EN LISTA OM MAT

Det senaste du åt? Jag åt nyss en pasta med kyckling, halloumi och rödlök. Enkelt och gott!

Vad äter du helst till...

1. Frukost? Smörgås, smoothie och kaffe. Jag äter seriöst alltid, alltid smörgås. Smoothie tycker jag också passar utmärkt till frukost, men just nu är min mixer sönder så jag har inte druckit smoothie sen början av sommaren.

2. Lunch? Hmm.. Lunch för mig betyder något som går snabbt att äta, och laga. Så om jag lagar lunch hemma kan det bli t.ex bananpannkakor, omelett eller något sånt men äter jag ute så gillar jag nog vanlig husmanskost. En sallad går ju nog också men jag föredrar nog ''riktig'' mat.

3. Middag? Till middag blir det oftast pasta haha.. mvh pasta_lover-96

Vad var din favoritmat när du var liten? Det jag minns att jag älskade var korvsås och spenatplättar med mjölksås och potatis. Korvsås har jag nog inte ätit på hur många år som helst men det senare alternativet hör fortfarande till en av mina favoriträtter!

Vad är din favoritmat nu? Det känns ju aningen tråkigt att svara tacos på detta, men jag skulle ju ljuga om jag inte sa det. Förutom tacos är jag nog också väldigt svag för typ rotsaker i ugn, något gott kött och en nice sås till.

Din värsta mat? Jag gillar ju verkligen inte korv och sen har jag nog svårt för många andra köttsorter också. Är lite kinkig med kött överlag, och även all fisk förutom lax. Jag är kanske inte drömpersonen att bjuda på middag eftersom det finns en hel del som jag inte gillar haha..

Fem saker du alltid har i kylskåpet? Creme fraiche, rödlök, halloumi/fetaost/parmesan, mjölk till kaffet och vanlig hushållsost.

Största guilty pleasure i matväg? Det måste nog vara såser av alla dess slag. Kan inte tänka mig något tråkigare än en riktigt god maträtt, utan sås. Katastrofalt.

Din bästa restaurangupplevelse? Jag kom direkt att tänka på nu i somras när vi hade avskedsmiddag för mig när jag slutade på salongen, jag och min chef åt 3-rätters på Villa Sandviken och det var så himla trevligt. Otroligt god mat, bra service och helt enkelt en trevlig upplevelse.

Din värsta restaurangupplevelse? Hmm, det måste väl vara alla gånger man inte fått service på svenska i Vasa :-) Annars kom jag också att tänka på en kväll i Key Largo när vi åt på en restaurang där det var kaos, servitören var så stressad och kaotisk så man typ blev det själv, plus att maten inte var den bästa.

Vad äter du när du inte har någon inspiration? Då blir det nog oftast en pasta med lite vad som helst i, hittar nog alltid något i kylskåpet man kan slänga i!

Vad äter du när du vill ha något gott men inte vill laga mat länge? Tacos går ju faktiskt rätt så snabbt, och hemlagad pizza.

Vad äter du när du vill ha något gott och kan tänka dig att laga mat länge?
Då gör jag gärna en 3-rätters meny och bjuder någon! Jag älskar ju verkligen att ställa i ordning, duka och planera samt laga maten. Det är typ det roligaste jag vet, och perfekt program en fredag eller lördagskväll.

Bästa egenskap i köket? Det är väl nog att jag är väldigt bra på att improvisera och faktiskt vågar testa nya saker.

Sämsta egenskap? Det är absolut att jag är så himla stökig när jag lagar mat, det är saker öööverallt och det klottar och skvätter och har sig. Ser alltid ut som ett bombnedslag efteråt :-)

Och till sist, en underskattad maträtt som borde uppmärksammas mer? Vanlig husmanskost som många ofta anser som tråkigt, men det behöver ju verkligen inte vara det. Jag älskar t.ex en helt vanlig makaronilåda eller spagetti med köttfärssås, och man kan ''piffa upp'' rätterna så himla enkelt med lite kryddor, ostar, örter osv. Så underskatta inte vanliga ''tråkiga'' rätter utan testa att laga dom på ett nytt sätt istället.

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer