VI MÅSTE BLI SNÄLLARE

Något som jag tror att vi allihopa förr eller senare i dagens samhälle tyvärr får tampas med är dåligt självförtroende, dålig självkänsla, att folk i ens närhet trycker ner en, man kanske blir mobbad och folk har fördomar mot en osv.

Hur man än försöker tror jag att man kommer drabbas av något av dessa saker någon gång i livet, vissa tacklar problemen lättare än andra. Jag har alltid varit en person som har synts överallt och som det har pratats om sedan jag gick i lågstadiet ungefär så jag fick i ett ganska tidigt skede i mitt liv lära mig att folk inte är så snälla hela tiden och att framgång sticker i andras ögon mer än vad man skulle kunna tro.

Det jag iallafall har lärt mig är att livet är så förbannat skört och kort att ingen av oss ska behöva gå runt och bli mobbad eller må dåligt över en elak kommentar man har fått på sociala medier, det finns så mycket roligare saker man kan göra än att må så. Det är såklart inte offren som står för det utan det är ni som mobbar, kommenterar elaka anonyma kommentarer som har ansvaret för att någons högstadietid blir till ett dåligt minne. Vi måste bli bättre på att vara snälla mot varandra och tänka på vad man häver ur sig, det är såå vanligt att man säger något som man inte själv tänker på att det kan uppfattas som en elak kommentar, men personen som får höra det kanske har gått genom något i sitt liv som vi inte vet om och som gör att personen i fråga tar illa upp. Som quoten Noora i skam har vid sin spegel ''Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.'' Alltså det är verkligen en så himla viktig och sann quote, det borde vi alla ha i bakhuvudet varje dag.

Jag själv vet att jag ganska ofta kan säga kommentarer som folk kan ta illa upp vid, jag vet inte varför men jag vet bara att jag gör det? Jag tror det beror på att jag just under min högstadietid var personen som folk baktalade och pekade på, då folk gjorde så byggde jag upp en sköld och snäste tillbaka och brydde mig inte om folk blev ledsna. Hade folk baktalat mig eller skrattat åt mig i korridoren kände jag ett behov av att vara elak tillbaka till någon, det behövde inte vara just personen som skrattat åt mig utan jag kunde ta ut det på vem som helst. Sjukt onödigt beteende men som tur höll det inte på så länge men jag tror absolut att det är en av orsakerna till att jag fortfarande kan bete mig så ibland, såklart inte på samma nivå. Det är ju oftast bara t.ex att man ''småbråkar'' lite med en kompis eller något men som sagt, det är bara så himla onödigt Aldrig att jag skulle säga att någon typ är ful eller något i den stilen, det är mer att jag kan var lite hård. Men jag vet inte alltid vad min kompis har gått genom den dagen jag säger en sån kommentar eller är lite hård. Och jag vill inte vara ansvarig för att förstöra någons dag med en jävligt onödig kommentar som jag lika bra kan hålla tyst med. Jag och säkert många av er måste bli bättre på detta, sluta med dessa onödiga kommentarer. Istället tycker jag vi ska ge åtminstone 2 komplimanger per dag, i verkligheten eller på sociala medier spelar ingen roll bara man blir bättre på att ge komplimanger.

Idag, måndagen den 27:e februari sätter jag upp ett nytt nyårslöfte och det är att jag ska bli snällare och bättre på att ge komplimanger. Jag vill se till att folk får en bättre dag av det jag säger och inte att jag kanske förstör deras dag.

Sen ska jag också bli bättre på att visa uppskattning åt mina nära och kära, det är så lätt att man glömmer bort det och det krävs så lite för att göra någon glad. Som igår vaknade jag till ett meddelande från en av mina bästa vänner där han skrev till mig och jimmy (vi har en gruppchatt) hur mycket vi betyder för honom och att han hade tänk på att om det skulle hända oss något skulle det vara försent att berätta hur mycket han tycker om oss, alltså jag blev såå glad och då slog det verkligen mig hur sant det är. Man borde bli bättre på att säga hur man känner till alla sina närmaste, det kan vara försent imorgon,

Hoppas inte jag uppfattas som en elak person efter detta inlägg haha, för det är jag verkligen inte men jag känner att jag verkligen kan bättra mig. Om folk beter sig illa mot mig kan jag dock inte vara snäll tillbaka hur jag än skulle försöka, det hör väl lite till min personlighet att jag inte kan se på när folk beter sig illa utan att sätta personen på plats.

Det var denna måndags djupa funderingar, tänker väldigt ofta på sånt här men suger verkligen på att få ner det till skrift men ska försöka bli bättre på det! Ha en underbar vecka och be kind <3


Kram, Chevelle

  • Deep shit
  • Nära Korsholm, Finland

Gillar

Kommentarer

Johanna ,
Så bra och viktigt inlägg! 👏👏 detta borde alla haka på!
www.johannaslillakrypin.blogg.se
chevellekstroms
chevellekstroms,
Tack du! Ja verkligen 😊
nouw.com/chevellekstroms
Vidlund
Vidlund,
You go girl! Så fint skriver och viktig sak att ta upp 😊
nouw.com/vidlund
chevellekstroms
chevellekstroms,
Tack fina du! <3
nouw.com/chevellekstroms
nathalieback
nathalieback,
Känner helt klart igen mig i det du skriver och håller med ! Mer kärlek <3
nouw.com/nathalieback
chevellekstroms
chevellekstroms,
Jaa jag tror faktiskt många kanske känner igen sig! <3
nouw.com/chevellekstroms
jenniifersplace
jenniifersplace,
Så bra skrivet!! Spot on 😊
nouw.com/jenniifersplace
chevellekstroms
chevellekstroms,
Taack Jennifer! <3
nouw.com/chevellekstroms
Eva,
Håller helt med! Allt blir ju så mycke bättre när man e snälla mot varandra! T.ex. personer som yngre jag skulle ha blivit avundsjuk på (pga tex nån egenskap de har eller så) så brukar ja nuförtiden bara prata ännu mera med, för jag ser ju upp till personen på ett sätt och då är det ju egentligen bara logiskt att vilja lära känna denne bättre och också ge genuina komplimanger! Det ger ju så mycke mera! Och att faktiskt uppskatta sej själv&alla runt en e så viktigt, bra me påminnelser som ett sånthär inlägg!
evaspace.blogg.se
chevellekstroms
chevellekstroms,
Ja men precis! Joo man tänker väl nog lite annorlunda om sånthe desto äldre man blir 😃
nouw.com/chevellekstroms