RESTAURANGTIPS I SPLIT

TOTO'S BURGER BAR, Trumbićeva obala 2, 21000, Split

Under vårt dygn i Split åt vi ute två gånger, och jag önskar nästan att vi hade haft någon dag till på oss att testa alla restauranger där, för det fanns verkligen restauranger, cafeér och barer överallt som såg otroligt inbjudande ut! Men det första vi gjorde när vi kom till Split var att leta upp Toto´s Burger Bar för lite lunch!

Vi beställde varsin Toto burger menu som jag tror vi betalade cirka 12€ för vilket kändes som ett riktigt bra pris för en ordentligt hamburgare med pommes och dricka. Det var faktiskt en av dom bättre hamburgarna jag har ätit i mitt liv, vilket är ett bra betyg eftersom jag vääldigt ofta tar hamburgare på restauranger.

Så är ni ute efter en god burgare i Split och vill ha bra service, bra priser och fin inredning tycker jag absolut ni ska gå hit. Läget var också riktigt perfekt, det låg i slutet av strandpromenaden så det var ganska lugnt och skönt där men ändå centralt.


BEPA! Narodni trg 1, 21000, Split

Senare på kvällen gick vi iväg till gamla stan för att leta efter en restaurang att äta middag på. Jag hade googlat fram några restauranger som hade fått bra recensioner och hade bra menyer, men tro mig det var inte det lättaste att hitta restaurangerna trots att man hade adress, det var faktiskt väldigt svårt att hitta där i gamla stan när man letade efter något specifikt. Men, det kryllar av mysiga restauranger där så ett ställe att äta på lär man nog hitta.

Vi hittade iallafall BEPA! efter en stunds letande och slog oss ner där för en middag. Mamma beställde någon tomatsoppa och jag tog en tryffelpasta med spenat och parmesan, och till det tog vi även varsitt glas bubbel.

Vi båda var nog väldigt nöjda med maten, min pasta var verkligen helt sjukt god! Jag älskar ju allt som har tryffel i sig och det kryllade verkligen av tryffelrätter på de flesta restauranger i Kroatien vilket var vääldigt trevligt :-)

Vi beställde också en cheesecake till efterrätt som var riktigt god den med! Jag minns inte riktigt vad vi betalade för hela kalaset men det var inte alls så farligt dyrt. Servicen var också riktigt bra här, och maten kom snabbt. Så det fanns verkligen inget att klaga på! Restaurangen låg precis vid ett torg i gamla stan, så det var roligt att sitta där och kolla på alla människor som gick förbi.

Så det här stället tycker jag absolut ni ska gå till om ni är i Split, det var verkligen ett mysigt ställe. Tyckte också att dom hade så fina tallrikar där, det gjorde att det kändes hemtrevligt på något sätt. Om nu en restaurang ens kan kännas hemtrevlig hehe, men ni fattar :-)

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer