inte hade nåt prov så jag fick börja först 9.45:) På kvällen for jag till Hamars på träning. Det var PU som ordnade den. Först sprang vi 20min uppvärmning, 8min hårt sen 2min hårt, 1min sakta, 2min hårt, 1min sakta, 1min hårt och allt de gånger 3. Sedan var det nedvärmning och just när träningen var slut började det ösregna så vi blev heelt genomblöta. När jag kom hem hade jag så sjuka ben så jag knappt kunde gå, hahha:) På fredagen var det utklädning dag eftersom att vi firade vappen i skolan. Vi fick även tortilla och munkar i skolan:)


På lördagen gjorde jag inte så mycket på förmiddagen. Jag hjälpte pappa med att tvätta bilen och så tränade jag lite med min diabolo. På eftermiddagen for jag ut och springa (gick inte alls) och efter det hade jag bara lite kroppsviktträning här hemma. På kvällen åkte vi hela familjen ner till vessö för att fira vappen! Där åt vi god mat och efterrätt, var ute och gå med Cleo i skogen och spelade lite spel.

Igår var det jätte fint väder! På förmiddagen gick jag och Cleo ut på en långlänk! Vi gick upp till borgbacken och var där en stund. Det var ungefär 15 grader! :))) Sedan skurade jag lekstugan för att vi ska måla den och den var så smutsig och sedan åt vi god mat. På eftermiddagen packade vi en picknicks korg och så hoppade vi i bilen och körde till ändan av Emsalö. Det var jätte fint där! Vi åt lite godsaker och så sökte jag några geocachar där:) Sedan plota klara i vattnet så hon blev helt genom blöt så vi fick åka hem därifrån efter nån timme, haha. På kvällen gjorde vi nu inte så mycket. Glada vappen alla i efterskott! ;)

Idag har jag bara varit i skolan och så kom jag hem och sen dess har jag inte gjort så mycket! ;)

Ha det bra! :)

Likes

Comments

​Hejj!

Den här veckan har jag inte bloggat eftersom att jag har haft prov. Det var ganska mycket som man skulle läsa på och dessutom var det sista hissa prov som vi kommer ha på högstadiet. Veckan har varit ganska tråkig för jag har inte fått träna ordentligt ännu den här veckan. Men tänkte ändå berätta lite om den!

På måndagen skulle jag skriva ett finska prov som jag inte gjorde förra veckan när jag var sjuk. Det gick inte så bra:( Efter skolan for jag och reparerade min cykel till cykelhuset här i Borgå. Under tiden var jag i bibban och läste på prov. På kvällen åkte vi till Haikko för där var motionsorientering. Jag for och gå med Clara banan eftersom att jag var helt flunssi. Det gick väl ganska bra:)

På tisdagen hände ingenting extra, jag bara övade på prov, likadant på onsdagen.

På torsdagen så skrev jag hissa provet vilket gick helt okej:) På kvällen åkte jag och mamma till gymmet. Det var meningen att vi skulle fara till "Body tonic" men det var låst så vi slapp inte in dit, istället körde vi till "Kuntokeskus Verde". Det var första ordentliga träningen som jag hade gjort på två veckor eftersom att jag varit sjuk och är ännu lite hostig. Det gick bra och jag gillade gymmet som vi var på. Där fanns en "gymnastik sal" med lite roliga grejer, en sal som hade alla "maskiner", en sal som det fanns roddmaskiner, löpband och lite annat och en sista sal som man kunde göra lite allt möjligt. Rekommenderar verkligen!

Igår gjorde jag inte så mycket annat än att jag var i skolan och sedan på kvällen kom vi hit till skären igen. Vi åt middag och hade lite myskväll och sedan började vi sova.

Idag sov vi ganska länge. Jag var bara ute med Cleo nån gång halv sju tiden och sedan fortsatte jag bara sova. Jag och Clara lagade upp trampolinen medans pappa och Conny satte vår lilla båt i vattnet:) Äntligen får man börja köra båt:)) Sedan började det hagla och regna så vi kom in. Nu sitter jag bara i min säng och skriver här uppe i stugan. Planerna idag är väl typ att flytta ett batteri ner till "mitt" rum där nere vid bastun (så att jag kan sova där), äta pizza ikväll och bada bastu.

Ha det så bra!

Likes

Comments

​Hej igen!

Nu har det snart gått en vecka igen sen jag uppdaterade här på bloggen:(

Den här veckan har varit ganska tråkig eftersom att jag har varit sjuk. På måndagen inledde jag min orienteringssäsong vid humla:) På kvällen kände jag att jag hade lite sjukt i halsen men tänkte inte mer på det. Och på tisdag morgon vaknade jag ju förstås med världens flunssa vilket var jätte roligt:(( Jag hade planerat med några kompisar att vi skulle gå till punttis efter skolan så dit for jag. Var kanske inte det bästa valet eftersom att jag typ fick stegring där och beslöt att cykla hem efter en timme i punttis. När jag kom hem kände jag mig helt hemsk och bara snörvlade och var trött. Senare mätte jag febern och det visade undertemperatur vilket var lite konstigt. På onsdag morgon vaknade jag och fick knappt upp ögonen och min näsa var helt fast. Bestämde då att jag skulle bli hemma från skolan. Där låg jag i sängen och halvsov hela dagen och på kvällen kände jag mig inte alls friskare. På torsdag morgon när jag vaknade hade jag ännu stegring och i inget vidare skick så jag blev ännu hemma den dagen. Missade provet så det måste jag skriva på måndagen istället. På fredagen cyklade jag till skolan för jag hade inte längre stegring. Efter skolan kom jag hem och packade väskan till skären. När vi kom ner hit igår kväll så gjorde vi nog inte så mycket mer.

Idag har det varit en solig dag:) På morgonen gick jag ut med Cleo i skogen vilket han tyckte att var jätte roligt. Han var också för första gången ner på holmen vid vattnet idag. Tyckte att vattnet var lite kallt men det brydde han inte om. Han var nog lite rädd för vattnet men sen vågade han gå i till magen:) Vi har bara varit ute idag ungefär! Jag och Conny har lagat en liten agility bana åt Cleo, men den var inte så värst intressant för honom:( På dagen åkte jag och mamma till söderby boden för att köpa blommor och sen åkte vi för att söka en geocach;) Senare åkte vi alla till ett par gäster här på pellinge och vi kom för en stund sen hem därifrån. Där var över 20 grader på deras terass:)) 

Nu ska vi snart gå och bada i "skäri bastun" för första gången i år:) Sen är det väl myskväll som gäller! Imorgon blir Cleo 15 veckor!;)   Ha de gött! :))


Likes

Comments

​Hejj!

Nu har ett veckoslut gått! Sitter i sängen och tänkte berätta lite om vad jag har gjort de senaste två dagarna:)

På lördagen var det ganska tråkigt väder:( men jag, Erik och Conny hoppade på cyklarna på förmiddagen för att fara och söka en geocach några kilometer bort. Hade varit där en gång tidigare men inte hittat en väg till den eftersom att där var älgstängsel, men vi hittade en liten lucka som vi kröp igenom:) geocachen hittades utan problem:) När vi skulle börja cykla hem tillbaks märkte min lillebror att han fått punka i det främre hjulet så vi stannade där för att vänta på att han skulle få skjuts hem och sedan cyklade jag och Erik hem själva.

När vi kom hem åt vi lite lunch och sen kom pappa hem från Rumänien:) han hade varit där en vecka på jobbresa:( 

När jag och Erik packat väskorna färdigt satte vi oss på cykeln för att fara och söka lite mera geocacher. Vi cyklade först till humla/holken och sedan till Svinö. Det var roligt och vi hittade alla tre. ( nu har jag 132 st geocacher och sammanlagt blev det cyklat ungefär 30 km:)) När vi kom hem gjorde vi inte så mycket mer.

Idag har jag varit i församlingshemmet och i kyrkan på högmässa från 10.30-13.15. När jag kom hem åt vi lite lunch och sen senare for jag på länk. Jag sprang ungefär 7 km, mest i terräng + några max veton på borgbacken. Lite tungt var det nog men så ska de ju vara:) kändes bra efteråt! Senare gjorde jag  bara läxor och så gick jag ut på kvällslänk med Cleo i solnedgången:)

Ha det bra!

Likes

Comments

​Tjena!

Idag har det varit en bra dag:) Jag började morgonen med bulla och semlor i hussan vilka blev jätte goda. Sedan hade vi geografi och historia och till sist gymnastik. Efter skolan for jag med mina kompisar becca och Siiri till Ararat för att äta pizza. Det var gott:) Sen gick vi till butiken för att köpa lite fredagsgodis och sedan till konstfabriken. Där kollade vi lite runt och tog en paus på coffee house. Efter att vi varit där en stund så cyklade jag hem. Här hemma gick jag ut med Cleo på vår längsta promenad hittills:) Vi gick vid ån och i skogen, dock med crocs hehe. Svansen viftade och han hoppade runt som en galning för det var så roligt:)) På kvällen åkte vi för att söka min kusin för han skulle komma till oss idag. Nu skall jag bara ha lite fredagsmys och sen är det sovdags.

Godnatt! :)


Likes

Comments

​Hej!

Idag började jag 8.15 och dagen startade med engelska prov. Provet kändes helt bra men man vet ju aldrig... Efter provet hade vi matematik (förstår ingenting) :( och sedan hade jag kemi och modersmål. När jag kom hem gick jag ut med Cleo (vår hundvalp) och sedan hjälpte jag till här hemma med lite sysslor. När det var klart åt jag snabbt lite mat och sen var det träningsdags. Jag och min kompis cyklade till kokons gym. Där tränade vi armar, rygg, mage och ben. Var ganska taggad så det kändes bra:) Efter lite svettande var musklerna tillräckligt trötta så vi cyklade hem tillbaks. Det blev 1h 20min på gymmet:) När jag kom hem hade mamma varit och söka ett paket från posten som vi beställt. Jag fick ett par nya springbyxor och ett par collegebyxor från sportamore;) Sedan åt jag kvällsmat och gick i bastun och nu sitter jag här i min säng och tänkte uppdatera lite!

Ha det så bra! :)

Likes

Comments

Hejsan!

​Idag har jag varit i skolan. Kom hem på måndagen efter första timmen eftersom att jag blev sjuk... men idag slapp jag till skolan!

Jag började sent idag så det var ju skönt:) Idag hade jag bildkonst, kemi och modersmål. När jag kom hem övade jag på engelska prov inför morgondagen och sedan bestämde jag mig för att starta en blogg:) så det tog en stund innan jag fått klart designen... Efter det åt jag middag med familjen och senare satte jag på träningskläderna för att fara ut och springa i regnet. Märkte direkt att benen släpade efter så det blev bara en riktigt kort länk:( När jag kom in tänkte jag att jag kunde dra cirkelträning istället så det fick bli det!         20min löpning och 20min cirkelträning:) helt okej iallafall efter två sjukdagar!

Efter att jag duschat förhörde mamma mig lite på engelskan som gick helt okej så vi får håla tummarna inför imorgon:,)

Saknar verkligen värmen i Florida... men snart verkar det ju bli sommar här också:)                                                Ha det så bra så hörs vi!

Likes

Comments