"TÖM-KYLSKÅPET-GRYTA"

Jag är väldigt noga med att försöka slänga så lite mat som möjligt, det värsta jag vet är när man har missat utgångsdatumet på något och man måste slänga det. Jag sparar också saker som det bara lämnat lite av just för att man så lätt kan röra ihop en gryta av seriöst vad som helst, så rule nr.1 - släng ingenting! Se till att få användning för det!

Förra veckan var kylskåpet fullt med en massa saker som inte var tillräckligt mycket för att göra något stort av, men just för mycket för att bara slänga. Så jag slängde fram allting som behövde ätas upp asap och det blev ett paket maletkött, paprika, majs, fetaost, ''bottnen'' av en vanlig ost och lite lök. Kokade makaroner, stekte köttet och skärde upp allt annat i bitar och rörde ihop allting i en kastrull och slängde allt i en ungsform!

Ni vet när osten typ är slut och den är så tunn att man inte kan hyvla mer med oshyveln? Släng inte det, det är perfekt att lägga ovanpå t.ex en makaronilåda eller vad vi ska kalla detta. Det har jag gjort här till vänster som ni ser. Slängde in allt i ugnen i ca. 30min (man kan också lägga i en äggstanning om man vill) och resultatet blev lunchlådor för en vecka. Perfekt ju!

Kram, Chevelle

  • Recept

Gillar

Kommentarer

Smart att tömma kylskåpet och laga mat av det som blir kvar.
www.veckomagasinet.com