ETT DYGN I SPLIT

Vi började vår resa i Kroatien med ett dygn i Split. Vi kände att det skulle vara skönt att börja resan där eftersom vi flög Helsingfors-Split, för man är ju faktiskt inte alltid så taggad på att sitta flera timmar i bil/buss när man har flygit utan man vill ju oftast fram så snabbt som möjligt så därför kändes det rimligt att börja med ett dygn i Split innan vi tog oss vidare. Varken jag eller mamma hade några förväntningar på staden, men jag tror nog att vi båda blev positivt överraskade!

Vi åkte först till vår lägenhet där vi lämnade av oss väskorna och gjorde oss redo för en tur på stan. Vi promenerade runt i stadskärnan i flera timmar, det fanns verkligen så otroligt många mysiga gator att vandra på så det var liksom underhållning för sig att bara promenera gata upp och gata ner. Här ovan ser ni några bilder från gamla stan som ligger precis vid hamnen, det var verkligen så sjukt fint och mysigt där! Det kryllade av söta cafeér och fina uteserveringar, så att välja ställe att äta och fika på var aningen svårt eftersom man typ ville sätta sig ner på varenda ställe.

Eftersom vi bara hade en heldag i Split så hann vi inte göra så himla mycket, men vi kände absolut att vi hann se tillräckligt på en dag, staden är trots allt inte så himla stor. Jag tror nog vi skulle ha blivit lite uttråkade att vara där allt för länge, så man förstår varför att många som åker till Split och är där flera dar åker på dagsutflykter iställe för att bara vara i stan.

Så ja, med andra ord gjorde vi inte så mycket annat än promenerade och åt medan vi var i Split. Jag kommer göra ett skilt inlägg där jag kommer berätta om restaurangerna från resan, så stay tuned for that om ni vill ha lite restaurangtips :-)

Vårt boende kan jag verkligen rekommendera! Vi hyrde en liten lägenhet (eller snarare ett litet rum) cirka 500m från centrum. Det var en riktigt trevlig kvinna som hyrde ut det och servicen var verkligen på topp, hon kom även och hämtade oss från flygplatsen mot en liten peng, vilket var väldigt smidigt. Rummet var helt basic, inget extra utan bara ett simpelt rum med det man behövde för en natt.

Värden frågade vad vi ville ha till frukost och kom med det på en bricka till rummet på morgonen vilket var väldigt trevligt, så servicen var det som sagt inget fel på!

Apartments Aspalathos hette det, och jag kan verkligen rekommendera det om ni söker boende i Split!


Så överlag är jag väldigt nöjd med vår korta vistelse i Split, jag är glad att vi faktiskt åkte dit även om det bara var för en dag!

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer