PRISER I FLORIDA

Många verkar vara intresserade av att veta hur mycket det kostar att åka till Florida, hur mycket saker och ting kostar där och hur mycket vår resa på ett ungefär blev att kosta. Så idag ska jag bjuda er på all den infon, och försöka ta med alla saker jag kommer på som kan vara intressant att veta.

FLYGBILJETTER

Priset på flygbiljetterna är väl en sak som man antingen kan spara in mycket på, eller betala alldeles för mycket för beroende på hur bra man är på att leta. Vi letade aktivt efter flyg i cirka en månad innan vi hittade ett datum som passade oss bra (det lönar sig att ha lite flexibla datum, priserna kan skilja otroligt mycket beroende på om man t.ex åker på en söndag eller tisdag), sen beror det ju också på om man är okej med lite obekväma flygtider och mellanlandningar, är man det så kan man nog spara in mycket. Vi hittade flyg med Finnair Arlanda - Vanda - Miami tur och retur för ca. 350€ per person, vilket nog är i billigare prisklassen helt klart. De billigaste vi hittade låg runt 290€, men då var det någon lång mellanlandning i något konstigt land där man behövde övernattning, så det skulle ha blivit dyrare i slutändan ändå. Sen bokade vi flyg Vasa - Stockholm skilt och de biljetterna blev runt 240€ med bagage om jag minns rätt, så slutsumman för sträckan Vasa - Miami blev ungefär 600€. Det är ungefär så mycket vi har fått betala alla tre gånger vi har åkt, så bor man nära ett stort flygfält sparar man ju verkligen in en del pengar :-)

HOTELL

Angående hotell är det ju helt beroende på hur ens budget ser ut och om man prioriterar fina hotell eller nöjer sig med tak över huvudet och en säng, så det är väl lite individuellt. Våra hotell som vi bodde på var allt från superfina till.. mindre fina, och priserna skiftade där efter. Dyraste hotellet vi bodde på var i Key West och jag tror vi betalade ca. 850€ (med skatter och allt inräknat) för två nätter. Ha dock i åtanke att vi var 5 personer som delade på alla priser, så det blev ju inte så farligt dyrt i slutändan. Billigaste hotellet vi bodde på var ett motell (som var sjukt fräscht!!!) i Inverness, vi betalade 240€ för två nätter. 24€ natten per person, inte illa för att vara i Usa. Resten av hotellen var väl någonstans där i mitten, men medelpriset per natt skulle jag nog säga låg runt 150-200€. Vi var dock ganska sent ute när vi bokade så de mest prisvärda hotellen hade gått åt, så där kan man ju nog också spara in lite om man bokar långt på förhand. Men, om man bor på typiska turistställen får man nog vara beredd att betala. I Key Largo som är en turistort betalade vi runt 450€ för två nätter på ett hotell där vi inte ens vågade gå utan skor i rummet, och i Inverness som är en liten håla mitt i ingenstans betalde vi då 240€ för två nätter på ett sjukt mysigt motell. Så, det kan som sagt löna sig att vara ute i god tid om man vill få tag på prisvärda hotell! Tror totalsumman för alla hotell låg på lite under 3000€, så per person rörde det väl sig om 600€ för 16 nätter.

HYRBIL OCH BENSIN

Hyrbil är nog nästan ett måste om man är i Florida, och det är också en sak man kan spara in, eller slösa pengar på. Vi hyrde vår bil i 15 dagar, och man kan nog säkert hitta en bil för 300$ för så många dagar om man nöjer sig med någon basic bil, men eftersom vi 1. var 5 personer och inte ville trycka ihop oss i en liten bil och 2. vi alla var överens om att det nog är mer värt att satsa på en fin bil när man har chansen, så tog vi typ största bilen som fanns. En Chevrolet Suburban, som man rymdes sju personer plus bagage i. Så rymlig var den, och det kändes ju nog faktiskt lite coolt att glida runt i den. Speciellt när man fick agera kartläsare hela resan och fick sitta i framsätet :-) Jag tror vi betalade 1100€ för 15 dagar, (med gps inkluderat) men det var det nog värt. Det skulle ha varit hemsk att ha en mindre bil med tanke på hur många timmar vi spenderade i bilen, vi körde ju typ 3000km så.

Bensinen däremot kostade nästan ingeting, just Florida är det otroligt låga bensinpriser. Tror inte vi spenderade mer än 200$ på bensin, kan ha fel men det var nog inga stora kostnader med tanke på hur mycket vi körde.

ÖVRIGT

Matpriser varierar ju också beroende på vilka restauranger man äter på och hur ofta man äter ute, vi åt ute i snitt kanske varannan kväll och det blev mellan 60-120$ per gång för hela sällskapet på fem personer. Då kommer ju dricks till också, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Man tänker alltid att det ser billigt ut på menyn, men dricksen gör ju att priset blir lite högre när man betalar. Så vi åt nog ganska billigt egentligen, och vi hade ju kök på många hotell så vi passade på att äta ''hemma'' en del, så där sparade vi ju nog in den hel del.

Övriga aktiviteter vi gjorde som t.ex att åka på Airboat Tour i Everglades, gå på bilmuseum och åka på dragracingtävlingar kostade ju också lite. Att åka airboat kostade 25$, inträde till museum 13$ och biljetter till dragracing låg på 70$, så det blir ju nog till en större summa om man gör mycket sånt. Men det är det nog värt enligt mig.

Jag tror att jag har fått med allt det väsentliga som vi lade pengar på, jag minns att jag på hemvägen i flyget räknade ihop på ett ungefär vad resan blev att kosta för mig del med all shopping och mat inkluderat, och jag tror att det landade på lite över 2000€. Det är ju mycket pengar, men inte allt för mycket egentligen om man tänker på hur länge vi var borta osv. Hoppas det var intressant att höra lite om hur mycket en resa till Florida kan kosta, och är det något ni undrar så feel free att fråga så ska jag svara så gott jag kan!

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer