HALLOUMIPASTA MED GRÖNKÅL

Här om dagen gjorde jag en riktigt god pasta som jag vill dela med mig receptet av. Oftast när jag inte vet vad jag skall laga till mat slänger jag ihop en krämig pasta med lite allt möjligt som finns i kylskåpet, det blir sällan misslyckat.

DU BEHÖVER:

- Valfri pastasort, cirka 300g

- Ett halvt paket halloumi

- Två nävar grönkål

- En halv gullök

-Några vitlöksklyftor

-1-2dl Matgrädde/Vanlig grädde

-Salt och peppar

Eventuellt lite parmesan, basilika och chiliflakes till topping.

Koka pastan enligt anvisningarna (salta pastavattnet ordenligt!!!) och medan pastan kokar börjar du med att steka halloumin som du har skärt i tärningar. När vätskan från halloumin har ''kokat'' bort lägger du dit löken och vitlöken samt lite olja så det inte bränns. Låt det stekas en stund innan du lägger i grönkålen som även den får vara hackad i rätt så små bitar.

När allting har fått lite yta och gottat ihop sig har säkert pastan kokat färdigt, jag brukar koka pastan typ 1 minut kortare än vad det står så att den inte blir för mjuk eftersom den får puttra vidare i såsen en stund. Häll bort största delen av pastavattnet och lägg sen i all pasta och en skvätt pastavatten i stekpannan. Rör om och tillsätt en skvätt matlagningsgrädde så du får den konsistens du vill ha. Låt det koka ihop på låg värme en stund tills allting binder sig och det blir krämigt. Salta och peppra enligt smak och lägg upp på en tallrik, det passar alldeles utmärkt att toppa med parmesan, basilika och chiliflakes. Men pastan är också hur god som helst att äta som den är!

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer