TRE KYCKLINGRECEPT

Jag har verkligen inte haft någon inspiration till att stå och laga mat i denna värme, så jag har ätit väldigt enformigt den senaste tiden. Överlag på somrarna brukar det bli så, och sen direkt hösten kommer kryper inspirationen till att stå i köket fram. Men, för någon vecka sen tog jag iallafall tag i det och försökte göra lite mer rolig mat än makaronilåda :-) Denna rätt nedan tog jag från Danielas inlägg, det var verkligen så enkelt att röra ihop detta och gott blev det!

KYCKLING I UGN MED ROTSAKER

Det är alltså sötpotatis, morot, paprika & rödlök som jag hade i ugnen ca. 20min på 180°, kycklinfileer kryddade med chiliflakes och röd pesto, en sås på creme fraîche och sallad. Himla enkelt att slänga in rotsakerna och kycklingen i ugnen där det sköter sig själv!


KYCKLINGWRAP MED GRÖNSAKER OCH MAJS

Jag lade alltså 4 kycklingfiléer i ugnen på måndag, och sen på tisdag tog jag och hackade en file i lite mindre bitar och fräste upp det i en stekpanna med lite majs, slängde allt i en tortilla med lite sallad och creme fracihe. Tog kanske 6-7min att göra och det blev ju hur gott som helst!

Man kan ju verkligen slänga i vad som helst i en tortilla och det blir gott!


PEPPRIG KYCKLINGPASTA MED PARMESAN

Denna rätt är nog kanske den rätt jag gillade mest, jag är ju så himla svag för pasta och äter det i alla former hela tiden. Här tärnade jag upp kycklingfileen i bitar och fräste upp den i en stekpanna medan jag kokade penne-pastan. När pastan var klar hällde jag ner det i stekpannan med matlagningsgrädde (med pepparsmak), lite skärda tomater och kryddor. Det fick puttra på en stund och sen toppade jag med massor av parmesan och basilka. Enkelt, inte så komplicerat men otroligt gott!

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer