VÅRDA DITT HÅR I HÖST

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Något som jag ofta fick frågor om när jag jobbade som frisör var hur man bäst sköter om sitt långa hår. Jag tog väldigt ofta förgivet att mina kunder visste det, för när man själv är utbildad tänker man inte alltid på att alla andra inte alltid kanske vet saker som man själv tycker är självklara, hänger ni med? Så, idag tänkte jag göra en liten produkt-guide och ge exempel på produkter som är grymma om man vill ha långt/friskt/välmående hår.

OLJOR/SERUM

1. Moroccan oil HÄR - 2. Wella Luxe oil HÄR - 3. Maria Nila Arganoil HÄR - 4. Redken All Soft HÄR

Den första produkten jag brukar rekommendera när folk frågar efter vård till deras slitna hår, är någon slags hårolja. Det är nog den enklaste produkten att använda som samtidigt ger bäst vård. Det finns ju såklart bra inpackningar också, men det är ju sällan folk orkar stå i duschen 15min medan inpackningen verkar, så då är det ju lite onödigt att satsa på en dyr inpackning om man känner sig själv och vet att man inte kommer använda den ordentligt. Men, en olja däremot tar ju 10sek att lägga i och den ger vård till håret tills du tvättar det nästa gång.

Jag lägger alltid i min olja i handdukstorkat hår efter duschen, det blir såå mjukt och doftar otroligt gott, det blir lite som en parfym för håret. Mina favoriter här ovan är definitivt Moroccan oil & Wellas Luxe oil.

SHAMPOO OCH BALSAM

Maria Nila colour duo HÄR - Maria Nila Soft duo HÄR - Moroccan oil Repair duo HÄR - Maria Nila colour refresh HÄR

Angående schampo och balsam är det ju ganska individuellt vilken sort som passar bäst till just ditt hår, men om man verkligen vill vårda sitt hår så bra man kan så finns det ju en gyllene regel: skippa allt som heter Garnier, Elvital osv :-) Visst, du får rent hår av dom men förutom det är typ det sämsta du kan göra mot ditt hår. Butiksschampon och balsam innehåller bara skit, och jag kan ju säga att som frisör ser man ganska så stor skillnad på hår som har blivit tvättade med bra produkter vs. hår som har blivit tvättat med schampon från Citymarket, senast under färgningsprocesser framkommer det ganska bra.

Så, om du verkligen vill att ditt hår ska må så bra som möjligt och reagera bra på färgbehandlingar: investera i bra produkter! Här ovan har ni tre duo-packs med riktigt bra grejer.

Ett sista tips för er blondiner är att testa silverinpackning istället för silverschampo, det finns faktiskt en del riktigt bra silverinpackningar på marknaden som vårdar håret istället för att torka ut som silverschampo gör. Detta från Maria Nila har jag personligen inte testat men jag har hört väldigt mycket bra om det!

ÖVRIGT

Ikoo hårborste HÄR - Mason pearson HÄR - Invisibobbles HÄR

Här har ni tre verktyg som också kan göra så att håret slits mindre, dessa tangleteezer liknande borstar är väldigt bra att reda ut hår med och dom är väldigt skonsamma. I mitten har vi en dyrgrip från Mason pearson, dessa borstar sägs ska göra håret mera glansigt men också vara bra att reda ut med. Själv skulle jag nog aldrig lägga sådär mycket pengar på en borste men men :-) När det kommer till hårband är invisibobbles en skonsam lösning, vet dock att många inte alls gillar den typen av hårband men det är väl värt ett försök iallafall!

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer

Gtf
,
Vilket bra inlägg! vad tänker du kring produkter som tex köps från Lush? Är de bra för håret ur en frissas perspektiv? Märker man om personen använder produkter som är så naturliga som möjligt - positivt? Negativt? 😊