känns som jag har sjukt mycket just nu och bara låter gnällig. Men så är fallet inte vi är stressade men på ett positivt sätt till skillnad från att stressen oftast går ut i aggressioner.
bara på 3 dagar har de hänt en hel del.

Ni minns att vi va på Gobernacion, med alla papper och nya pass och pass nr osv. Vi väntar först ca 20 min...... Hon som skrev in vår ansökan hade en kopieringamaskin men bad oss ändå att gå och ta fotokopia som det heter här på alla pappar fram och bak 😴😴. Vi går dit, väntar 15 min för där är ju endast 1 framför oss. Vi går
tillbaka till Gobernacion får vänta ytterligare 20 min eftersom där är andra före men jag och lillen har fått 90 dagar extra utan problem, det kostade men nu är det fixat iaf.👊
Innan dessa är slut är jag och Felipe gifta, trots att Felipe har lurat mig att jag måste kunna Chiles nationalsång när vi går och lämnar in papper osv och för att få uppehälle 😂😂😂 med avslut "viva Chile mierda" då stämplar de direkt OK för mig.

vi jobbar för fullt med lillens trotsiga humör där allt är NEJ el NU...

Håret åkte av en bit till i förrgår, sens jag kom hit har jag nog klippt 10 cm minst, nöjd? ja.

Språket för lillen går sjukt bra och jag som mamma är grymt imponerad av min son. För mig går det mindre bra 😣 jag förstår ju allt men att prata går liksom inte jag stammar och får inte ut orden. Ni alla tänker säkert amen spanskan kan inte vara så svår, det är den inte!! och jag förstår ju, men chilenare pratar tyvärr inte spanska spanska....

De pratar fort, otydligt och en jävla massa slang. Så ex, under en konversation mellan mig mannen och ett par vänner, frågar mannen oftast hängde du med? har det gått för fort så nej.
Då översätter mannen och jag blir som ett frågetecken eftersom jag kunde ha förstått detta om de inte använde sina slang och pratade så fort.
Jag har fått lite grepp om hur de pratar och vilka slang de använder som catchai som egentligen ska vara "entiendes", som i sin tur betyder: hänger du med, fattar du? Men mumlar de, hör jag inte ett skit.
Hoppas ni hänger med i min kassa förklaring.

lillen hade lite svårt för förskolan nu i början men det går bättre och bättre, idag vinkade han av sin pappa direkt.. stolt mamma 😊

idag blir det handla in alla varor till caféet och sen fixa smörgåstårtor osv och dekorera caféet...
återkommer med mer uppdateringar sen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Snacka om kaos denna veckan.
Full rulle i cafeterian med saker som ska fixas, köpas in och bakas el lagas och menyn ska bli helt färdig.
Invigningen är som sagt lördag. Men vi tar det som det kommer helt enkelt. Här kan man inte stressa upp sig utan får bara hänga med i rytmen mañana mañana.😂
Oj glömde nämna att flyers osv. ska ut och även de ska tryckas.😉
Men det löser sig.
Men ha i tanken att här går inget på ett telefonsamtal el klicka på en knapp på datorn. Du måste ta dig till ett ställe, blir oftast skickad till ett annat ställe, invänta tills de tar emot dig el stå i kö ca 1 timme oftast till allt och stämplar ska finnas på allt, landet som älskar stämplar på papper.

Tänk dig bara hur du tex ska skaffa RUT= personnr till min son eftersom han självfallet behöver det för att börja skolan och registreras i systemet osv. Du ska in till Santiago till konsulatet/ambassaden ca 1,30 h från där vi bor, för att personbevisen måste stämplas och intygas att de är äkta, detta måste göras i Sverige el i Chile. Du ska ha pass, personbevis som ska vara översatta på spanska, engelska kan funka om personen som ska stämpla och registrera kan engelska. Har du inte bevisen översatta och de begär det ska du först till ett ställe iof ligger detta inne i Santiago. Men det kan ta upp till 2 veckor att översättas Sen får du hoppas på att alla papper är översatta och stämplade och godkända. tillbaka till Santiago för att hämta de översatta papperna och lämna på ett annat ställe.
Förhoppningsvis har du tur att detta tar ca 3 veckor för hon som sitter framför datorn med papperna i handen att skriva in i datorn. 😂😂😂😂 förlåt till många chilenare där ute jag älskar landet men teknologin är katastrof.

