FLORIDA HIGHLIGHTS

För någon dag sedan kollade jag genom min telefon och hittade alla bilder från Florida som jag började redigera igen. Vissa av dessa bilder har jag säkert redigerat på 10 olika sätt från dagen jag tog dom, men hittade också några bilder jag inte tror jag har visat. Så jag tänkte göra en liten throwback till hur det såg ut i Florida för nästan ett år sen!

Här uppe till vänster sir ni en av mina favoritstränder, Smathers beach i Key west. Så fiiin och harmonisk strand! Helt perfekta palmer var det där också :-) Till höger ser ni en bild från Sombrero beach i Marathon, The keys. Där såg man väldigt bra att hurricane Irma hade härjat, vi var där ett halvår efter den hemska orkanen och just vid den här stranden såg man väldigt tydligt att det var mycket förstört. Hemskt hur mycket naturkatastrofer kan förstöra, och då ska vi inte ens prata om hur husen såg ut där runt...

Här har vi två frukostar, en från ett hotell i Miami och andra på vår balkong i Daytona beach. Hotellfrukostarna var annars inte så mycket att hänga i granen, men just denna tyckte jag faktiskt var helt okej. Det var alltid mycket flingor, donuts, våfflor samt bacon and egg. Låter ju kanske helt gott men man tröttnade ganska snabbt på det, därför köpte vi ofta egen frukost när vi hade kök på de flesta hotell.

Om man som en true finländare ytterligare ska hitta något att klaga på så måste jag nog ge kaffet där en fet diss. Vi brukar fortfarande prata om ''amerika-kaffe'' här hemma om man dricker svagt kaffe någonstans haha... :-) ''E smaka typ amerikakaff'' är liksom beskrivningen på för svagt kaffe.

Det fanns ju nog bra kaffe i butikerna men just på hotellen smakade det verkligen inte bra. Kan ju vara därför pappa har släpat med 2-3 paket Zoega kaffe på de två senaste resorna dit hehe...

Här har vi ytterligare två bilder från Daytona! Det är det enda stället som vi besökt varje varje gång vi har varit till Florida, alla i vår familj är nog lika förälskade i det stället. Vi har dock alltid bott väldigt i utkanten av ''city'', vi testade att sova en natt på ett hotell mitt i smeten och det var kanske det obehagligaste man har gjort i sitt liv :-) Så då lärde vi oss att vi nog trivs bättre vid ett pensionärshotell vid den lugnare delen av stranden.

Bilden till höger tog jag vår sista morgon där ifjol, jag och pappa gick en låång promenad på stranden (vilket vi gjorde varje morgon) och då njöt man nog. Minns ännu hur härligt det var <3

Här har vi två bilder från vår vistelse i Dunedin! Ett ställe som var lite svårt att få grepp om men det var mysigt och hade fina stränder. Vi såg en av resans finaste solnedgångar där när vi åt middag vid en tiki-bar.

Bilden till höger är tagen vid Honeymoon Island state park, en helt sjuukt strand. Så vit sand så man inte trodde det var sant, vattnet var varmt och nu som då simmade det någon delfin förbi. Helt otroligt.

Vi avslutar med två bilder från Miami! Vi har liksom varit till Florida 3 gånger och det var först nu ifjol som vi tog oss tid att åka till Miami. Vi har typ alltid valt bort det för att vi har prioriterat annat, och för att chauffören inte har varit så taggad på att köra där det lär vara värst trafik i hela delstaten, men nu på vår senaste resa åkte vi dit en halvdag innan vi skulle hoppa på flyget. OCH DET VAR DET SJUKASTE JAG HAR SETT, alltså vaaarför har vi inte spenderat med tid i Miami?

Ser ni liksom vattnet på andra bilden? Vatten kan inte vara så blått? Miami Beach är verkligen den absolut finaste stranden jag har sett i hela Florida, och då har vi ändå sett kanske 15 olika stränder. Nej, nästa gång ska vi minsann stanna längre i Miami än bara några timmar.

Det får räcka med bilder för idag. Fick måttligt mycket längtan tillbaka och det svider lite eftersom vi bara för någon vecka sedan bestämde att vi inte åker dit nu i mars, utan kanske satsar på en annan resa på hösten. Men, I will be back sooner or later!

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer