FLORIDA OBSERVATIONER

Nu är det cirka två veckor sen vi kom hem från vår resa, och jag känner ännu att jag har några saker jag vill dela med mig av. Idag ska ni få läsa om lite observationer jag har gjort när vi har varit i Florida, vissa saker och ting är verkligen annorlunda där så det kanske kan vara lite intressant att få höra hur vissa saker fungerar over there!

1. Alla dessa förbannade plastpåsar - Alltså deras plastpåskomsumtion är SJUK, har aldrig varit med om något konstigare. Handlar man mat på t.ex Walmart och har en korg fylld med varor som skulle rymmas bra i två av våra plastpåsar här hemma, så packar dom ner det i säkert 7-8st påsar. Deras påsar är dock mycket mindre än våra och mycket tunnare, så det kan ju vara en bidragande faktor till varför dom packar få saker per påse och man får många påsar, men alltså det var helt otroligt. När vi storhandlade och packade upp maten hemma räknade vi att vi hade fått TJUGO påsar! Nu undrar kanske också någon varför man inte tar med egna stabilare påsar och packar själv, och det kan man kanske göra om man frågar, men man uppfattas nog som väldigt konstig om man tar fram en egen påse och packar i. Det hör alltså till att kassapersonalen packar ner ens varor, så det går kanske lite mot deras principer att man packar själv. Aja, väldigt konstigt iallafall. På Publix som är en lite mer ''grön'' matbutik frågade dom dock om man ville ha papper eller plastpåse, så där hade dom iallafall kommit lite längre.

2. Det mesta har upp dygnet runt - Vart man än gick såg man saker som hade upp dygnet runt, alla dagar i veckan. Det var stora matbutiker (tänk er typ citymarket som har upp på natten), massvis med snabbmatsställen, banker, bensinmackar, apotek osv. Här hemma har vi ju nog också saker som har upp dygnet runt, men där var det nästan mer regel än undantag kändes det som.

3. ... Som fortsättning på förra punkten så räcker det inte med att allt har öppet dygnet runt, det finns också drive-in till seriöst ALLT! Amerikanska samhället är ju verkligen uppbyggd för att man ska köra bil hela tiden och tydligen inte behöva stiga ur bilen heller. Det fanns bankautomater och apotek med drive-in och självklart så gott som alla snabbmatskedjor. Samma med det, sånt har vi ju nog också här hemma men det används ju nog kanske inte lika flitigt som där.

4. Stickers på bilarna - Över 50% av alla bilar man såg hade massor av klistermärken/stickers på sig, tyckte det var lite intressant. Det kunde vara allt från någon quote till något som representerade något husdjur eller barn osv, eller vilket hockeylag man höll på. Såg en sticker som det stod ''Elect a clown, expect a cirkus'' haha, spot on. ''Hillaru for prison'' stog det också på någon bil, folk är inte blyga med att visa vad dom står för där haha.

5. En typisk amerikansk outfit för en tjej i åldern 15-25 är verkligen ett par vanliga svarta leggings och en random t-shirt. Alltså ALLA gick runt så. Väldigt skön stil egentligen, hur skönt skulle det inte vara att springa runt i leggings hela tiden?

6. Mycket skyltar i trafiken - För det första är det väldigt bra skyltat om vilka vägar som går vart, allmän info och sånt men det fanns liksom väldigt mycket random skyltar också, som inte hade något med trafikregler att göra. T.ex såg man massor av ''Drive safely'' skyltar överallt längs vägarna, har för mig att det har skett en olycka där det finns en sån skylt, och att det är anhöriga till offret som har köpt och lagt upp skylten. Nästan lite skrämmande när man såg dem överallt, men man fick ju sig en påminnelse iallafall att man faktiskt ska drive safely.

7. ''How are you doing' today darling'' är en hälsningsfras. Minns att det var något som var väldigt ovant första gången vi var till Florida, blev verkligen SÅ förvirrad när man hörde den frasen xx antal gånger per dag. Något man kanske inte hör så ofta här hemma.. :-) Men trevligt är det ju absolut när alla hälsar glatt vart man än går!

8. Sopsorteringen är inte så bra, det var något som vi fick klart för oss första gången vi var där. Det finns nog olika skräpkorgar för t.ex pantflaskor och vanligt skräp här och där, men när vi frågade på hotellet om det fanns någon glasinsamling som vi kunde lägga tomma ölflaskor i skrattade dom och sa att allt åker i samma. Så, vi är kanske aningen före när det kommer till sopsortering här i Finland. Tänk vilken stor skillnad det skulle ha på hela världsbilden om ett så stort och mäktigt land som Usa skulle va grymma på att sopsortera, och använda mindre plastpåsar? Helt sjukt.

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer

E
,
super intressant inlägg för en som drömmer om att resa till usa! ha en fin söndag 😊
Danielas Dagbok,
Så kul inlägg att läsa!! Börja sakna tillbaka till florida så mycke nuuuu <3
www.danielasdagbok.com