Mannen svettas och svär och stampar oftast (alltid)😂😂😂😂.
Jag smilar, ger mannen en puss och börjar oftast skratta rätt högt åt systemet och honom som blir frustrerad.
Det är bara att vänta och ha tålamod säger jag oftast till honom, nu är vi här och såhär funkar det här.

Ett ärende till government idag för att förlänga min och alexis vistelse på lördag har vi förbrukat 90 dagar här.

Idag är det dax för Alexis att återgå till förskolan efter 2 veckors ledigt för att det är lov och förskolan stänger. vet ej hur det går eftersom jag är i cafeterian just nu och mannen fick lämna honom ensam idag.
Här finns ingen omtanke att kunna lösa barnomsorg för föräldrar som är i behov, på annat ställe.😏
Åh nej icke sa nicke.
Ganska bra tycker jag att få tid med sitt barn.

Idag kommer även mannens släkting och ska måla 2 sovrum, Alexis och vårt 😨 just nu är inget tömt. Nya sängar va/är på väg och de gamla ska ut.
Fredag: Felipes mormor fyller år wihoooo happy birthday 🎂🎂😍 och antagligen fullt upp med förberedelser inför invigningen.
Lördag: fullt upp med invigningen, förbereda inför Alexis födelsedag plus förbereda för det som måste fixas på caféet och städning.
Söndag: Happy Birthday för min fina kille 🎂❤

Någon gång under veckan måste jag och mannen även fixa presenterna till lillen, ballonger serpentiner och tjohejsan att smycka hemmet med, maten, tårtan osv. typ allt 👊
ge mig tid, och just det tvätten som är över hela huset. Med andra ord en härlig vecka att ta tag i och man har ju aldrig tråkigt det händer nåt hela tiden.

Men Allt löser sig alltid 😉  kalas och invigning blir det iaf.

Likes

Comments

Hej Måndag i Världen.
Regnet har stått som spön i backen sen igår, det blev bara mys på hög nivå efter vi varit i Con Con och Renaca.
Con Con ligger ca 40 min från oss och Renaca 40+15 min alltså 15 minuter från Con Con och ca 1 h från där vi bor, så ni förstår man åker inte bara in och tar en burgare på Mc Donalds el Burger king känns skönt att min son slipper den maten han va så beroende av (självklart mitt fel) Min älskade bror jublar nog av glädje just när han läser detta.

Det finns enstaka som förstår att man är glad att ens barn äter nåt under dagen än att inte äta nåt alls under en hel dag inte på förskolan och inte hemma och leva på välling.

Ett tag testade jag att laga allt möjligt och variera för min son men det slutade att tallriken åkte åt sidan, maten i soporna och det slutade såklart ofta med att han fick de han åt istället, självklart provade jag även att inte servera honom det han ville ha men han bad inte om nåt och åt då inte under en hel dag (hade vällingen på kvällarna så jag svalt inte mitt barn)

Men att hämta på förskolan och få höra att idag har Alexis ätit massa morötter, kändes jobbig men han levde så och eftersom han hade världens bästa fröknar så bestämde vi att vi gör inte så stor grej av det utan tar det som det kommer, vill han inte äta så vill han inte och då får de ju vara. Men vissa dagar berättade han att han hade "smakat" stor utveckling och tacksam för fröken envis som fått herr envis att ens smaka på nåt.

Jag tröttnade så Alexis åt:
pytt i panna, köttbullar utan pasta, bulle utan smör, mc Donalds/hamburgare, pizza en toast på espresso house utan nåt i, korv stroganoff utan korv och kyckling i curry.
Det var hans variation på mat under en längre tid. Hemmagjorda hamburgare vägrade han och spaghetti köttfärsås va totalt meningslöst att göra gurka gillade han också.

Hans matlista för att prova saker och äta andra saker jag inte ens skulle drömma om har ändrats och vuxit och jag är ju självklart glad.

Oj blev ett helt annat inlägg än vad jag hade tänkt mig men där ser man.
Nu efter massa strul med strömmen på caféet vilket innebär att vi inte kan göra så mycket här mer än att slänga massa timmar, vi var och fikade med svärisarna och nu packar vi ihop och sätter oss och skissar färdigt på menyn ist
ha det bäst

Likes

Comments

En utflykt till Con Con sedan vidare till Renaca med mina Boys.
❤💋

och vidare till Mc Donalds såklart när lillen såg det.

Likes

Comments

Alla älskar vi ju matbilder eller?
idag blev det yalla yalla för oss. Vill dock säga att maten är smaklös här jämfört med i Sverige.

En annan sak jag är så glad över att hittat i min sons hår är dessa 2 vita hårstråna. Att Alexis är unik och speciell, väldigt speciell som folk uttrycker sig om honom, är ju verkligen sant.
Vi har vitiligo i familjen, jag vill absolut inte säga att mina familjemedlemmar lider av det men det har nog kännts "pinsamt" många gånger tills att man lärt sig leva med det. Jag själv tycker de är unika och väldigt speciella och faktiskt snyggt. Att se mannen min med gråa hår och skägget som börjar bli grått är nåt jag blir svag för och snart har jag min egna George Clooney, själv tycker han att det är sjukt jobbigt med bara sina 34 år men som sagt jag tycker det bara är snyggt.

Nu dax att sätta sig och jobba fram lite till på Menyn till cafeterian och börja planera lillens 4 års kalas som sagt denna veckan är kaos. Vi har invigning på lördag om 1 vecka och Alexis kalas på söndag, massa saker som ska fixas både till caféet och (allt) till kalaset denna veckan, vi får helt enkelt utvärdera hur det blev sen 😉

❤❤

Likes

Comments

Jo men hej lillen kl 11.21 sover du fortfarande. Jag har märkt att min lille sover exakt 12 timmar. Lägger han sig 19 vaknar han 7, lägger han sig 21 vaknar han 9 osv. Igår blev det fredagsmys och bus med pappa till sent, vi glömde helt bort klockan.

Jag föreslog att de kunde plantera tomater och vattenmelon (jag är rätt bra på att föreslå saker andra ska göra hahaha).
inte hade jag en aning om att det skulle ens ploppa upp vattenmelonsplantor.

1 vecka senare ser det ut såhär.
Palva och Masha är tomat och Folva är vattenmeloner. Vart Alexis fått namnen ifrån vet jag inte

Likes

Comments

Med en mycket smärtsam känsla i ryggrad, mandlarna och svalget kör vi en omotivation till jobbet idag, inte mycket jag kunde göra ändå och frustrerad blir jag när jag inte kan göra saker el saker går tillräckligt snabbt. Men det gör så ont ont ont att de riktigt söker mig, att svälja så lite som sitt eget saliv är en kramp för svalget och hela kroppen dessutom.
Men att få tid med min älskade lilla krabat är guld värt och såklart med mannen min.

Som godnatt och tack för denna dagen läser jag Ee boken för mitt älskade lilla hjärta.

Må väl och ta hand om er. ...

Likes

Comments

Min gårdag i bilder... Nybörjare och lat.
Idag sitter jag med en sjuk smärta i hals och nacke och ryggrad, tjohejsan och tack för den!
men det ska säkert bli nåt inlägg idag från mitt händelserika liv..

jag kan ju börja med att berätta vart jag har fått mitt smeknamn chicabond ifrån (har fler smeknamn än det).

Men det var så att vi va på fest hos mina svärföräldrar och jag råkade väl ha på mig en tuff outfit. Då säger min svärfar -Du är en sån chicabond. -Va? Svarade jag.

- En chicabond! Okej tänkte jag och fattade nada, så jag var tvungen att fråga min man vad hans pappa menade. Svärfar säger åter igen -chicabond!. Tror ingen förstod vad han menade. -En sån, en sån chicabond, ¿cómo se llama en sueco, jo BONDBRUD... Vi skrattade så tårarna rann efter det.  Med andra ord så har min svärfar översatt BONDBRUD= chicabond på spansk/svenska 

Andra smeknamn jag har/haft •Beba • chipurka •Natta •Thalie •Lalolie 

Likes

Comments

med för mycket pilleri försvann mitt första inlägg...
återkommer imorgon godnatt och godmorgon på er kl är nu 23.52 här...

Likes

Comments