SKÖT OM DIN HUD

Några av produkterna jag använder till mitt ansikte at the moment! Vet att det absolut finns bättre produkter på marknaden men dessa finns i mitt badrumsskåp just nu och sen när dom tar slut får vi se om det kommer några nya tillskott.

Idag tänkte jag dela med mig av några av mina bästa tips som jag använder mig av när jag försöker sköta om min hy. Tycker det är intressant med hudvård och riktigt roligt att hålla på med olika produkter och pyssla om mig själv men här kommer iallafall några tips/riktlinjer jag brukar tänka på när det gäller hudvård!


1. Byt örngott ofta. Så viktigt! Jag byter/svänger på kudden efter ca. 3-4 dagar, det fastnar så mycket skit och bakterier och annat äckligt på det som man annars ligger och smetar ansiktet mot så det är superviktigt att byta ut det rätt så ofta!

2. Ha en skild handduk till ansiktet - Förr hade jag alltid samma som jag typ torkade händerna på som jag också torkade ansiktet med, men samma där som med örngott, man vill inte tillföra en massa onödiga bakterier till ett nytvättat ansikte! Jag har köpt några mini-handdukar för 0,40€/st på Ikea som jag använder en gång och sen åker dom direkt i tvätten, då vet jag iallafall att jag inte tillför massa bakterier när jag har kämpat och tvättat ansiktet noga!

3. Tänk på vad du äter - Detta kan kännas som världens löjligaste tips men det är verkligen så sant, skönhet kommer inifrån som man brukar säga. Jag har märkt så stor skillnad på min hy sen jag minskade i med min köttkonsumtion och inte för att tala om mejeriprodukter.. båda dom två är min huds värsta fiender typ :-)))

4. Återfukta! Oavsett hudtyp behöver du återfukta, helst morgon och kväll. Här brukar jag tänka på samma sätt som när det gäller hår som jag också brukar säga till mina kunder, ''all fukt är bättre än ingen fukt''. Så har man inte råd med en 30€'s moisturizer från Clinique är det bättre att köpa en för 5€ av valfritt budgetmärke och använda den än att inte återfukta alls.

5. Water baby - Samma som med kosten, känns som ett så uttjatat tips men det skadar inte att påminna er! Vatten är din huds bästa vän, det både syns och känns i huden när man har fuskat med återfuktningen inifrån.

6. Sov.Aldrig.Med.Smink - Detta borde veerkligen vara straffbart, böter till alla er som fuskar med detta!! Nej men skämt åsido, detta är något av det värsta man kan göra mot huden. Jag själv är verkligen så noga med detta, spelar ingen roll om jag kommer hem från baren 07.00 på morgonen eller vad än som skulle ske, jag går aldrig över min döda kropp i sängs före jag har tvättat bort största delen av sminket. Ibland kan jag fuska lite och ''bara'' ta snabbt med makeup-wipes och sen tvätta ordentligt när jag vaknar, men det är iallafall bättre än att gå och sova med full face makup on! Så det är ett hett tips till er latisar som brukar fuska, köp våtservetter som det går snabbt med och tvätta grundligare sen på morgonen.


Så det var mina personliga tips som jag följer slaviskt, hoppas du lärde dig något nytt eller iallafall fick en påminnelse om något!

Kram, Chevelle

  • Skönhet
  • Nära Korsholm, Finland

Gillar

Kommentarer

Henrietta,
Så bra tips! Den där 60 sekunders masken lät annars intressant 😃 jag är också sån att jag aldrig kunde sova med smink, mest för att jag är rädd att fransarna ska brytas då man gnuggar dom mot kudden, haha!
henriettas.fi
chevellekstroms
chevellekstroms,
Jaa nej att sov me mascara e mardrömmin, tänker exakt samma att fransan ska brak av haha 😟
nouw.com/chevellekstroms