TRYFFELPASTA MED CHAMPINJONER OCH SPENAT

I tisdags lyssnade jag på Mathilda och Andreas podd och dom pratade mycket om mat, b.la om deras favoriträtter och vad man kan bjuda på om man bjuder någon på date osv. Hur som, dom pratade mycket om olika pastor och jag blev så otroligt snål på att göra en krämig pasta med massa goda saker i så direkt efter jobbet blev det att åka direkt till butiken och köpa allt som behövdes.

FÖR EN KRÄMIG TRYFFELPASTA MED CHAMPINJONER OCH SPENAT BEHÖVER DU:

Valfri pasta, jag gillar penne bäst

ett paket champinjoner

en liten lök

en vitlöksklyfta

ett paket spenat

tryffelolja eller som i mitt fall, en olivolja med tryffelsmak

grädde

körsbärstomater

parmesan

salt, peppar och soja


Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, försök att få den alldeles al dente (varken för mjuk eller för skarp), blir det för mjukt så blir hela röran väldigt.. rörig. Medan pastan kokar så steker du den hackade löken och vitlöken i oljan tills det har mjukat. Skiva champinjonerna i tunna skivor och lägg i dom i stekpannan med en stor klick smör. När champinjonerna har blivit alldeles mjuka kanske pastan börjar bli klar och då kan du hälla av vattnet och slänga i det i stekpannan. Man kan såklart ha pastan och såsen skillt också, men jag föredrar att röra ihop allting.

Sen är det bara att slänga i en burk grädde, spenaten och skivade körsbärstomater och låta det ''koka'' ihop lite. Smaka av med salt, peppar och soya tills du är nöjd och servera med MYCKET parmesan!

Ett otroligt enkelt recept som de flesta nog klarar av, men oj så gott det var. Har aldrig använt tryffelolja förut men Sweet Jesus vilken god smak det gav! Rekommenderar verkligen er att testa detta recept om ni gillar pasta lika mycket som mig. Vill man lägga till t.ex kyckling eller något vegetariskt substitut passar det självklart bra, men det är verkligen god bara som den är också.

Kram, Chevelle

Gillar